NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 11:10

NRK - 15 jan 24 kl. 08:58

Ukrainsk forsvarssjef: Har skutt ned to russiske fly

Sjefen for det ukrainske forsvaret, Valerij Zaluzjnyj, melder på Telegram at det ukrainske luftforsvaret har skutt ned to russiske fly. Han skriver at det skal dreie seg om et A-50-fly og et IL-22-fly. Ifølge The Telegraph skal et A-50 fly være verdt over 3,5 milliarder kroner og kan bli brukt til å oppdage missiler eller fiendtlige fly. Det kan også bli brukt som en kommandosentral i lufta. Russland skal bare ha hatt åtte av denne typen fly igjen før hendelsen på søndag..
Les mer på NRK


Les mer om:
Zaluzjnyj, Telegram, IL, The Telegraph

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ukrainsk, forsvarssjefHar , skutt, nedto , russiske, fly
NRK - 30 dec 23 kl. 00:13

– 13 ukrainske raketter og seks droner skutt ned over Sør-Russland

13 ukrainske raketter er skutt ned over Belgorod-regionen sør i Russland og seks ukrainske droner er skutt ned i Brjansk-regionen, ifølge russiske myndigheter. – Luftvernet vårt skjøt ned flere raketter over Belgorod og Belgorod-regionen idet de nærmet seg byen, sa guvernør Vjatsjeslav Gladkov i meldingstjenesten Telegram fredag kveld. Han opplyste at en mann ble drept da et hus ble rammet og at fire personer ble såret.

NRK - 24 feb 24 kl. 08:55

Ukrainas forsvarssjef: – Lys vil seire over mørke

Samhold vil bringe seier til ukrainerne, sier landets nye forsvarssjef på toårsdagen for Russlands invasjon. – Jeg er overbevist om at samhold er vår seier, sier Oleksandr Syrskyj i sosiale medier lørdag. – Lys seirer alltid over mørke!

NRK - 17 mar 24 kl. 16:00

Hevder å ha skutt ned ukrainsk helikopter

Russlands forsvarsdepartement sier at russiske styrker har skutt ned et ukrainsk helikopter som var på vei mot grensebyen Belgorod. Helikopteret ble skutt ned i Sumy-regionen i Ukraina, ifølge departementet. Ukraina sendte søndag en ny bølge raketter og droner mot Russland, og det russiske forsvarsdepartementet meldte at til sammen 35 ukrainske droner ble skutt ned natt til søndag, blant dem fire i Moskva-regionen..

NRK - 09 feb 24 kl. 10:15

Kreml: Ny ukrainsk forsvarssjef vil ikke endre noe

Torsdag avsatte den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj Valerij Zaluzjnyj, som var øverstkommanderende i det ukrainske forsvaret. Fredag sier Kreml at en ny ukrainsk forsvarssjef ikke vil endre noe i konflikten mellom Russland og Ukraina. Det skriver både Reuters og AFP.

Klartale - 15 sep 23 kl. 08:48

Seks skutt og drept på en uke i Stockholm

Gutten ble funnet skutt ute. Politiet ble varslet om hendelsen i bydelen Västertorp i 20-tida torsdag. Han ble fraktet til sykehus.

NRK - 29 sep 23 kl. 19:45

USAs avtroppende forsvarssjef med tydelig stikk til Trump

Fredag har Mark Milley sin siste dag på jobb som USAs forsvarssjef. På avslutningsseremonien sa han at militæret «ikke avlegger ed til en wannabe-diktator.» – Vi avlegger ingen ed til en konge, dronning, tyrann eller diktator.

NRK - 25 mar 24 kl. 05:42

Omstridt presidentsønn blir Ugandas forsvarssjef

Ugandas president har utnevnt sin omstridte sønn til forsvarssjef, noe flere frykter er et tegn på at sønnen forberedes til å overta makten i landet. Yoweri Museveni er 79 år gammel og en av de afrikanske presidentene som har sittet lengst. I helgen utpekte han sin 49 år gamle sønn til forsvarssjef.

NRK - 14 maj 24 kl. 02:25

Forsvarsmøte mellom Ukraina og USA

Ukrainas forsvarssjef og forsvarsminister har diskutert frontlinjesituasjonen med blant annet USAs forsvarsminister. Ukrainas forsvarssjef Oleksandr Syrskyj og landets forsvarsminister Rustem Umerov diskuterte militærhjelp og situasjonen på fronten med USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan, forsvarsminister Lloyd Austin og forsvarssjef Charles Brown. Det opplyser Syrskyj på sin Telegram-konto.

NRK - 15 sep 23 kl. 02:19

Tenåring døde etter å ha blitt skutt i Stockholm

Politiet bekrefter at en tenåring som ble funnet skutt utendørs i Stockholm torsdag kveld, døde på sykehuset. Politiet ble varslet om hendelsen i bydelen Västertorp i 20-tiden torsdag. På stedet lå en person som var skutt og såret.

NRK - 13 apr 24 kl. 13:21

Russland hevder å ha erobret ukrainsk landsby

Russland hevdet lørdag å ha erobret en landsby i nærheten av Avdijivka i Donetsk-regionen. Forsvarsdepartementet i Moskva sa at de hadde «frigjort» landsbyen Pervomaiske, litt sør for Avdijivka, som ble rasert under kampene da Russland gjenerobret den i februar. Kunngjøringen om erobringen kom etter at Ukrainas forsvarssjef Oleksandr Syrskyj sa at situasjonen langs fronten i øst har forverret seg betraktelig de siste dagene.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 45 minutter siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 45 minutter siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 2 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 45 minutter siden

Ny kartlegging av havet rundt Svalbard

Nå skal store områder av havet rundt Svalbard som ikke er kartlagt, bli dokumentert. De allerede dokumenterte områdene er fra 80-tallet, og nå skal Kartverket bruke sommersesongen til å ta nye målinger. Avdelingsdirektør i Kartverket, Gudmund Jønsson sier i en pressemelding at bedre data og sjøkart vil ivareta navigasjonssikkerheten i disse områdene.

NRK - 2 timer siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.

NRK - 1 time siden

Afghanistan: Minst 17 omkommet i bussulykke

17 personer er døde og 34 såret etter en bussulykke i Afghanistan. Det melder lokale myndigheter, ifølge AFP..

NRK - 1 time siden

USA til Israel: Uakseptabelt høye sivile tap i Gaza

USAs utenriksminister Antony Blinken har gjort det klart overfor Israel at de sivile tapene på Gazastripen er «uakseptabelt høye», melder AFP. Det israelske forsvaret har de siste dagene gjennomført flere massive angrep, blant annet mot en flyktningleir og flere FN-drevne skoler i jakten på medlemmer av toppledelsen i Hamas. Tapstallene har vært omfattende.

NRK - 2 timer siden

HRW: Barn fengslet og mishandlet i El Salvador

Mer enn 1000 mindreårige er blitt fengslet under El Salvadors unntakstilstand. Mange blir pågrepet nærmest tilfeldig, ifølge Human Rights Watch (HRW). Barn er blitt dømt til flere års års fengsel, som oftest for svært uspesifikke lovbrudd og på bakgrunn av vitnemål fra politifolk som ikke kan bekreftes fra annet hold, ifølge organisasjonen.

NRK - 2 timer siden

Åtte personer drept etter angrep på pakistansk militærbase

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militanter..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com