NRK > Nyheter

Saturday, 25 June, 19:12

NRK - I førrgår: 13:26

Unesco: Over 150 ukrainske kulturarvsteder ødelagt

Siden krigen begynte har 152 historiske kulturarvsteder og minnesmerker i Ukraina blitt fullstendig eller delvis ødelagt av russiske styrker siden starten av den russiske invasjonen 24. februar, ifølge Unesco. Etter Haagkonvensjonen fra 1954 om kultur i væpnede konflikter, som både Ukraina og Russland har signert, er det ulovlig å utføre målrettede angrep mot et lands kulturarv. Hittil har blant annet flere kunstmuseer, monumenter, kirker og biblioteker blitt jevnet med jorden. Ukraina har også sju steder på Unescos verdensarvliste, deriblant den kjente Sankt Sophia-katedralen i Kyiv, men foreløpig har ingen av dem blitt rammet av krigen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ukraina, Unesco, Haagkonvensjonen, Russland, Unescos, Sankt Sophia, Kyiv, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Unesco, Over, 150, ukrainske, kulturarvsteder, ødelagt
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 28 mar 22 kl. 06:30

Varmt hav fører til store skader på Great Barrier Reef

Havet rundt Australia blir varmere. Det fører til at store skader på korallrev i området. Fredag ble det kjent at det har vært en ny massebleking på Great Barrier Reef.

NRK - 18 apr 22 kl. 09:01

Unesco: Nesten 100 ukrainske kulturminner skadd i krigen

Nesten 100 kulturminnesteder er skadd eller delvis ødelagt under den russiske invasjonen av Ukraina, sier Unesco. Anslaget representerer en nesten dobling av det forrige antallet Unesco utstedte for to uker siden. (NTB).

NRK - 04 maj 22 kl. 17:08

Ukrainsk avis: Russiske styrker har tatt seg inn i stålverket i Mariupol

Russiske styrker har tatt seg inn i stålverket Azovstal i Mariupol, der ukrainske styrker har forskanset seg, ifølge en ukrainsk avis og journalist. Det pågikk onsdag harde kamper i stålverket, som er det siste området ukrainske styrker kontrollerer i havnebyen sør i Ukraina. Ifølge den ukrainske journalisten Andrij Tsaplijenko har russiske soldater brutt seg inn på stålverket.

NRK - 27 apr 22 kl. 10:49

Færre ukrainske flyktninger til Sverige enn ventet

Det har kommet færre ukrainske flyktninger til Sverige enn ventet, men landet utelukker ikke at det kan endre seg fort. Hittil i år har 34.000 ukrainske statsborgere søkt beskyttelse i Sverige, hvorav 80 prosent har fått opphold.

NRK - 21 mar 22 kl. 11:08

Uutnyttet grunnvann har «et enormt potensial»

Grunnvannsressurser som ennå ikke har blitt utnyttet, har et enormt potensial og kan redusere etterspørselen etter vann over hele verden, mener Unesco. Grunnvann utgjør for tiden rundt 50 prosent av vannet som tas ut til husholdningsbruk, og 25 prosent av vannet som brukes til vanning, anslår Unesco i en ny rapport..

NRK - 04 mar 22 kl. 05:06

Unesco ber Russland respektere kulturarven i Ukraina

FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon (Unesco) ber Russland om å respektere kulturarven i Ukraina og slutte å angripe sivile anlegg..

NRK - 01 apr 22 kl. 17:28

Unesco: Titalls kulturminner skadd eller ødelagt i Ukraina

Minst 53 kulturminnesteder er skadd eller delvis ødelagt under den russiske invasjonen av Ukraina, sier Unesco. Blant dem er 29 kirker, 16 historiske bygg, fire museer og fire minnesmerker, opplyser Unescos visedirektør for kultur, Ottone Ramirez. Kharkiv er blant byene som er hardest rammet.

NRK - 13 apr 22 kl. 09:19

Russland hevder over 1.000 ukrainske soldater har overgitt seg i Mariupol

Flere enn 1.000 ukrainske soldater i den beleirede byen Mariupol har overgitt seg, ifølge russiske myndigheter. Mariupol har vært åsted for intense kamper, og det har kommet meldinger om at minst 1.

NRK - 01 mar 22 kl. 02:29

Meldinger om titalls drepte på begge sider nordøst i Ukraina

Både den ukrainske og russiske hæren har angivelig blitt påført tap i et russisk angrep i regionen Sumy nordøst i Ukraina. Ifølge det ukrainske antikorrupsjonsnettstedet Antikor skal det dreie seg om muligens 70 drepte på den ukrainske siden, og et stort antall drepte på den russiske siden. Russisk artilleri rammet en militærenhet i angrepet, og det ble hentet ut lik fra området, ifølge Antikor.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Luftambulanse til Halden: MC-fører kritisk skadd

Luftambulanse ble sendt til Halden etter melding om en singelulykke med en motorsykkel. Motorsyklisten beskrives som kritisk – men ikke livstruende – skadd, skriver politiet på Twitter. Nødetatene har avsluttet arbeidet på stedet og veien er åpnet.

NRK - 15 minutter siden

Stoltenberg: Nato fortsetter å stå imot ekstremisme og terrorisme

Nato-sjef og tidligere statsminister Jens Stoltenberg er trist over skytingen i Oslo. – Dypt trist over skytingen i Oslo, hovedstaden til vår allierte Norge og min hjemby, skriver han på sin Twitter-side. Han sier at det frie og åpne samfunnet må beskyttes.

NRK - 30 minutter siden

Putin vil ruste opp belarusisk luftforsvar til å kunne bære atomvåpen

Russlands president Vladimir Putin tilbyr seg lørdag å oppgradere Belarus luftforsvar til å kunne bære atomvåpen. Det skjer mens Russland krigen i Belarus naboland Ukraina, skriver nyhetsbyrået AFP. Putin sier moderniseringen burde finne sted i russiske fabrikker, og at treningen av personell burde starte opp på samme tid..

NRK - 30 minutter siden

Tysklands statsminister om Oslo: – Kampen mot terror forener oss

– Angrepet på det skeive samfunnet i Oslo sjokkerer meg dypt, sier Tysklands statsminister Olaf Scholz. – Mine tanker går til ofrenes familier. Jeg håper de skadde blir raskt bedre.

NRK - 1 time siden

To personer skadd etter trafikkulykke med buss

En buss og to biler er involvert i en trafikkulykke i Drangedal. Politiet opplyser at 20 personer er involvert. Én person er kritisk skadd og én er alvorlig skadd.

NRK - 45 minutter siden

Luftambulanse til Halden etter MC-ulykke

Luftambulanse er på vei til Halden etter melding om en singelulykke med en motorsykkel. Motorsyklisten ses til av ambulanse. Skadeomfanget er per nå ukjent, men føreren skal være ved bevissthet, skriver politiet på Twitter.

NRK - 1 time siden

Melding om paragliderulykke

Nødetatene rykker ut etter melding om en paragliderulykke på Hvittingfoss, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 1 time siden

Sørgegudstjeneste i Oslo domkirke søndag

Oslo domkirke holder sørgegudstjeneste søndag klokken 11.00. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen deltar.

NRK - 1 time siden

EU-sjefen sjokkert over angrepet i Oslo

Ingen skal trenge å frykte for liv eller helse bare fordi de er den de er, sier EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen etter masseskytingen i Oslo. – Jeg er sjokkert over det avskyelige angrepet på uskyldige mennesker i Oslo i går kveld, tvitrer von der Leyen lørdag. – Ingen skal måtte frykte for sitt liv eller sin helse simpelthen på grunn av hvem de er, sier hun og legger til at hun har medfølelse med ofrenes familier og venner.

NRK - 1 time siden

Politiadvokat: Siktede fremstilles trolig for varetektsfengsling mandag

Politimester Beate Gangås og politiadvokat Børge Enoksen holder lørdag ettermiddag en pressekonferanse på politihuset i Oslo. Situasjonen er fortsatt uavklart, men etterforskningsskritt er iverksatt, opplyser Gangås. – Vi mener fortsatt at det ikke er grunn til å tro at det er flere gjerningspersoner involverte.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com