NRK > Nyheter

Monday, 04 March, 08:05

NRK - 02 dec 22 kl. 05:29

Ukraina stopper russisk-tilknyttede kirker

Ukraina skal legge begrensninger på virksomheten til religiøse organisasjoner med tilknytning til Russland, sier president Volodymyr Zelenskyj. I sin daglige kveldstale torsdag sa Zelenskyj at det er sendt et forslag til nasjonalforsamlingen om å forby virksomheten til slike religiøse organisasjoner. Han sa også at etterretningen bør trappe opp arbeidet med å avdekke og stanse russisk infiltrering i religiøse rom i Ukraina. (NTB-AFP).
Les mer på NRK


Les mer om:
Russland, Volodymyr Zelenskyj, Zelenskyj, Ukraina, Ntb-afp

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ukraina, stopper, russisk-tilknyttede, kirker
Klartale - 15 jan 24 kl. 06:04

Hva skjer om Russland vinner krigen i Ukraina?

– Det hadde vært en tragedie om Putin vinner. Ikke bare for Ukraina, men også for oss, sa Nato-sjef Jens Stoltenberg sent i fjor.Land i forsvars-samarbeidet Nato hjelper Ukraina med våpen og utstyr.

Klartale - 16 dec 22 kl. 07:00

Skal feire første sin første jul i Norge

Mange ukrainere har kommet til Norge etter krigen startet. Nå skal de feire jul i sitt nye hjemland for første gang.– Mange sitter med en skyldfølelse.

Klartale - 24 feb 24 kl. 06:00

To år siden Russland invaderte Ukraina

24. februar 2022 startet Russland et angrep på Ukraina. Nå har det gått to år.

Klartale - 14 okt 22 kl. 08:50

Kirker kan måtte stenge som følge av strømprisene

Dyre strømregninger fortsetter å skape problemer for mange. Slik vil det også være utover vinteren. Da bruker folk mer strøm for å holde varmet.

NRK - 16 aug 23 kl. 20:39

Muslimsk mobb angrep kristne boliger og tente på kirker i Pakistan

Påstander om at en kristen mann hadde skjendet Koranen, fikk muslimer øst i Pakistan til å angripe kristne boliger og tenne på kirker, opplyser politiet. Volden i Jaranwala i Punjab startet da noen muslimer påsto de hadde sett en kristen mann som bor i området, rive sider ut av en koran. Han og en venn ble anklaget for å ha slengt koransidene på bakken og for å ha skrevet fornærmelser på noen av dem.

Klartale - 10 aug 22 kl. 13:54

Hva skjedde da russisk base eksploderte på Krim?

Minst en ble drept i en kraftig eksplosjon på en flybase tirsdag. Det skjedde på Krim-halvøya. Halvøya var tidligere en del av Ukraina.

Klartale - 28 jul 22 kl. 10:12

Vesten må være klar til å slåss mot Putin

I 2023 kommer nye kampfly til Polen. Naboen til Ukraina har store planer. De ruster opp forsvaret.

Klartale - 13 sep 22 kl. 14:44

Hva gjør Putin nå?

Den ukrainske hæren har tatt kontroll over flere områder i Ukraina. Nå har den russiske hæren fått kritikk. Russiske militærblogger har kritisert dem.

Klartale - 24 feb 23 kl. 16:15

– Vi kjemper for barna

– Vi blir bombet hver natt.Ordene tilhører Khrystyna Kovalyk en bekmørk februar-dag i fjor. Hun er fortvilet og sliten.

Klartale - 05 okt 23 kl. 11:00

– Hjelpen vi får fra Norge er unik

Ukraina har et enormt behov for hjelp. Rundt halvparten av folket trenger humanitær nødhjelp. Det betyr hjelp som redder liv og lindrer nød.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Stordalen må møte retten

I dag startar rettssaka mellom Petter Stordalen og skattemyndigheitene. Staten krev fleire hundre millionar i ubetalt skatt frå hotelleigaren. Stordalen skal ha utnytta ein skattefordel han ikkje hadde rett på, via holdingselskapet Strawberry, ifølge staten.

NRK - 30 minutter siden

Advokatar protesterer mot rettshjelpssatsane

Advokatar med tryggingsklarering går måndag ut i streik i protest mot det Advokatforeningen er løftebrot frå regjeringa. Dette vil ramme arbeidet til PST og E-tenesta, som er avhengige av at slike advokatar møter i retten når dei ber om løyve til overvaking. I 2022 streika advokatane i Høgsterett mot rettshjelpssatsane.

NRK - 45 minutter siden

Eksplosjon på jernbanebru i Russland

Ein eksplosjon har ramma ei jernbanebru i Samara-regionen i Russland, ifølge det russiske nyheitsbyrået Ria. Det er ikkje klart om det er skadde eller omkomne etter eksplosjonen..

NRK - 45 minutter siden

Kvinne sikta i drapssak frå 1995

Ei kvinne er sikta for å ha medverka til grov kroppsskade etter drapet på Ronald Ramm i Larvik i 1995, melder TV 2. Politiet skal no undersøke saka på nytt. Ramm blei funnen drepen i heimen sin.

NRK - 1 time siden

Sør-Korea: vil innføre straffetiltak mot streikande legar

Regjeringa i Sør-Korea truar med å suspendere legelisensane til rundt 7000 legar i streik, skriv Reuters. Fleire tusen turnuslegar i Sør-Korea har streika i protest mot regjeringa sine planar om å auke talet på studieplassar på legestudiet. Dei streikande ønsker betre vilkår og høgare løn..

NRK - 2 timer siden

Steinras stenger vei i Kvam

Fylkesveg 79 mellom Steinstø og Ytre Ålvik i Kvam er stengt på grunn av steinras. – Det har komt ned en stein på ett par hundre kilo som har knust litt, så det ligger en del stein i vegbanen, opplyser Ken Ove Holm hos Vegtrafikksentralen til NRK. Området er rasutsett.

NRK - 1 time siden

Vidda stengt for personbilar

Det er er kolonnekøyring over riksveg 7 Hardangervidda, men berre store køyretøy får sleppe over. Statens vegvesen opplyser måndag morgon at vidda er stengd for køyretøy under 7,5 tonn. Det blir ny vurdering innan klokka 12..

NRK - 1 time siden

13 grunneiere fikk 10 millioner i erstatning

Nye Veier har betalt 10 millioner kroner i erstatning til 13 grunneiere for det nye Rykkhustjønn naturreservat i Sør-Fron. Det skriver GD. Naturreservatet ble etablert da verneområdet Lågendeltaet gikk med i dragsuget for å bygge ny E6.

NRK - 1 time siden

Forsvaret bistår i søk etter savna snøskuterfører

Det er fortsatt ikke gjort noen funn etter den savnede snøskuterføreren. – Forsvaret bistår også med personell og skutere i søket, opplyser operasjonsleder Ina Selfors mandag morgen. Det ble søndag kveld satt i gang en søk- og redningsaksjon i Hattfjelldal og på svensk side.

NRK - 2 timer siden

Vulkanutbrudd på Galapagos

Det har gått et vulkanutbrudd fra vulkanen La Cumbre på Galápagosøyene i Stillehavet, skriver AP. Øyen er ubebodd, og det er ikke fare for menneskeliv..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com