NRK > Nyheter

Friday, 17 September, 01:49

NRK - 06 jun 21 kl. 03:29

Ulovlig bygd kirke revet i Bosnia

Bosniske myndigheter har revet en serbisk-ortodoks kirke som var bygd ulovlig på tomta til en bosnisk kvinne. Rivingen av kirken var sluttpunktet i en 20 år lang juridisk strid som endte i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Arbeidere og maskiner kom til kirken på tomta til Fata Orlovic i landsbyen Konjevic Polje lørdag morgen. Kort etter var den hvite kirken med tårn revet. Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vedtok i oktober 2019 at kirken måtte rives, og Orlovic-familien ble tilkjent en erstatning på 31.
Les mer på NRK


Les mer om:
Den, Fata Orlovic, Konjevic Polje, Orlovic, Bosnia

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ulovlig, bygd, kirke, reveti , Bosnia
NRK - 30 jul 21 kl. 12:58

13 gravstøtter veltet på kirkegård

I alt 13 gravstøtter er natt til fredag veltet på kirkegården ved Skåtøy kirke i Kragerø. – Også fundamentene er revet ned, og det er snakk om tunge steiner, så her er det lagt ned stor innsats for å få revet dem. Det er trist og helt ubegripelig, sier leder i Skåtøy menighetsråd, Terje Tolner, til Varden.

NRK - 24 jun 21 kl. 05:54

Sel kirke skal sikres mot brann

Sel kirke skal brannsikres for 1,5 millioner kroner. Det skal på plass direkte varsling til brannvesenet og et slukkesystem i kirka som utløses ved brann, skriver GD. I mars i fjor forsøkte en mann å tenne på Sel kirke ved hjelp av brennbar væske..

VG - 05 apr 21 kl. 12:08

Bygger ut E6: Flere hus kan være revet uten grunn

Huset hans ble revet da ny motorvei skulle bygges. Lars Inge Trang flyttet til den andre siden av bygda. Nå vil Nye Veier isteden legge veien i nærheten av hans nye hus..

Aftenposten - 12 apr 21 kl. 16:46

I januar ble uteserveringen i den populære Oslo-parken revet. Nå foreslår arkitekter en helt ny løsning.

Det gamle restaurantbygget var i dårlig stand og ble revet av kommunen tidligere i år..

Aftenposten - 13 jun 21 kl. 19:48

Regnbueflagg er blitt revet ned flere steder i landet. Nå selger Oslo Pride flere flagg enn noen gang.

Flere steder er regnbueflagg revet ned..

VG - 17 jun 21 kl. 22:29

Pride-flagg revet ned – bydel svarte med å henge opp hundrevis

Da et Pride-flagg ble revet ned i Drammen, fikk Vegar Nordmann Larsen nok og startet en innsamlingsaksjon. Fire dager senere er hele bydelen hans fylt med flagg..

NRK - 02 jul 21 kl. 17:44

Dronningstatuer revet ned i Canada

Statuer av Dronning Victoria og Dronning Elisabeth II av Storbritannia har blitt revet ned av demonstranter i Canada. Det skriver The Telegraph. Demonstrantene samlet seg for å markere sitt sinne mot landets kolonihistorie, etter funnet av umarkerte graver for flere tusen urbefolkningsbarn ved tidligere kostskoler rundt om i landet.

VG - 05 jul 21 kl. 04:54

Restene av den kollapsede bygningen i Miami revet

Restene av det kollapsede boligblokken i Miami er revet gjennom en kontrollert sprengning, skriver AFP..

VG - 16 jul 21 kl. 05:46

Så hus bli revet ned i elven: – Vannet kom plutselig fra alle kanter

INSUL (VG) Elisabeth Schmitten løp ut av bilen kort tid før den ble revet med av vannmassene. Timer senere så hun naboens hus bli tatt av flommen..

NRK - 24 aug 21 kl. 08:01

Proud Boys-leder dømt til fengsel

Lederen av den høyreradikale gruppa Proud Boys, Enrique Tarrio, er dømt til fengsel i fem måneder i Washington. Proud Boys spilte en framtredende rolle i angrepet på Kongressen 6. januar, som hadde som mål å forhindre at Joe Biden formelt ble godkjent som president.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Franskmann tiltalt i folkemord

En franskmann i 70-årene er tiltalt for å ha vært involvert i folkemordet i Rwanda i 1994, opplyser franske antiterrormyndigheter. Mannen, Isaak Kamali, ble født i Rwanda, men har siden fått fransk statsborgerskap. Han har vært på radaren til de franske myndighetene siden 2009, og tiltales nå for folkemord og forbrytelser mot menneskeheten.

NRK - 30 minutter siden

To menn siktet for drap på reporter

To menn er siktet for drapet på den nordirske journalisten Lyra McKee, som ble skutt og drept da hun dekket opptøyer i Derry i 2019. 29 år gamle McKee var ansett som en av Nord-Irlands mest lovende journalister, skriver The Guardian. Ekstremistgruppen New IRA påtok seg ansvaret for drapet, melder NTB.

NRK - 45 minutter siden

3000 helsearbeidere suspendert

Frankrike har suspendert 3000 helsearbeidere uten lønn for å ha nektet å la seg vaksinere mot koronaviruset. Helseminister, Olivier Véran, opplyser at helsearbeidere har blitt varslet skriftlig før regjeringen fastsatte fristen om å ha minst en dose. I juli fortalte president Emmanuel Macron personal på sykehus, alders- og omsorgsboliger og ansatte i brannvesenet at de hadde frem til 15.

NRK - 1 time siden

«Ny» tegning av Van Gogh oppdaget

En blyanttegning av en eldre mann, som sitter med hode i hendene, har blitt identifisert som et verk av Vincent van Gogh, skriver The Guardian.Tegningen har vært i privat eierskap siden 1910, og vises nå frem på et museum i Amsterdam. Seniorforsker ved Van Gogh museet i Amsterdam sier det er en spektakulær oppdagelse fra den tiden kunstneren bodde i Haag.

NRK - 1 time siden

Beboere evakuert fra blokk

Beboere fra en blokk i Strømmen ble evakuert på grunn røykutvikling fra en leilighet. Brannvesenet har kontroll på det hele, melder politiet i Øst på Twitter..

NRK - 1 time siden

Alt vel med romturistene

Alt er vel med de fire sivile romturistene som onsdag ble skutt opp fra Florida med en Falcon 9-rakett fra SpaceX, ifølge selskapet. Mannskapet er «friske, fornøyde og hviler», heter det i en uttalelse torsdag, den første siden avreisen fra Cape Canaveral kvelden i forveien. De fire amerikanerne har «reist 5,5 ganger rundt jorden, fullført den første runden med vitenskapelige undersøkelser, og nytt et par måltider» før de gikk til sengs, heter det videre.

NRK - 1 time siden

982 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 982 koronasmittede i Norge. Det er 647 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.

NRK - 1 time siden

Fordømmer deflin-drapene

Regin Jacobsen som er laksedirektør på Færøyene fordømmer drapet på over 1400 delfiner som fant sted sist søndag, skriver DR. Han understreker at selskapet hans, som selger oppdrettslaks til hele verden, ikke hadde noe med hendelsen søndag å gjøre. Men opplever at bildene av slaktede delfiner som har gått verden rundt er et økende press.

NRK - 3 timer siden

Holder testament hemmelig i 90 år

En domstol har bestemt at avdøde prins Philips testamente skal forsegles for offentligheten i 90 år for å beskytte verdigheten til hans kone dronning Elizabeth. Testamenter er vanligvis offentlige dokumenter i Storbritannia, men det gjelder altså ikke prins Philips. Det forsegles etter pålegg fra High Court i London, noe som er kutyme for kongefamiliens testamenter.

NRK - 2 timer siden

Ny leder for Videnskaps-Akademi

Lise Øvreås ble torsdag valgt som ny leder av Det Norske Videnskaps-Akademi (DNVA) etter Hans Petter Graver. Hun er valgt for perioden 2022–2024. Øvreås er professor i geomikrobiologi ved Universitetet i Bergen (UiB) og direktør for UiBs senter for bærekraftig hav, Ocean Sustainability Bergen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt