NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 18:26

NRK - 03 jun 22 kl. 04:36

Ukraina: Delvis fremgang i Sievjerodonetsk

Ukraina har hatt noe fremgang i kampene mot delvis russiskokkuperte Sievjerodonetsk, men det er for tidlig å si hvordan det vil ende, sier Ukrainas president. – Situasjonen der er den vanskeligste nå, og det er slik også i byer og lokalsamfunn i nærheten, som Lysytsjansk, Bakhmut og andre plasser. Mange byer står overfor kraftige russiske angrep, sier president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale. Han legger til at angrep mot Ukrainas nordlige grenseregioner, spesielt i Tsjernihiv, fortsetter, skriver The Guardian. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Sievjerodonetsk, Ukrainas, Lysytsjansk, Volodymyr Zelenskyj, Tsjernihiv, The Guardian, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ukraina, Delvis, fremgangi , Sievjerodonetsk
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 30 maj 22 kl. 14:48

Guvernør: Russiske styrker rykker inn i Sievjerodonetsk

Russiske styrker nærmer seg sentrum av Sievjerodonetsk, den østligste byen som til nå har vært kontrollert av ukrainske regjeringsstyrker, ifølge guvernør. Sievjerodonetsk har de siste ukene vært under massive russiske angrep. Mandag morgen nærmet de russiske styrkene seg sentrum av byen, ifølge guvernør Serhij Hajdaj.

Klartale - 10 jan 22 kl. 06:00

Kan Russland gå til krig mot Ukraina?

Russiske soldater står klare ved grensa til Ukraina. Rundt 100.000 soldater og mye utstyr, sier Jakub M.

Klartale - 21 apr 22 kl. 06:00

Krigen om Donbas: Dette handler kampen om

Soldater fra Russland retter nå angrepene mot Donbas-regionen. Der har det vært konflikt de siste åtte årene. Hvorfor kriges det om dette området?

NRK - 14 jun 22 kl. 19:49

Presser på i offensiven mot Sievjerodonetsk

Russiske soldater setter alt inn på å omringe Sievjerodonetsk, men blir beskutt fra nabobyen. President Volodymyr Zelenskyj ber igjen om flere våpen. Russland har i ukevis angrepet Sievjerodonetsk og Lysytsjansk, som kun er atskilt av en elv.

NRK - 30 maj 22 kl. 07:59

Guvernør: To drept i russisk angrep mot Sievjerodonetsk

To sivile er drept i et russisk angrep i utkanten av Sievjerodonetsk, ifølge den lokale guvernøren. Sievjerodonetsk, som er den østligste byen ukrainske regjeringsstyrker fortsatt har kontroll over, har de siste ukene vært under massive russiske angrep. 90 prosent av byens 100.

NRK - 15 jun 22 kl. 09:29

Planlegger å evakuere sivile fra kjemikaliefabrikk

Russland vil etablere en humanitær korridor for å evakuere sivile fra kjemikaliefabrikken Azot i Sievjerodonetsk fra og med onsdag. Sievjerodonetsk har de siste ukene vært under kraftige, russiske angrep, også mot kjemikaliefabrikken der rundt 500 sivile har søkt ly. Ifølge det russiske forsvarsdepartementet skal den humanitære korridoren etableres onsdag.

Klartale - 16 dec 22 kl. 07:00

Skal feire første sin første jul i Norge

Mange ukrainere har kommet til Norge etter krigen startet. Nå skal de feire jul i sitt nye hjemland for første gang.– Mange sitter med en skyldfølelse.

NRK - 08 jun 22 kl. 09:30

– Ukrainas militære må kanskje trekke seg tilbake i Sievjerodonetsk

Ukrainske styrker må muligvis rekke seg tilbake til sterkere stillinger i byen Sievjerodonetsk, hvor det pågår voldsomme kamper. Det opplyser Luhansk-guvernør Serhij Hajdaj. Det melder Reuters.

NRK - 18 jun 22 kl. 12:56

Harde kamper ved Sievjerodonetsk

Det pågår harde kamper i flere landsbyer utenfor byen Sievjerodonetsk i Øst-Ukraina, ifølge ukrainske myndigheter. – Våre forsvarere kjemper mot russere i alle retninger, sier guvernør Serhij Hajdaj i fylket Luhansk på meldingstjenesten Telegram. I landsbyene Tosjkivska og Zolota pågår svært harde kamper.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

To steinras - vegen stengt til onsdag

Tidligere tirsdag ettermiddag ble det meldt om ett steinras på Valsøyfjordveien mellom Fjærlia og Valsøybotn. Politiet opplyser senere at det er snakk om to steinras. Vegen er nå stengt og skal undersøkes av geolog.

NRK - 15 minutter siden

Netanyahu vil øke presset mot Hamas

Statsminister i Israel Benjamin Netanyahu sier i en uttalelse tirsdag at han vil øke presset mot Hamas, melder AFP. – Tiden er inne for å øke presset ytterligere, for å få hjem alle gislene – både dem som lever og de døde. De siste dagene har Israel truffet Gazastripen med flere dødelige luftangrep.

NRK - 15 minutter siden

Macron godkjenner regjeringens avskjedssøknad

Den franske presidenten, Emmanuel Macron, godkjenner avskjedssøknaden fra den sittende regjeringen. Det opplyser landets presidentkontor..

NRK - 45 minutter siden

Slagsmål mellom flere personer i Oslo sentrum

Politiet har rykket ut til Storgata etter melding om et slagsmål mellom fem personer. Operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysetær i Oslo-politiet forteller at de ikke vet om noen har blitt skadet enda..

NRK - 30 minutter siden

En av fire reaktorer stengt ned ved russisk atomkraftverk

En feil har ført til at én av fire reaktorer er stengt ned ved atomkraftverket i Rostov i Russland. Det var en feil på en turbin ved kraftverket som førte til at reaktoren ble automatisk stengt ned, opplyser det russiske energidepartementet. Atomkraftverket ligger i Rostov, helt sørvest i landet.

NRK - 1 time siden

Telemarksavisa: To nordmenn fengslet i Litauen

To menn fra Notodden har blitt arrestert i Šiauliai, Litauen. De sitter nå i varetekt. Det skriver Telemarksavisa tirsdag.

NRK - 1 time siden

IDF hevder å ha eliminert halve Hamas-ledelsen

Tirsdag hevder IDF i en uttalelse at de siden 7. oktober har eliminert halve ledelsen i Hamas på Gazastripen. De hevder også å ha drept eller fanget 14.

NRK - 1 time siden

Bevæpnet politiaksjon ved Torvet

Politiet bevæpnet seg etter melding om en mann som truet med kniv ved Torvet i Trondheim. Hendelsen skal ha skjedd klokka 15.26.

NRK - 1 time siden

20 døde i bussulykke i Peru

20 personer skal være døde etter en bussulykke i Andesfjellene i Peru. Det melder Reuters. Det er forløpig ikke kjent hva som forårsaket ulykka..

NRK - 4 timer siden

Skulptur stjålet fra Stavanger domkirke – verdt 300.000 kroner

Klokken 12.10 rykket politiet ut på en melding om et innbrudd i Stavanger domkirke. En skulptur av stein er borte, opplyser politiet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com