NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 21:05

NRK - 26 apr 23 kl. 19:08

Ukrainsk journalist skoten og drepen i Kherson

Ein ukrainsk reporter som arbeidde som assistent for ei italiensk avis, er skoten og drepen. Ein italiensk kollega er såra, melder avisa La Repubblica. Korrespondenten Corrado Zunino frå avisa og den lokale fiksaren og medhjelparen Bogdan Bitik skal ha blitt skotne etter onsdag i utkanten av byen Kherson. Begge reporterane har dekka krigen utførleg. Dei bar skotsikre vestar påtrykt ordet «Presse».
Les mer på NRK


Les mer om:
La Repubblica, Corrado Zunino, Bogdan Bitik, Kherson, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ukrainsk, journalist, skotenog , drepeni , Kherson
NRK - 12 sep 23 kl. 11:56

Mann skoten og drepen i Uppsala

Mannen som blei skoten i ein trappeoppgang i Uppsala tysdag morgon, er død. Det stadfestar politiet overfor SVT. Dette er den tredje grove valdshendinga på få dagar i Uppsala-regionen.

NRK - 19 aug 23 kl. 13:41

Hevder å ha skutt ned Ukrainsk droner i Russland – militærfly skadd

Det russiske forsvarsdepartementet sier søndag at de har skutt ned en ukrainsk drone over grensebyen Belgorod i Russland. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. NTB skriver også at et militærfly ble skadd da en militær flyplass i Russlands Novgorod-region ble truffet av en ukrainsk drone lørdag.

NRK - 12 maj 23 kl. 07:36

Den israelske hæren beklagar journalistdrap på Vestbreidda

Det israelske forsvaret har for første gong sagt unnskyld etter at journalisten Shireen Abu Akleh vart drepen på den okkuperte Vestbreidda for eit år sidan. – Eg trur dette er eit høve for meg til å seie at vi er svært lei oss for Shireen Abu Akleh sin død, seier talsperson for forsvaret, kontreadmiral Daniel Hagari, i eit intervju med CNN. Orsakinga kom på årsdagen for Abu Aklehs død.

NRK - 22 aug 23 kl. 10:01

Palestinsk tenåring skoten på Vestbreidda

Ein palestinsk 17-åring er skoten av israelske soldatar nær Jenin på den okkuperte Vestbreidda, ifølge palestinske helsestyresmakter, ifølge AFP. Han skal ha blitt drepen i samband med samanstøytar som oppstod då den israelske hæren skulle gripe ein person. Hæren seier dei opna eld etter at det blei kasta eksplosiv mot dei..

NRK - 09 maj 23 kl. 19:41

AFP: Journalist drepen i rakettangrep i Ukraina

Journalist for nyheitsbyrået AFP, Arman Soldin, er drepen i eit rakettangrep aust i Ukraina, melder nyheitsbyrået sjølv. Soldin var i Ukraina for dekke krigen for AFP..

NRK - 09 maj 23 kl. 19:41

AFP-journalist drepen i rakettangrep i Ukraina

Journalist for nyheitsbyrået AFP, Arman Soldin, er drepen i eit rakettangrep ved byen Tsjasiv Jar nær Bakhmut aust i Ukraina. Soldin arbeidde blant anna med videojournalistikk, og dekte krigen i Ukraina for det franske nyheitsbyrået..

NRK - 13 jun 23 kl. 10:22

Finsk frivillig drepen i Ukraina

Ein finsk frivillig er drepen aust i Ukraina. Det skriv den finske avisa Helsingin Sanomat tysdag. Han er den fyrste finnen som er drepen i den meir enn 15 månadar lange krigen.

NRK - 04 apr 23 kl. 17:19

Ukrainsk soldat sa seg delvis skyldig i russisk krigsforbrytersak

En ukrainsk soldat erkjente delvis straffskyld da han møtte som tiltalt i den første krigsforbrytersaken i Russland etter den russiske invasjonen av Ukraina. Den ukrainske marineinfanteristen Anton Tsjerednik møtte tirsdag som tiltalt i en domstol i den russiske byen Rostov-na-Donu like øst for Mariupol. Mens ukrainske myndigheter har ført flere rettssaker mot russiske soldater, skal dette være den første i sitt slag mot en ukrainsk soldat i Russland.

NRK - 20 apr 23 kl. 05:50

Norges første ukrainsk-ortodokse menighet er stifte

Norge har fått sin første ukrainsk-ortodokse menighet. I Hellige Jaroslav den vises menighet i Trondheim høres liturgien på ukrainsk. Den ukrainsk-ortodokse menigheten hadde sin første gudstjeneste med tilreisende prest forrige helg.

Klartale - 12 maj 23 kl. 16:00

Farger Liverpool i gult og blått

Det er finale i musikk-konkurransen Eurovision lørdag. Artister fra flere land skal kjempe om seieren. Arrangementet finner sted i Liverpool i Storbritannia.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Sammenstøt mellom politi og demonstranter i Paris

Grupper av demonstranter og politi barket sammen under en protest mot politivold i Paris lørdag. Den franske innenriksministeren Gérald Darmanin kaller voldsbruken uakseptabel. En film som er lagt ut på X/Twitter av Paris' politisjef Laurent Nunez, viser en politibil som blir angrepet av demonstranter med jernstenger.

NRK - 1 time siden

Lavrov langet ut mot Vesten fra FNs talerstol

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov langet ut mot USA og Vesten da han inntok talerstolen under høynivåuka i FNs hovedforsamling lørdag. Landets krig i Ukraina brukte han imidlertid ikke særlig mye av taletiden på. – USA og dets underordnede vestlige kollektiv fortsetter å nøre oppunder konflikter som kunstig deler menneskeheten i fiendtlige blokker, og hindrer oppnåelsen av overordnede mål.

NRK - 1 time siden

Riksvei 9 stengt etter ulykke

To biler har kollidert front mot front på riksvei 9 ved Grendi i Bygland. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent. Luftambulanse er på vei, opplyser politiet.

NRK - 2 timer siden

Trafikkulykke med flere biler involvert i Lillestrøm

Det har vært en trafikkulykke i en tunnel i Lillestrøm med flere biler involvert. Det skriver politiet på X/Twitter. Tunnelen er sperret og nødetatene er på vei..

NRK - 2 timer siden

Eva Joly mener Erna Solberg må gå av

Jurist, korrupsjonsjeger og tidligere politiker Eva Joly mener Solberg må gå av som partileder for å bevare tilliten til demokratiet. Hun mener Økokrim må åpne en sak og se på Sindre Finnes mange børsoperasjoner. – Det er klart her er det røde flagg for innsidehandel som må etterforskes, sier jurist Eva Joly.

NRK - 3 timer siden

MC-fører alvorlig skadet etter ulykke i Ringsaker

Ved 17-tiden lørdag ettermiddag var en MC og en personbil involvert i en trafikkulykke på Stavsjøvegen i Ringsaker. MC-føreren, en gutt i tenårene, er ifølge politiet i Innlandet alvorlig skadet etter ulykken. Vedkommende er flydd til Ullevål sykehus.

NRK - 2 timer siden

Aserbajdsjan lover FN å behandle etniske armenere som «likeverdige borgere»

Myndighetene i Aserbajdsjan lover FN å behandle de etniske armenerne i Nagorno-Karabakh som likeverdige borgere. Den væpnede armenske militsen i regionen Nagorno-Karabakh ble denne uken tvunget til å legge ned våpnene etter kraftige aserbajdsjanske angrep. Etter kapitulasjonen er det bekymring for framtiden til den armenske folkegruppen i området.

NRK - 4 timer siden

Minst 15 drept og 40 såret av selvmordsbombe i Somalia

Minst 15 mennesker er drept og 40 er såret etter et kjøretøy lastet med eksplosiver eksploderte ved en veisperring i Beledweyne i Somalia lørdag, ifølge AFP. Leder for departementet for humanitær hjelp og krisehåndtering i delstaten Hirshabelle, Abdifatah Mohamed Yusuf, bekrefter dødstallet og skadde..

NRK - 3 timer siden

Fleire hundre i prideparaden i Sogndal

Fleire hundre deltok då det for første gong vart arrangert ein prideparade i Sogndal. – Det har gått over all forventing, til og med i ordentleg vestlandsvêr, seier Sandra Tenud, leiar i Sogn og Fjordane pride. Ho seier ho er begeistra over det gode oppmøte og den gode stemninga.

NRK - 3 timer siden

SVT: E6 vil være stengt i flere måneder etter skredet

Natt til lørdag ble en buss og flere biler ble tatt av et leirskred på E6 nær Göteborg. Ifølge SVT vil E6 være stengt i flere måneder på grunn av skredet. Ingen ble alvorlig skadd.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com