NRK > Nyheter

Wednesday, 29 June, 09:44

NRK - 04 maj 22 kl. 17:08

Ukrainsk avis: Russiske styrker har tatt seg inn i stålverket i Mariupol

Russiske styrker har tatt seg inn i stålverket Azovstal i Mariupol, der ukrainske styrker har forskanset seg, ifølge en ukrainsk avis og journalist. Det pågikk onsdag harde kamper i stålverket, som er det siste området ukrainske styrker kontrollerer i havnebyen sør i Ukraina. Ifølge den ukrainske journalisten Andrij Tsaplijenko har russiske soldater brutt seg inn på stålverket. I en melding på Telegram skriver han også at «Putins hær bruker alle tilgjengelige våpen. Sivile blir fortsatt bombardert på anlegget», ifølge Sky News.
Les mer på NRK


Les mer om:
Azovstal, Mariupol, Ukraina, Andrij Tsaplijenko, Telegram, Sky News, Pravda, Vadym Bojtsjenko, Bojtsjenko, Fra, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ukrainsk, avis, Russiske, styrkerhar , tatt, seg, inni , stålverket i Mariupol
NRK - 25 mar 22 kl. 08:29

Rapport: Russiske styrker drives tilbake

Ukrainske styrker har klart å ta tilbake flere landsbyer og forsvarsstillinger øst for Kyiv, ifølge en fersk oppdatering fra britisk etterretning. Ifølge den britiske rapporten angriper og presser ukrainske styrker russiske styrker bakover. – Ukrainske styrker vil trolig fortsette å forsøke å presse russiske styrker bakover langs den nordvestre aksen fra Kyiv mot Hostomel-flyplassen.

NRK - 01 maj 22 kl. 21:07

Ukraina: Fire sivile drept i landsby i Donetsk

Fire sivile skal ha blitt drept i russiske angrep i landsbyen Lyman i Donetsk søndag, ifølge guvernør Pavlo Kyrylenko. – 1. mai ble fire sivile drept i russiske angrep i Donetsk, alle i Lyman.

NRK - 04 maj 22 kl. 07:31

Betydelig ukrainsk motoffensiv ved Kharkiv

Ukrainske styrker skal ha gjennomført en betydelig motoffensiv og tvunget russiske styrker på retrett rundt 40 kilometer øst for Kharkiv. Den amerikanske tankesmia Institute for the Study of War skriver at en høytstående amerikansk forsvarskilde forteller om motoffensiven. Historien stemmer overens med meldinger i sosiale medier fra ukrainske og russiske kilder.

NRK - 03 maj 22 kl. 12:17

HRW: Russiske styrker dreper sivile i Den sentralafrikanske republikk

Det finnes sterke bevis for at russiske paramilitære styrker begår alvorlige krigsforbrytelser og dreper sivile i Den sentralafrikanske republikken. Det opplyser Human Rights Watch (HRW) tirsdag. – Styrker i Den sentralafrikanske republikken, som vitner har identifisert som russiske, ser ut til å ha henrettet, torturert og slått sivile siden 2019, sier avdelingssjef for kriser og konflikt i HRW, Ida Sawyer.

NRK - 28 apr 22 kl. 05:18

Ukrainsk angrep tok russiske kanaler av lufta i Kherson

Det lød flere eksplosjoner nær TV-tårnet i Kherson sør i Ukraina sent onsdag kveld. Russiske kanaler ble midlertidig tatt av lufta. Det russiske, statlige nyhetsbyrået Ria Novosti melder at missiler og raketter ble skutt mot byen fra ukrainske styrker i nordvest.

NRK - 22 feb 22 kl. 15:25

Støre mente ikke å si at russiske styrker var inne i Ukraina

Jonas Gahr Støre (Ap) sa tirsdag at russiske styrker kom inn i Øst-Ukraina mandag kveld. – Senere i går kom det russiske styrker inn i disse områdene i Ukraina. Det er etter folkeretten ukrainske områder, og det er en svært alvorlig handling, sa Støre.

NRK - 29 mar 22 kl. 07:45

Britiske etterretning:- Mariupol er under ukrainsk kontroll

Det britiske forsvarsdepartementet sier i en uttalelse at Ukrainske styrker har fortsatt å utføre motangrep nordvest for Kyiv. Disse angrepene skal ha hatt noe suksess og russerne har blitt presset tilbake fra en rekke posisjoner. Russiske styrker utgjør fortsatt en trussel mot hovedstaden.

NRK - 29 mar 22 kl. 07:45

Britiske etterretning:- Sentrum av Mariupol er under ukrainsk kontroll

Den britiske etterretningen sier i en uttalelse at Ukrainske styrker har fortsatt å utføre motangrep nordvest for Kyiv. Disse angrepene skal ha hatt noe suksess og russerne har blitt presset tilbake fra en rekke posisjoner. Russiske styrker utgjør fortsatt en trussel mot hovedstaden.

NRK - 05 apr 22 kl. 15:52

Latvia og Estland utviser 27 russiske diplomater

Både Latvia og Estland varsler stenging av russiske konsulater og utvisning av diplomater tirsdag. – Tatt i betraktning krigsforbrytelsene som er begått av russiske styrker i Ukraina, har Latvia besluttet å stenge de russiske generalkonsulatene i Daugavpils og Liepaja, og utvise 13 russiske diplomater og ansatte, skriver utenriksminister Edgars Rinkevics på Twitter. Estland utviser 14 russiske ansatte, hvorav sju har diplomatisk status, og stenger konsulatene i Narva og Tartu, står det i en uttalelse fra det estiske utenriksdepartementet.

NRK - 02 maj 22 kl. 07:40

HRW: Russiske styrker angrep sivile i Ukraina

Den internasjonale menneskerettighetsorganisasjonen, Human Rights Watch, har gransket påstandene om russiske krigsforbrytelser i Ukraina. I en pressemelding slår organisasjonen fast at russiske styrker ved flere anledninger har angrepet sivile i Ukraina. Det skal dreie seg om to hendelser like nord for Kyiv, den 28.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Tinder-svindel må kanskje i retten på nytt

To menn fra Romerike dømt til to års fengsel for å svindle folk via datingtjenesten Tinder, har fått dommen opphevet. Det skriver Rett24. Årsaken er at en av dommerne i saken viste seg å ikke være formelt ansatt som dommer mens saken gikk.

NRK - 10 minutter siden

Vil utvikle Cold Response til nordisk øvelse

Sverige og Finlands kommende Nato-medlemskap åpner nye muligheter for et felles nordisk forsvar. – Vi ønsker å ta initiativ til at den store militærøvelsen som neste gang blir i 2024 i Norge, Cold Response, skal utvikles til en «Nordic Response»-øvelse, slik at vi kan trekke på hele Norden, sa forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) på et pressemøte i Madrid under Nato-toppmøtet der..

NRK - 10 minutter siden

Equinor skal bygge CO2-rørledning fra Europa til Nordsjøen

Equinor inngår et samarbeid om å bygge et 1.000 kilometer langt rør fra Belgia til Nordsjøen som skal bidra til avkarboniseringen av europeisk industri. Sammen med partneren Fluxys vil Equinor utvikle et prosjekt for transport av lagret CO2 fra industri i Nordvest-Europa, og føre det fra Belgia og ut i Nordsjøen til sikre lagringssteder, skriver Equinor i en pressemelding onsdag morgen.

NRK - 30 minutter siden

Norge bidrar i våpenleveranser til Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier onsdag at Norge sammen med Storbritannia bidrar til å sende langtrekkende presisjonsartilleri til Ukraina, skriver NTB. Statsministeren gjorde donasjonen av langtrekkende rakettartilleri av typen MLRS på Natos toppmøte i Madrid. Norge donerer også mer artilleriammunisjon til Ukraina.

NRK - 30 minutter siden

Norge sender langtrekkende artilleri til Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier onsdag at Norge sammen med Storbritannia bidrar til å sende langtrekkende presisjonsartilleri til Ukraina..

NRK - 30 minutter siden

Støre lettet over svensk-finsk enighet med Tyrkia

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener det er en lettelse og glede for Norge at motforestillingene mot svensk og finsk Nato-medlemskap er ryddet av veien. – Jeg kjenner en veldig lettelse, sa Støre da han møtte norsk presse på Natos toppmøte i Madrid onsdag. Det er ventet at Natos ledere senere onsdag vil vedta å invitere Sverige og Finland inn i alliansen.

NRK - 45 minutter siden

Reisekaos i Tyskland – problemet skal være løst

Tyskland måtte begrense flytrafikken i store deler av landet på grunn av tekniske problemer ved et flykontrollsenter onsdag, skriver Focus. Problemene skal ha ført til flere forsinkelser og kanselleringer, ifølge Reuters. Ved 8.

NRK - 1 time siden

Stoltenberg varsler «fundamentalt skifte» i Nato

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg mener alliansen vil gjennomgå en transformasjon på toppmøtet i Madrid. – Dette er den største overhalingen av vårt kollektive forsvar siden den kalde krigens slutt, sa Stoltenberg da han ankom til toppmøtet onsdag formiddag. Ifølge ham vil stats- og regjeringssjefene på toppmøtet vedta å utplassere flere framskutte styrker og forhåndslagre mer våpen på østflanken.

NRK - 1 time siden

Altinn melder om ustabilitet i tjenestene

– Enkelte brukere kan oppleve ustabilitet i Altinn, skriver tjenesten på sine nettsider. De jobber med å rette problemet. Altinn er en internettportal for digital dialog mellom næringslivet, privatpersoner og offentlige etater..

NRK - 1 time siden

Gjelsten trekker seg ut av Molde – Kjell Inge Røkke blir eneeier

Kjell Inge Røkke kjøper opp Bjørn Rune Gjelstens eierandel på en tredel i Molde Fotball AS. – Kjell Inge har gjennom 30 år vært en drivende kraft i utviklingen av Molde Fotball AS og Molde FK, og siden 2013 har Bjørn Rune vært deleier. Bjørn Rune velger nå å tre ut som eier, men vi er sikre på at han fortsatt er en ivrig supporter og bidragsyter til Molde FK, sier styreleder Leif-Arne Langøy i Molde Fotball AS til klubbens hjemmeside.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com