NRK > Nyheter

Saturday, 25 June, 06:08

NRK - 12 mar 22 kl. 10:28

Ukraina hevdar moske er ramma i Mariupol

Utanriksdepartementet i Ukraina hevdar at ein moske i byen Mariupol er treft av russisk artillerield, melder AFP. Ifølge ukrainske styresmakter hadde 80 sivile søkt ly i moskeen, som er kalla opp etter sultanen Suleiman I..
Les mer på NRK


Les mer om:
Ukraina, Mariupol, AFP, Suleiman

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ukraina, hevdar, moskeer , rammai , Mariupol
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 21 apr 22 kl. 06:00

Krigen om Donbas: Dette handler kampen om

Soldater fra Russland retter nå angrepene mot Donbas-regionen. Der har det vært konflikt de siste åtte årene. Hvorfor kriges det om dette området?

NRK - 12 mar 22 kl. 10:28

Ukraina hevdar moske er treft i Mariupol

Utanriksdepartementet i Ukraina hevdar at ein moske i byen Mariupol er treft av russisk artillerield, melder AFP. Ifølge ukrainske styresmakter hadde 80 sivile søkt ly i moskeen, som er kalla opp etter sultanen Suleiman I. Ukraina har skulda Russland for å hindre folk å reise frå byen.

NRK - 11 mar 22 kl. 20:53

Ukraina hevdar Russland har bortført ordførar

Ukraina hevdar at russiske styrker har brote folkeretten og bortført ordføraren i Melitopol, Ivan Fedorov. Byen ligg søraust i Ukraina og vart tatt under russisk kontroll under invasjonen, skriv nyheitsbyrået Reuters. Russland har ikkje kommentert dette enno.

Klartale - 24 mar 22 kl. 11:30

Mange vil hjelpe Ukraina – men kommer pengene fram?

Krigen i Ukraina gjør at mange mennesker trenger vår hjelp. Både organisasjoner og privatpersoner samler inn penger. De ønsker å støtte de som har måttet flykte, eller de som er igjen i Ukraina og mangler mat og medisinsk hjelp.

Klartale - 07 jun 22 kl. 15:00

Ukraina kan angripe med nye og moderne Nato-våpen

Den siste uka har flere land lovet nye våpen til Ukraina. Våpnene må de bruke for å beskytte seg mot soldater fra Russland. Joe Biden skriver at det er på tide å gi Ukraina mer moderne våpen.

NRK - 28 mar 22 kl. 06:57

Ukraina hevdar russiske styrkar trekkjer seg frå Kyiv-regionen

Russland er blitt tvinga til å trekkje tilbake styrkar frå Kyiv-regionen som følgje av store tap, hevdar den ukrainske generalstaben. To bataljonar med taktiske grupper frå den russiske hæren er trekte tilbake frå Kyiv-regionen og inn i Kviterussland, noko som er typisk for militæreiningar som har vorte påført betydelege tap, står det i ei oppdatering frå generalstaben i Ukraina ifølgje BBC. I tillegg er det stor reduksjon i talet på einingar som blir flytta frå Russland og inn i Ukraina, hevdar generalstaben.

Klartale - 02 mar 22 kl. 16:30

Slik kan du hjelpe folk fra Ukraina

Millioner av mennesker har flyktet ut av Ukraina. Mange hadde kun med seg det aller viktigste de fikk plass til i en koffert eller sekk. Flyktningene vil ha behov for mye hjelp framover.

NRK - 19 apr 22 kl. 09:51

Russland: Har ramma over 1000 ukrainske mål

Russiske rakettar og artilleri har ramma 1260 mål i Ukraina i løpet av natta. Det hevdar det russiske forsvarsdepartementet, ifølge Reuters. Måndag kveld kom det meldingar om at russiske styrkar hadde starta ein offensiv i Aust-Ukraina..

NRK - 28 feb 22 kl. 09:14

Forhandlingar byrjar klokka 10: Ukraina ynskjer våpenkvile

The Guardian melder at forhandlingane mellom Russland og Ukraina på grensa til Kviterussland byrjar klokka 10 norsk tid. Det hevdar den russiske forhandlaren Vladimir Medinsky. Ukraina og president Volodymyr Zelenskyj gjekk søndag med på å samtala med Russland, men sa også at han ikkje hadde forventningar til samtalen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Politiet undersøker bag

Politiet undersøker søndag morgen en bag i nærheten av åsstedet i Oslo sentrum. Ifølge vitner skal baggen ha blitt brukt av mannen som er pågrepet for skytingen ved London Pub..

NRK - 45 minutter siden

Har fått ordre om å trekke seg ut

Ukrainske styrker i Sievjerodonetsk har fått ordre om å trekke seg ut av den krigsherjede byen i Donbas etter mange ukers harde kamper. Byen, som nå ligger i ruiner, er i den siste lommen i Luhansk-provinsen som regjeringsstyrkene fortsatt hadde kontroll over. Byen er nå stort sett under russisk kontroll.

NRK - 45 minutter siden

NRK erfarer: Gjerningsmannen er tidlegare kjent for politiet

Mannen som er arrestert etter skytinga i Oslo sentrum er tidlegare kjent for politiet, får NRK opplyst. Mannen skal natt til laurdag ikkje ha ønska å samarbeide med politiet..

NRK - 1 time siden

Kvinne savnet på Hardangervidda

Det er lørdag morgen satt i gang søk etter en kvinne i 30-årene som er savnet på Hardangervidda, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding. Kvinnen startet turen lørdag 18. juni på Haukeli og skulle etter planen ankomme Lysefjorden fredag, men dukket ikke opp til avtalt tid.

NRK - 1 time siden

Minst 19 skadet etter skyting

To personer er døde etter skytingen i Oslo sentrum natt til lørdag. Minst 19 personer får behandling av helsevesenet. Medievakt Hedda Holth ved Oslo universitetssykehus bekrefter at syv pasienter har kommet inn til Ullevål, og at 11 personer er sendt til legevakten.

NRK - 1 time siden

Politiet har gjennomsøkt mannens bolig

Politiet har gjennomsøkt boligen til mannen som er pågrepet etter skytingen i Oslo sentrum. – Vi har teknikere inne hos han nå som jobber med undersøkelser, sier vaktleder Roger Hjertø ved kriminalvakta hos Oslo-politiet til NRK. Han opplyser at politiet foreløpig ikke har avhørt den pågrepne..

NRK - 1 time siden

Innsatsleiar: – Sivile hjalp politiet

Politiet fekk hjelp av sivile for å få kontroll på gjerningsmannen. Det fortel innsatsleiar Tore Barstad under ein pressebrief ved 04.30-tida..

NRK - 2 timer siden

Pride-ledelsen har satt krisestab

Pride-ledelsen har satt kristestab etter nattens skyting i Oslo sentrum. Det bekrefter pressesjef Rohan Sandemo Fernando i Pride til NRK. – Våre tanker går til de pårørende og de skadde.

NRK - 2 timer siden

Justisministeren orientert om skytingen

Justisminister Emilie Enger Mehl er orientert om hendelsen i Oslo – Jeg holdes løpende orientert om skytingen i Oslo. Dette er en svært alvorlig hendelse som ryster oss alle. Mine tanker går til de drepte og skadde, og alle berørte.

NRK - 2 timer siden

VG: Pride-ledelsen har satt krisestab

Pride-ledelsen har satt kristestab etter nattens skyting i Oslo sentrum. Det sier Rohan Sandemo Fernando, pressesjef i Pride til VG. Han forteller at Pride følger situasjonen nøye og har tett dialog med politiet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com