Klartale > Nyheter

Thursday, 01 June, 11:13

Klartale - 12 okt 22 kl. 14:44

Ulf Kristersson tror han skal klare å lage regjering

– Vi er i prinsippet helt klare, sier Kristersson. Han er leder for partiet Moderaterna i Sverige, og blir trolig også ny svensk statsminister. Partiet minner om Høyre i Norge.Kristersson hadde først et møte med Andreas Norlén onsdag formiddag. Norlén er talmann i den svenske nasjonalforsamlingen.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Kristersson, Moderaterna, Sverige, Høyre, Norge, Andreas Norlén, Sverigedemokraterna, Norlén, SD, KD, Riksdagen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ulf, Kristersson, trorhan , skal, klareå , lage, regjering
Klartale - 25 jan 23 kl. 08:21

Kristersson mener Sverige er i en utsatt situasjon

Den svenske statsministeren ba tirsdag om at alle svensker må se alvoret i det som skjer. Da hadde han en pressekonferanse.Der forklarte Kristersson at landet er havnet i en utsatt situasjon.

NRK - 12 okt 22 kl. 11:47

Ulf Kristersson får ny frist

Ulf Kristersson får ny frist til fredag med å forhandle fram en borgerlig regjering i Sverige. Den svenske høyrelederen Ulf Kristersson har fått ytterligere to dager til å forhandle fram et borgerlig regjeringsalternativ, opplyser Riksdagens leder. De siste ukene har det vært intense forhandlinger mellom Sveriges fire blå partier, Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna og Sverigedemokraterna.

Klartale - 17 okt 22 kl. 12:53

Ulf Kristersson er ny statsminister i Sverige

Riksdagen i Sverige er det samme som Stortinget i Norge. Flertallet av dem har stemt for at Ulf Kristersson skal bli statsminister. Kristersson er leder for partiet Moderaterna.

Klartale - 09 sep 22 kl. 06:30

Hva vil Sverige velge i helgen?

Det er bare noen få dager igjen til valget i Sverige. Det preget også byen Göteborg da Klar Tale reiste dit denne uka.De første reklamene for partier var på skjermer inne på togstasjonen.

NRK - 12 okt 22 kl. 11:38

Ulf Kristersson ber om meir tid

Den svenske Moderat-leiaren Ulf Kristersson ber om meir tid til å få klar ei ny borgarleg regjering, skriv Svenska Dagbladet. Kristersson har i tre veker sondert og forhandla med Kristdemokraterna, Liberalerna og Sverigedemokraterna. Ifølge svenske medium har Kristersson ikkje lista klar, og han kjem til å be talmannen i Riksdagen om ekstra tid..

NRK - 24 mar 23 kl. 09:10

Kristersson: Ungarn lover å ikke forsinke svensk Nato-medlemskap

Ungarns statsminister Viktor Orban har lovet å ikke forsinke prosessen med å få Sverige inn i Nato, ifølge Sveriges statsminister Ulf Kristersson. Men Orban ga ikke noen forklaring på hvorfor Ungarn velger å ratifisere Finlands søknad om å bli Nato-medlem før Sveriges søknad, sa Kristersson etter å ha møtt den ungarske statsministeren i forbindelse med EU-toppmøtet torsdag. – Jeg fikk ingen forklaring i saklig forstand, men fikk beskjed om at de ikke har tenkt å forsinke noe land som er på vei inn i Nato, sa Kristersson.

NRK - 03 nov 22 kl. 19:45

Cavusoglu: Kristersson besøker Tyrkia tirsdag

Sveriges statsminister Ulf Kristersson kommer til Tyrkia 8. november, ifølge Tyrkias utenriksminister. Siden Kristersson tok over som statsminister i høst, har han sagt at han ønsker å reise til Tyrkia for å møte president Recep Tayyip Erdogan og diskutere landets Nato-søknad.

NRK - 08 nov 22 kl. 17:37

Nytt møte mellom Erdogan og Kristersson om Nato-søknaden i Stockholm i slutten av måneden

Tirsdag møttes Tyrkias president Erdogan og Sveriges statsminister Ulf Kristersson for å blant annet diskutere Nato-søknaden. Det blir et nytt møte mellom Erdogan og Kristersson om Nato-søknaden i Stockholm i slutten av november. – Jeg håper på mer positiv fremgang ved neste møtet, sier Erdogan, ifølge SVT.

NRK - 13 jan 23 kl. 17:00

Kristersson: – Ukrainsk seier er eksistensielt for Europa

Statsminister Ulf Kristersson understreker betydningen av å støtte Ukraina i forbindelse med starten på Sveriges formannskap i EU. – Ukrainas skjebne er også Europas skjebne, sa Kristersson på en pressekonferanse sammen med EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen i Kiruna fredag. Von der Leyen takket Kristersson for å sette Ukraina øverst på listen over Sveriges prioriteringer for formannskapet..

NRK - 19 sep 22 kl. 14:41

Kristersson har fått i oppgave å danne en ny svensk regjering

Moderaternas leder Ulf Kristersson har mandag fått i oppgave å danne en ny svensk regjering, skriver SVT. Det opplyser riksdagens talmann Andreas Norlén på en pressekonferanse. Han sier avgjørelsen var enkel å ta.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 45 minutter siden

Trusler avlyser festival – ordføreren er rasende

Søndag skulle barn være med på en festival i Bergen. Den skulle feire skeiv kjærlighet. Men Redd Barna avlyser.

Klartale - Igår: 15:03

Klar Tales valgordbok

11. september er det valgdag. Denne datoen skal det velges hvem som får styre i din kommune og i fylket ditt.

Klartale - 2 timer siden

Valgfunksjonær

Når du skal stemme, vil du møte valg-funksjonærene. Det er folk som jobber i valglokalet ditt.Deres jobb er å passe på at alt går riktig for seg.

Klartale - 2 timer siden

Valgurne

Skal du stemme i lokalvalget? Da ender stemmen din i en valgurne.Valg-urnen er en boks.

Klartale - 2 timer siden

Klare for Nato-møte

Områder er sperret av. Politi med våpen står på hvert sitt hjørne. Det er liten tvil om at det skjer noe stort i Oslo i dag (torsdag).

Klartale - 2 timer siden

Grønland i Oslo får eget politi for nabolaget

Politiet i Oslo skal få et eget politi på Grønland. Det blir kalt et nabolags-politi. Politifolkene der skal kun patruljere til fots.

Klartale - 5 timer siden

Derfor sjekket Elena seg for kreft

Sykdommen kreft setter livet på hodet. Årlig får 350 kvinner i Norge den skumle beskjeden: «Du har kreft i livmorhalsen». Men en enkel prøve fra underlivet kan oppdage kreft tidlig.

Klartale - 18 timer siden

Slik blir været til helgen

Unni Nilssen er meteorolog. Hun sier det blir store forskjeller på været til helgen. – Det blir varmt og tørt i sør og øst, sier hun til nyhetsbyrået NTB.

Klartale - 19 timer siden

Hvordan påvirker økonomi deg?

Flere føler på en indre uro som følge av å ha for lite penger. Det viser en ny undersøkelse. Det er Respons Analyse som har utført undersøkelsen for Frelsesarmeen.

Klartale - 21 timer siden

Derfor er det demonstrasjoner

Kosovo og Serbia har lenge hatt en konflikt. Serbia ønsker at Kosovo skal bli en del av Serbia, slik var det fram til 1999, ifølge FN. Da sa flertallet fra Kosovo at de ville være et eget land.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com