NRK > Nyheter

Wednesday, 27 September, 23:02

NRK - 13 maj 23 kl. 08:45

Ungarn truer med å blokkere EUs nye sanksjonspakke mot Russland

Ungarn vil ikke godkjenne EUs nye sanksjonspakke mot Russland så lenge den ungarske banken OTP står på Ukrainas liste over Russlands støttespillere. Det sa landets utenriksminister Peter Szijjarto på et møte med EUs utenriksministre i Stockholm. OTP er Ungarns største bank. Ukrainske antikorrupsjonsmyndigheter førte tidligere i mai opp OTP på sin liste over krigssponsorer, og anklaget den for å støtte terrorisme. Banken er en av de ledende bankene i den russiske finansnæringen, også etter krigen, heter det fra ukrainsk hold.
Les mer på NRK


Les mer om:
EUs, Russland, OTP, Ukrainas, Russlands, Peter Szijjarto, Stockholm, Ungarns, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ungarn, truermed å , blokkere, EUs, nye, sanksjonspakkemot , Russland
NRK - 27 jan 23 kl. 08:06

Ungarn vil nedlegge veto mot EU-sanksjoner mot Russland

Viktor Orbán, som er statsminister i Ungarn, sier at Ungarn vil nedlegge veto mot EU-sanksjoner mot Russland som omhandler atomenergi. Det sa han fredag morgen på riksdekkende radio i Ungarn, skriver Reuters. Ukraina har tidligere oppfordret EU til å inkludere det russisk statseide Rosatom, som er et atomenergiselskap, i sanksjonene.

NRK - 22 maj 23 kl. 00:33

Østerrike skjerper grensekontrollen mot Ungarn

Østerrike trapper opp kontrollene langs grensen til Ungarn etter at det ble klart at sistnevnte vil løslate tusenvis av domfelte menneskesmuglere fra fengsel. Kjøretøyer fra Ungarn, Romania og Serbia vil bli utsatt for skjerpede kontroller, opplyste innenriksdepartementet i Østerrike søndag. I tillegg blir politisamarbeidet med EU-landet Ungarn gjennomgått, ifølge departementet.

Klartale - 22 feb 23 kl. 08:18

Ungarn kan si ja til Sverige og Finland i Nato om kort tid

Neste uke skal nasjonal-forsamlingen i Ungarn ha møte. Da skal svensk og finsk medlemskap i forsvars-samarbeidet Nato være tema. Det sier en anonym person til kanalen SVT.

NRK - 27 mar 23 kl. 13:32

Ungarn ventes å stemme for finsk Nato-medlemskap

Mandag er det ventet at Ungarns nasjonalforsamling vil gi grønt lys til å slippe Finland inn i Nato. Sveriges søknad behandles på et senere tidspunkt. Regjeringspartiet Fidesz har i forkant av avstemmingen signalisert at de vil si ja til finsk medlemskap i forsvarsalliansen.

NRK - 14 jun 23 kl. 17:27

Amerikansk senator blokkerer våpensalg til Ungarn

Den republikanske senatoren Jim Risch blokkerer amerikansk våpensalg til Ungarn som reaksjon mot landes blokkering av Sveriges Nato-søknad. Risch, som sitter i senatets utenrikskomité, blokkerer et våpensalg verdt 735 millioner dollar, rundt 7,7 milliarder kroner, fordi Ungarn ikke har godkjent Sveriges Nato-søknad. – Ungarn må ta de nødvendige grepene for å slippe Sverige inn i alliansen, og det snart, sier senatoren i en uttalelse.

NRK - 18 sep 23 kl. 08:02

Regjeringspartiet i Ungarn antyder ny Nato-utsettelse for Sverige

Lederen for nasjonalforsamlingen i Ungarn kommer med uttalelser som kan tyde på at godkjenningen av Sveriges Nato-søknad igjen kan bli utsatt. Det er ikke sikkert Ungarn trenger å gi noen godkjenning, sa nasjonalforsamlingens leder til fjernsynsstasjonen HirTV søndag kveld. Ifølge nyhetsbyrået Reuters tolkes dette som en mulig ny utsettelse.

NRK - 09 mar 23 kl. 03:14

Senatet i USA blokkerer kriminalitetslover i hovedstaden

Det amerikanske senatet stemte onsdag for å overstyre bystyret i Washington D.C. og blokkere hovedstadens nye kriminalitetslover.

NRK - 24 jul 23 kl. 12:55

Guvernøren i Odesa: – Russland forsøker å blokkere for eksporten vår av korn

Guvernøren i Odesa sa måndag at Russland forsøker å blokkere ukrainsk korneksport til den globale marknaden. Det skriv nyheitsbyrået Reuters. Russiske angrep mot Odesa-regionen har auka etter at russarane førre veke trekte seg frå avtalen som har sikra trygg eksport av korn frå Ukraina over Svartehavet.

NRK - 23 mar 23 kl. 13:12

Ungarn avviser at dei vil gripe Putin

Ungarn kjem ikkje til å gripe Russlands president Vladimir Putin dersom han skulle reise til landet. Det seier Gergely Gulyas, som er stabssjef for den ungarske statsministeren Viktor Orban, ifølge Reuters. Ungarn har underskrive og ratifisert Roma-vedtektene som Den internasjonale straffedomstolen, ICC, bygger på.

NRK - 14 apr 23 kl. 08:42

Ungarsk politi fant 17 migranter stuet inn i lastebil

Politiet i Ungarn har funnet 17 mennesker stuet inn et dårlig ventilert skjulested på en tyrkiskregistrert lastebil. Migrantene trengte umiddelbar helsehjelp. Politiet sier rask handling basert på tips fra rumenske myndigheter gjorde at liv ikke ble tapt da lastebilen ble stoppet nær grensen sør i Ungarn.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Politiet søker i turområde

Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag. – Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking.

NRK - 2 timer siden

To menn pågrepet etter skuddløsning på Nordstrand

I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn. De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

NRK - 2 timer siden

Arabisk familie skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet. Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab'un og kun timer etter 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

NRK - 4 timer siden

Skyting i Stockholm: En person død

SISTE: En person er skutt og drept, melder Aftonbladet. - På stedet fant vi en mann med skuddskader. Livet hans sto ikke til å redde.

NRK - 2 timer siden

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 3 timer siden

The Scotsman åpner i nye lokaler

Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo. På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karl Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.

NRK - 3 timer siden

Bruce Springsteen avlyser alle konserter ut 2023

Bruce Springsteen og The E Street Band utsetter alle konserter i 2023 til 2024 på grunn av artistens problemer med magesår. – Bruce Springsteen er fortsatt på bedringens vei fra magesår de siste ukene og fortsetter å motta behandling ut året, i henhold til råd fra legen. Med dette i tankene vil vi for sikkerhets skyld utsette alle resterende konserter i 2023 til 2024, skriver artisten på X/Twitter.

NRK - 4 timer siden

Skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet i Stockholm ble like før klokka syv varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm En person skal ha skuddskader, opplyser politiet på sine hjemmesider. Både politi og ambulansepersonell er på stedet..

NRK - 4 timer siden

Melding om skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet er varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm. En person skal ha skuddskader, ifølge Aftonbladet, som siterer politiet..

NRK - 4 timer siden

Ringsaker: Mann død etter trafikkulykke i natt

Mannen i 20-åra som i natt ble flydd til Ullevål sykehus etter en trafikkulykke, er død. Det bekrefter politiet på Twitter/X. Pårørende er varslet og politiet etterforsker saken..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com