NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 21:55

NRK - 04 sep 23 kl. 10:00

Ukraina: Russiske droner eksploderte i Romania

To russiske droner skal ha detonert på rumensk territorium under angrepet mot den nærliggende havnebyen Izmail i Ukraina i natt. Det opplyser talspersonen for det ukrainske utenriksdepartementet, Oleg Nikolenko. Mye infrastruktur og flere lagerbygg ble skadet av flere titalls russiske droneangrep mot Izmail i går. Romania er medlem av Nato, hvis artikkel 5 forutsetter at et væpnet angrep mot et medlemsland skal regnes som et væpnet angrep mot hele alliansen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Izmail, Ukraina, Nikolenko, Nato, Romania

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ukraina, Russiske, droner, eksplodertei , Romania
NRK - 04 sep 23 kl. 15:56

Ukraina: - Bevis på at russiske droner traff Romania

Ifølge Reuters hevder Ukrainas utenriksminister at de har bevis på at russiske droner traff Romania. Tidligere i dag kom nyheten om at to russiske droner skal ha detonert på rumensk territorium under angrepet mot den nærliggende havnebyen Izmail i Ukraina i natt. Men Romania har konsekvent nektet for at russiske droner har truffet deres territorium, siden Ukraina første gang hevdet det.

NRK - 30 jul 23 kl. 03:46

Tass: Luftrommet over Moskva stengt – droner skal ha truffet to kontorbygninger

To bygninger i Moskva har fått skader i angrep fra ukrainske droner, men ingen personer er såret, opplyser byens ordfører. Luftrommet over Moskva er nå stengt. Det er nødetatene som melder om stengningen tidlig søndag, ifølge nyhetsbyrået Tass.

NRK - 03 aug 23 kl. 09:49

Russland hevder ha skutt ned seks droner

Russiske militrmyndigheter hevder ha skutt ned seks droner i Kaluga-regionen rundt 200 kilometer fra Moskva. Det russiske forsvarsdepartementet sier at et terroristangrep med droner er avverget. I natt forskte seks droner passere Kaluga-regionen.

NRK - 04 aug 23 kl. 06:16

Russland sier de stanset 13 droner og 2 sjødroner ved Krim

Det ble hørt eksplosjoner fra skip ved den russiske havna Novorossijsk tidlig fredag. Russland sier de har stanset angrep både fra luft og sjø ved Krim. Det statlige nyhetsbyrået Tass siterer forsvarsdepartementet i Russland på at de har ødelagt to sjødroner ved en marinebase ved Novorossijsk.

NRK - 05 sep 23 kl. 16:51

Russland anklager Ukraina for å bruke australske droner

Ukrainske styrker har angrepet mål i Russland med australskproduserte droner, ifølge det russiske utenriksdepartementet. – Det viser seg at australske droner faktisk blir benyttet for å angripe mål i Russland, sier departementets talsperson Maria Zakharova. Avisen Sydney Morning Herald skrev i forrige uke at Ukraina hadde benyttet australskproduserte droner i et angrep mot en flybase i den russiske byen Kursk.

NRK - 07 maj 23 kl. 13:59

Russland hevder å ha ødelagt 22 ukrainske droner over Svartehavet

Forsvarsdepartementet i Moskva sier at russiske styrker skjøt ned 22 ukrainske droner over Svartehavet natt til søndag, ifølge russisk nyhetsbyrå. Ukraina anklages blant annet for å ha rettet flere droner mot byen Sevastopol på den okkuperte Krim-halvøya, der den russiske svartehavsflåten er stasjonert. – Antiluftskyts og elektroniske krigføringsenheter stanset et nytt angrep, sier den russisk-innsatte guvernøren Mikhail Razvozjajev søndag.

NRK - 08 okt 23 kl. 13:59

Ukraina forventer kraftig økning i russiske angrep med iranske droner

Ukrainas flyvåpen forventer et rekordstort antall av russiske droneangrep mot Ukraina i vinter. Det sier talsperson Yuriy Ihnat søndag. Ihnat sa at data for september viste en kraftig økning i russisk bruk av iranske Shahed kamikaze-droner mot landet.

Klartale - 05 okt 23 kl. 11:00

– Hjelpen vi får fra Norge er unik

Ukraina har et enormt behov for hjelp. Rundt halvparten av folket trenger humanitær nødhjelp. Det betyr hjelp som redder liv og lindrer nød.

Klartale - 02 aug 23 kl. 13:15

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle sette meg ned ved en skolepult igjen

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Klartale - 10 jul 23 kl. 06:14

Slik blir Natos toppmøte i Vilnius

11. og 12. juli kommer de mektige folkene til Vilnius i Litauen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Brann i rekkehus i Bergen – mogleg spreiingsfare

Det brenn i eit rekkehus på Frekhaug i Bergen, og det kan vera fare for spreiing til dei andre bustadane i rekka, melder politiet på X. Naudetatane har rykka ut..

NRK - 45 minutter siden

Haaretz: Rakettåtak mot Tel Aviv

Hamas hevdar dei har gjennomført eit rakettåtak mot Tel Aviv. Det israleske forsvaret (IDF) melder på X at fleire rakettalarmar over heile sentral-Israel har gått, inkludert storbyen Tel Aviv. Ein talsperson for IDF fortel på X at rakettskjolda i byen Iron Dome slo ut fleire av rakettane..

NRK - 45 minutter siden

Tidlegare gislar ber om å få henta ut dei siste gislane

Fleire av dei lauslatne gislane som Hamas tok 7. oktober samla seg i kveld i Tel Aviv. Både gislar og pårørande møtte opp på det israelske forsvaret sitt hovudkvarter i Tel Aviv.

NRK - 1 time siden

Over 1000 husstander uten strøm etter trafobrann i Sande

Mange husstander har mistet strømmen etter at det lørdag kveld brant i en trafostasjon i Sande i Vestfold. Politiet opplyste klokken 20.21 på X/Twitter at de hadde rykket ut til meldinger om røykutvikling fra en trafo i Meieribakken i Sande.

NRK - 1 time siden

Netanyahu: – Bakkeoperasjonen er nødvendig

Under lørdagens pressekonferanse seier Israels statsminister Benjamin Netanyahu at krigen held på fram til alle «måla våre er oppnådde.» – Bakkeoperasjonen er nødvendig for å oppnå måla våre, nemleg å få tilbake gislane og eliminera Hamas. Under pressekonferansen las han opp fleire av namna til dei gislane som til nå har vorte sloppne fri.

NRK - 2 timer siden

Al Jazeera: Hamas sier de siste gislene er tilknyttet det israelske militære

Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang. Denne beslutningen er endelig.

NRK - 2 timer siden

Røykutvikling i leilegheitskompleks i Haugesund – under kontroll

Innsatsleiar melder om kontroll på staden etter meldingar om røykutvikling i eit leilegheitskompleks i Strandgata i Haugesund. Evakuering pågår, skeriv politiet på X. Det skal vera snakk om eit leilegheitskompleks med butikkar i fyrste etasje og bustadar i dei øvre etasjane, opplyser vaktleiar Svein Nesse ved Rogaland brann og redning.

NRK - 2 timer siden

Al Jazeera: Hamas vil ikke løslate flere gisler før krigen er over

Hamas vil ikke løslate flere gisler i bytte mot fanger i Israel før krigen i Gaza er over, sier en Hamas-leder til Al Jazeera. Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang.

NRK - 1 time siden

Budsjettforhandlingene fortsetter

Ap, Sp og SV fortsetter forhandlingene om neste års statsbudsjett. NTB får lørdag kveld opplyst fra begge sider at det ikke ligger an til at budsjettavtalen blir presentert lørdag kveld..

NRK - 2 timer siden

Evakuerer leilegheitskompleks etter brann i Haugesund

Det kjem røyk ut frå eit leilegheitskompleks i Strandgata i Haugesund. Evakuering pågår, skriv politiet på X. Det skal vera snakk om eit leilegheitskompleks med butikkar i fyrste etasje og bustadar i dei øvre etasjane, opplyser vaktleiar Svein Nesse ved Rogaland brann og redning.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com