NRK > Nyheter

Sunday, 19 May, 05:07

NRK - 15 feb 24 kl. 23:50

Ukraina signerer sikkerhetsavtaler med Tyskland og Frankrike

Tyskland og Ukraina signerer fredag en sikkerhetsavtale, melder AFP. Det sa en talsperson for den tyske regjeringen torsdag. Avtalen vil sikre en langsiktig forpliktelse og støtte til Ukraina, ifølge talspersonen. Forbundskansler Olaf Scholz og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal signere avtalen i Berlin fredag. Deretter flyr den ukrainske presidenten til Paris for å signere en avtale med Frankrike.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ukraina, AFP, Olaf Scholz, Ukrainas, Volodymyr Zelenskyj, Berlin, Paris, Frankrike, Tyskland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ukraina, signerer, sikkerhetsavtalermed , Tysklandog , Frankrike
Klartale - 24 feb 24 kl. 06:00

To år siden Russland invaderte Ukraina

24. februar 2022 startet Russland et angrep på Ukraina. Nå har det gått to år.

Klartale - 15 jan 24 kl. 06:04

Hva skjer om Russland vinner krigen i Ukraina?

– Det hadde vært en tragedie om Putin vinner. Ikke bare for Ukraina, men også for oss, sa Nato-sjef Jens Stoltenberg sent i fjor.Land i forsvars-samarbeidet Nato hjelper Ukraina med våpen og utstyr.

NRK - 16 feb 24 kl. 11:02

Zelenskyj på plass i Tyskland: – Viktige dager foran meg

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj landet fredag i Tyskland for å signere bilaterale sikkerhetsavtaler, samt delta på sikkerhetskonferansen i München. – Jeg har to viktige dager foran meg. Møter med partnere i Tyskland og Frankrike, nye avtaler og sikkerhetskonferansen i München, skriver han på X/Twitter.

Klartale - 29 apr 24 kl. 06:00

Ukraina trenger hjelp fra andre land for å klare seg

Russlands angrep på Ukraina fortsetter. Onsdag var det dag nummer 798 av krigen.Krigen har ført til store skader.

NRK - 15 apr 24 kl. 17:29

Barth Eide: Norge og Ukraina er enige om sikkerhetsavtale

Norge og Ukraina er enige om en sikkerhetsavtale, opplyser utenriksminister Espen Barth Eide (Ap), som mandag besøkte Ukrainas hovedstad Kyiv. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) varslet i midten av februar at en slik sikkerhetsavtale var få uker unna, og Eide bekrefter nå at innholdet i avtalen er på plass. – Norge forsikrer Ukraina om langsiktig militær, politisk, økonomisk og humanitær støtte.

Klartale - 19 jan 24 kl. 10:49

Nato-sjef: Alle må være forberedt

– Vi søker ikke krig. Men vi må være klare for krig, sier Rob Bauer. Han er Natos militære sjef.

NRK - 15 feb 24 kl. 23:50

Tyskland og Ukraina signerer sikkerhetsavtale

Tyskland og Ukraina signerer fredag en sikkerhetsavtale, melder AFP. Det sa en talsperson for den tyske regjeringen torsdag. Avtalen vil sikre en langsiktig forpliktelse og støtte til Ukraina, ifølge talspersonen.

NRK - 01 mar 24 kl. 15:41

Nederland og Ukraina signerer sikkerhetsavtale

Nederland og Ukraina signerte en sikkerhetsavtale fredag. Sikkerhetsavtalen ble varslet i en pressemelding fra den nederlandske regjeringen tidligere denne uken. – I dag signerte Mark Rutte og jeg en sikkerhetsavtale mellom Ukraina og Nederland, skriver Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på Telegram fredag.

Klartale - 04 dec 23 kl. 06:00

Frykter mørk og kald vinter i Ukraina

Kulda har nådd Kyiv, Ukrainas hovedstad. Landet har en ny, hard vinter i vente. Samtidig står Russland klare.

NRK - 04 dec 23 kl. 17:28

Ukraina-pengene tar snart slutt uten ny støttepakke, ifølge Det hvite hus

Budsjettdirektøren i Det hvite hus advarer speaker Mike Johnson og andre kongressledere om at USA snart går tom for tid og penger til Ukraina. – Jeg vil være tydelig: Uten handling fra Kongressen går vi tom for ressurser til å skaffe mer våpen og utstyr til Ukraina innen slutten av året, skriver Shalanda Young i et brev til lederne i Representantenes hus og Senatet som ble sendt mandag. President Joe Bidens regjering ba i oktober Kongressen om nesten 106 milliarder dollar til å finansiere våpen og økonomisk bistand til Ukraina og Israel og bevilgninger til USAs grensesikkerhet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Afghansk sykehus: Stabil tilstand skadde turister

Tilstanden er stabil for de sårede turistene, blant dem en nordmann, etter skyteangrepet i Bamiyan i Afghanistan før helgen, opplyser et sykehus i Kabul, ifølge nyhetsbyrået AFP. Seks mennesker, tre av dem spanjoler og de tre andre afghanere, ble drept i angrepet fredag. I tillegg ble sju eller åtte personer såret.

NRK - 30 minutter siden

Brann i bygning på Brandbu i Gran

Det er meldt om brann i en bygning på Brandbu, rett nord for Brandbukampen. Det er en 3 etasjers bolig. Beboer som var til stede er ute.

NRK - 1 time siden

Ulykke mellom bil og elsparkesykkel i Tønsberg - begge msitenskes for ruskjøring

Det har vært en trafikkulykke ved Vear i Tønsberg i natt. En person på sparkesykkel er påkjørt og fraktes med ambulanse til sykehus, skriver politiet på X. Begge parter mistenkes for å ha kjørt ruspåvirket, og må ta blodprøver.

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke i Tønsberg – sjåfør mistenkt for ruskjøring

Det har vært en trafikkulykke ved Vear i Tønsberg i natt. En person er trolig påkjørt i veibanen og fraktes med ambulanse til sykehus, skriver politiet på X. Fører av bilen mistenkes for å ha kjørt ruspåvirket.

NRK - 1 time siden

Alvorlig trafikkulykke i Nord-Odal

En bilfører satt fastklemt etter en utforkjøring på riksvei 24 rett sør for Sand i Nord-Odal kommune natt til søndag. Nødetatene fikk melding om ulykken, som politiet omtaler som alvorlig, klokken 3.22.

NRK - 1 time siden

Mann kastet kebab på politibil

En mann ble natt til søndag anmeldt for ordensforstyrrelse etter at han kastet en kebab på en politibil i Gjøvik. Mannen i 30-årene fikk også forbud mot å oppholde seg i Gjøvik sentrum frem til klokken 1200 på søndag. Hendelsen skjedde rett før klokken 3 da en politipatrulje var i sentrum som et forebyggende tiltak.

NRK - 1 time siden

To biler ødelagt i brann ved Ekebergskrenten i Oslo

En varebil og en personbil ble ødelagt i en brann i Ryenbergveien ved Ekebergskrenten i Oslo natt til søndag. En person er sett løpende fra stedet. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 00.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj hevder Russland påføres store tap

Russland mister soldater og utstyr i stort omfang, hevder Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale. Lørdag hevdet Russland å ha tatt kontroll over nok en landsby i Kharkiv-regionen i Ukraina. Ukrainske styrker uttalte at hovedfokus nå er på «å hindre de russiske okkupantene fra å rykke videre fram».

NRK - 3 timer siden

Oleksandr Usyk vant historisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk (37) vant natt til søndag boksekampen mot britiske Tyson Fury (35) på poeng, melder BBC. De to møttes til duell om tungvektsmestertittelen i Riyadh i Saudi-Arabia. Kampen sto om alle de fire mest prestisjefylte mesterbeltene: WBC, WBO, WBA og IBF.

NRK - 3 timer siden

Vant legendarisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk vant natt til søndag boksekampen mot Tyson Fury i Saudi Arabia, melder BBC..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com