NRK > Nyheter

Tuesday, 28 November, 10:42

NRK - 12 jul 23 kl. 01:55

Ukrainske myndigheter melder om russisk droneangrep mot Kyiv

Russland gjennomfører for andre natt på rad droneangrep mot Kyiv og Kyiv-regionen, ifølge ukrainske myndigheter. Ukrainsk luftvern er aktivert og slår tilbake droneangrepet, ifølge en uttalelse fra leder Serhij Popko i Kyivs militære administrasjon natt til onsdag. I uttalelsen i meldingstjenesten Telegram oppfordrer han folk til å holde seg i tilfluktsrom til angrepet er avsluttet. Øyenvitner Reuters har snakket med i Kyiv, sier de har hørt det som trolig er eksplosjoner etter luftvernsystemer som skyter ned droner. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Kyiv, Serhij Popko, Kyivs, Telegram, Reuters, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ukrainske, myndigheter, melderom , russisk, droneangrepmot , Kyiv
NRK - 21 jul 23 kl. 10:15

Tusenvis av ukrainske sivile blir holdt i russiske fengsler

Over hele Russland og i russisk-okkuperte områder av Ukraina blir ukrainske sivile arrestert og satt i fengsler. Fengselsforholdene beskrives som svært brutale. Fanger er blitt satt til å gjøre tungt og farlig arbeid, som å grave skyttergraver i vinterfrossen jord for russiske soldater ved frontlinjene.

Klartale - 27 jul 23 kl. 06:00

Desperate ukrainere rømmer gjennom Russland

Rima Jaremenko reiste over 5.000 kilometer for å komme seg til sin hjemby. Den 68 år gamle ukrainske kvinnen brukte seks dager på reisen.

NRK - 18 aug 23 kl. 11:33

Ukrainske styrker i Kherson skal ha krysset Dnipro-elva

Ukrainske styrker tok seg inn i russisk-okkuperte områder øst i Kherson-regionen og befestet posisjoner der, ifølge russisk-støttede myndigheter. Ukrainske «sabotasjegrupper» klarte å gjemme seg i utkanten av den russisk-okkuperte landsbyen Kozachi Lageri ved Dnipro, men ble senere «rensket ut» av russiske styrker, siteres den russisk-innsatte guvernøren Vladimir Saldo på av Tass. Utspillet kommer etter at Ukrainas viseforsvarsminister Ganna Maljar denne uka sa at «visse enheter utførte visse oppgaver» øst for Dnipro.

NRK - 04 apr 23 kl. 17:19

Ukrainsk soldat sa seg delvis skyldig i russisk krigsforbrytersak

En ukrainsk soldat erkjente delvis straffskyld da han møtte som tiltalt i den første krigsforbrytersaken i Russland etter den russiske invasjonen av Ukraina. Den ukrainske marineinfanteristen Anton Tsjerednik møtte tirsdag som tiltalt i en domstol i den russiske byen Rostov-na-Donu like øst for Mariupol. Mens ukrainske myndigheter har ført flere rettssaker mot russiske soldater, skal dette være den første i sitt slag mot en ukrainsk soldat i Russland.

NRK - 30 aug 23 kl. 21:40

Seks ukrainske soldater omkom i helikopterulykke

Seks ukrainske soldater mistet livet da to militærhelikoptre kolliderte øst i Ukraina, opplyser det ukrainske forsvaret. Ukrainske medier skriver onsdag at ulykken skjedde tirsdag i nærheten av byen Kramatorsk øst i landet og at det dreier seg om to militærhelikoptre av typen MI-8. Disse er mye brukt av det ukrainske forsvaret.

NRK - 24 apr 23 kl. 05:05

Rapport: Ukrainske styrker skal ha rykket fram ved Dnipro-elva

Ukrainske styrker skal ha rykket fram til østbredden av Dnipro-elva i den delvis frigjorte regionen Kherson, heter det i en analyse fra en vestlig tenketank. Det amerikanske instituttet for studier av krig (ISW) offentliggjorde søndag geodata og meldinger fra russiske bloggere som indikerer at ukrainske styrker har gått i stilling på østsiden av Dnipro, i et område som tidligere var kontrollert av russiske soldater. Det er første gang man på vestlig hold har registrert ukrainske posisjoner på dette stedet, men omfanget av denne forflyttingen er høyst uklar.

NRK - 11 aug 23 kl. 04:06

Ukraina: Russisk rakett slo ned i hotell

En person ble drept og 16 såret da en russisk rakett traff et hotell i Zaporizjzja, ifølge ukrainske myndigheter. Hotellet var brukt av FN-personell. En rakett av typen Iskander traff byen klokken 19.

NRK - 04 okt 23 kl. 22:35

Nettavis: Ukrainske spesialstyrker har gjennomført angrep på russisk-okkuperte Krim

Ukrainske spesialstyrker har gjennomført et angrep på russisk-okkuperte Krim, ifølge en kunngjøring fra Ukrainas militære etterretning (HUR) via en video som ble publisert 4. oktober. Det skriver nettavisen The Kyiv Independent.

NRK - 21 jun 23 kl. 20:10

Wagner-sjefen sier Moskva villeder russerne om Ukrainas offensiv

Lederen for Wagner-gruppen beskylder myndighetene i Moskva for å villede russerne om Ukrainas offensiv. Han viser til ukrainske framskritt på slagmarken. Tidligere i juni innledet de ukrainske styrkene en motoffensiv øst og sør i landet.

NRK - 07 aug 23 kl. 14:22

Ytterligere 22 krigsfanger overført fra Russland til Ukraina

Ytterligere 22 ukrainske krigsfanger er kommet hjem fra russisk fangenskap, opplyser stabssjefen ved den ukrainske presidentens kontor. Blant fangene som nå er overlevert, er flere som har blitt såret ved ulike frontavsnitt. – Den eldste er 54 år gammel, den yngste er 23, skriver Andrij Jermak på Telegram mandag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Brann i bolig i Farsund: – Helt overtent

Det brenner i et bolighud på Vanse i Farsund, melder politiet på X. – Huset er helt overtent. Vi har kontroll på beboer i huset.

NRK - 15 minutter siden

Doblar prisane under OL

Prisane på offentleg transport vil bli dobla under OL i Paris neste sommar. Det er varsla kaos i kollektivtrafikken i heile regionen under leikane som startar 26. juli.

NRK - 15 minutter siden

Rapport om Riksrevisjonen legges fram torsdag

Utvalget som har sett på hvordan Riksrevisjonen jobber, skal overlevere sin innstilling til Stortinget torsdag. Utvalget ble satt ned av Stortinget i 2021. Det ble bedt om å evaluere Riksrevisjonens virksomhet og foreslå en ny lov.

NRK - 15 minutter siden

India: Straks fremme hos innesperrede

Redningsarbeidere har gravd seg fram til de 41 gruvearbeiderne som har vært innesperret i en tunnel i India i 17 dager. Tidligere tirsdag sa indiske myndigheter at de bare var fem meter unna å nå igjennom til de 41 arbeiderne. De skal nå hentes ut i trygghet, sier en tjenesteperson til Reuters.

NRK - 45 minutter siden

Drapssiktet fremstilles for fengsling

Den 18 år gamle kvinnen som er siktet for å ha drept en 22 år gammel mann i Porsgrunn natt til mandag, fremstilles i dag for varetektsfengsling. Kvinnen godtar å bli fengslet og kommer derfor ikke til å møte i retten. 18-åringen hadde et forhold til drapsofferet og de to flyttet før helgen inn i leiligheten der drapet skjedde.

NRK - 30 minutter siden

Signerte avtale i Oslo

Filippinske myndigheter og kommunistbevegelsen (NDFP) har inngått en avtale om å starte formelle fredsforhandlinger etter mer enn 50 år med konflikt. Avtalen ble signert i Oslo rådhus torsdag 23. november 2023, men partene offentliggjorde avtalen først tirsdag.

NRK - 30 minutter siden

Nordea: Tyder på uendret rente i desember

Ved en feil publiserte Norges Bank deler av sin rapport Regionalt nettverk tirsdag. Den skulle egentlig vært publisert torsdag neste uke. Rapporten er en form for temperaturmåling av den norske økonomien, og viser hvordan ulike næringer ser for seg at ståa i økonomien vil være fremover.

NRK - 1 time siden

Påkjørselen på Solli plass: fremstilles for varetektsfengsling

Mannen som er drapssiktet etter påkjørselen ved Solli plass må møte i Oslo tingrett i ettermiddag. Der fremstilles han for varetektsfengsling. Politiet begjærer siktede fengslet i fire uker med restriksjoner.

NRK - 1 time siden

– Vi gjorde en alvorlig feilvurdering

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen beklaget igjen håndteringen av saken rundt dokumentaren «Ingen elsker Bamsegutt» da hun redegjorde i Kringkastingsrådet i dag. – Vi gjorde en alvorlig feilvurdering, sier Fürst Haugen under sin redegjørelse. Hun sier at NRK jobber med en grundig gjennomgang av hva som har gått galt, og at arbeidet har høy prioritet.

NRK - 1 time siden

Påkjørselen på Solli plass: Siktede knytter seg til hendelsen, ifølge politiet

Mannen som er pågrepet etter påkjørselen på Solli plass har i et flere timer langt avhør hos politiet mandag, knyttet seg til hendelsen. Det skriver Oslo-politiet i en pressemelding tirsdag. Mannen nekter straffskyld etter siktelsen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com