NRK > Nyheter

Wednesday, 22 March, 14:42

NRK - 09 sep 22 kl. 07:13

Ungarn ut mot EUs gassplan

Planen om et tak på gasspriser går mot europeiske og ungarske interesser, sier Ungarns utenriksminister Peter Szijjarto foran et krisemøte om energisituasjonen i EU. Szijjarto sier pristaket vil føre til en umiddelbar stans i leveranser fra Russland..
Les mer på NRK


Les mer om:
Ungarns, Peter Szijjarto, EU, Russland, EUs

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ungarnut mot , EUs, gassplan
NRK - 15 sep 22 kl. 14:49

EU-parlamentet: Ungarn er ikke fullt ut et demokrati

EU-parlamentet har vedtatt en uttalelse som fastslår at Ungarn ikke lenger kan anses som et fullverdig demokrati. Torsdagens avstemming endte med at uttalelsen ble vedtatt med 433 mot 123 stemmer. 28 representanter avsto fra å stemme.

NRK - 27 jan 23 kl. 08:06

Ungarn vil nedlegge veto mot EU-sanksjoner mot Russland

Viktor Orbán, som er statsminister i Ungarn, sier at Ungarn vil nedlegge veto mot EU-sanksjoner mot Russland som omhandler atomenergi. Det sa han fredag morgen på riksdekkende radio i Ungarn, skriver Reuters. Ukraina har tidligere oppfordret EU til å inkludere det russisk statseide Rosatom, som er et atomenergiselskap, i sanksjonene.

NRK - 18 sep 22 kl. 11:46

EU-komposisjonen anbefaler å suspendere penger til Ungarn

EU-komposisjonen anbefaler å suspendere 7,5 milliarder euro til Ungarn på grunn av mistanke om korrupsjon, ifølge Reuters. Det er første gang EU-kommisjonen anbefaler at penger holdes igjen etter at det kom regler for å sikre demokratiet i medlemslandene. De 27 EU-landene har tre måneder på seg til å behandle forslaget.

NRK - 18 sep 22 kl. 11:46

EU-kommisjonen anbefaler å suspendere penger til Ungarn

EU-kommisjonen anbefaler å suspendere 7,5 milliarder euro til Ungarn på grunn av mistanke om korrupsjon, ifølge Reuters. Det er første gang EU-kommisjonen anbefaler at penger holdes igjen etter at det kom regler for å sikre demokratiet i medlemslandene. De 27 EU-landene har tre måneder på seg til å behandle forslaget.

NRK - 06 dec 22 kl. 16:53

Ungarn fortsetter å blokkere EU-hjelp til Ukraina

Ungarn står fast på sitt nei om felles EU-støttet til Ukraina på 18 milliarder euro. Dermed må de øvrige EU-landene se etter en alternativ løsning. På et finansministermøte i Brussel tirsdag var det et visst håp om at Ungarn ville bli med på et enstemmig vedtak om en hjelpepakke verdt nærmere 190 milliarder kroner.

NRK - 30 nov 22 kl. 12:43

EU-kommisjonen vil fortsatt holde tilbake penger fra Ungarn

EU-kommisjonen mener Ungarn har ikke gjort nok fremskritt til at landet skal få utbetalt EU-midler. Pengene det er snakk om, kommer fra EUs gjenopprettingsfond. – Ingen midler blir frigjort før de essensielle milepælene er nådd, sier EUs økonomikommissær, Valdis Dombrovskis, på en pressekonferanse i Brussel onsdag.

Klartale - 27 jul 22 kl. 13:42

Flere er sinte etter talen til Orban

Talen var en «ren nazi-tekst». Det mener Zsuzsa Hegedüs, ifølge medier i Ungarn.Hun har kjent Orban i 20 år.

Klartale - 22 feb 23 kl. 08:18

Ungarn kan si ja til Sverige og Finland i Nato om kort tid

Neste uke skal nasjonal-forsamlingen i Ungarn ha møte. Da skal svensk og finsk medlemskap i forsvars-samarbeidet Nato være tema. Det sier en anonym person til kanalen SVT.

NRK - 02 jun 22 kl. 16:45

– EUs sjette sanksjonspakke er formelt vedtatt

EUs sjette sanksjonspakke mot Russland er formelt vedtatt etter at lederen for den russisk-ortodokse kirke ble fjernet fra sanksjonslisten. Det opplyser anonyme diplomater til nyhetsbyråene DPA, Reuters og AFP, etter at EU-ambassadører har forhandlet om pakkens sist detaljer. EU-landenes ledere kom til enighet om sanksjonspakken allerede mandag kveld.

NRK - 13 sep 22 kl. 15:41

Ungarn skjerper landets abortlov

Ungarn har uten debatt skjerpet landets abortlov. Nå er det krav om at den gravide kvinnen skal høre lyden av fosterets hjerteslag før hun tar abort. Lovendringen ble signert av landets innenriksminister og publisert i regjeringens nyhetsbrev mandag kveld.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Advokat Pål-Fredrik Hjort Kraby er død

Politiadvokaten døde etter lengre tids sykdom. Det melder TV 2. Han ledet etterforskningene mot både Anders Behring Breivik og Philip Manshaus.

NRK - 15 minutter siden

15 personer ble skadd etter skipsvelt i Skottland

15 personer ble skadd og fraktet til sykehus etter at et skip veltet mens det lå i tørrdokk i en havn i Skottland onsdag morgen, melder Reuters. Ifølge BBC er det et forskningsfartøy. Fem ambulanser, et redningshelikopter og redningsmannskap rykket ut til dokken som ligger i Leith utenfor Edinburgh.

NRK - 1 time siden

Mann tiltalt for nye truslar mot BT-tilsette

Ein mann i 40-åra er sett under tiltale ved Hordaland tingrett etter å ha sendt truande e-postar til to tilsette i Bergens Tidende. I november blei det klart at mannen skulle i retten tiltalt for drapstruslar mot BT-redaktør Frøy Gudbrandsen. I ein tilleggstiltale kjem det no fram at mannen har truga endå ein tilsett i avisa.

NRK - 1 time siden

To nye siktet etter skytingen på Grim i Kristiansand

En mann og en kvinne i 20-årene er siktet for drapsforsøk, etter at en mann i 20-årene i februar ble alvorlig skadet etter å ha blitt skutt mot utenfor Meny på Grim i Kristiansand. Det skriver Fædrelandsvennen. Tidligere er en mann i 20-årene pågrepet i saken.

NRK - 1 time siden

NVE: Fyllingsgraden fortsetter å synke

Ved inngangen av året, i uke 1, hadde vannmagasinene i Norge en fyllingsgrad på 61,8 prosent. Ti uker senere er det redusert med mer enn en tredel. I vannmagasinene i Norge lå fyllingsgraden på 38,3 prosent ved utgangen av forrige uke, altså uke 11.

NRK - 1 time siden

Macron: Pensjonsreform bør tre i kraft før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma bør bli vedteke og tre i kraft før årsskiftet, melder Reuters. Han sa han forstod at reforma er upopulær, men at ho er naudsynt. – Jo lenger vi ventar, desto verre blir underskotet.

NRK - 1 time siden

Bekrefter aksjon mot Karlsøybruket

Christin Pedersen i selskapet Fjordlaks bekrefter at det tirsdag var en aksjon mot Karlsøybruket i Troms. – Regnskapet til denne bedriften blir administrert og ført i Ålesund. Derfor ble det i den forbindelse også gjort beslag i dokumenter som befant seg i Ålesund, skriver Pedersen i en uttalelse.

NRK - 1 time siden

Kina vil ha FN-gransking av Nord Stream-sabotasjen

Kina støttar Russlands ønske om ei FN-leia, uavhengig gransking av sabotasjeaksjonen mot gassrøyrleidningane Nord Stream 1 og 2 i Austersjøen. Det opplyser kinesisk UD på Twitter onsdag. Ukraina har skulda Russland for å stå bak sabotasjen, medan europeiske land har vore forsiktige med å seie noko om kven som kan stå bak..

NRK - 1 time siden

Lager Easee - 81 mister jobben

Norautron har produsert elbil-laderen Easee. Nå får det konsekvenser for 81 ansatte i Horten at elbil-laderen har fått forbud mot salg i Sverige. Det kom fram på et allmøte i går tirsdag, skriver Gjengangeren.

NRK - 1 time siden

Togpassasjerene mindre fornøyde enn før

Jernbanedirektoratets undersøkelse av kundetilfredshet viser en nedgang fra fjerde kvartal i fjor til første kvartal i år. Det er særlig punktligheten og kundeinformasjon når togene ikke er i rute som drar tilfredsheten ned, mens kundene er jevnt over godt fornøyd med servicen om bord og renhold på togene. Særlig på Østlandet har det de siste månedene vært mange avvik og lav punktlighet, i tillegg til problemene med Follobanen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com