NRK > Nyheter

Saturday, 03 December, 23:07

NRK - 06 okt 22 kl. 10:47

Uenighet om satsing på studentboliger

Norges Eiendomsmeglerforbund er skuffet over det de mener er manglende satsing på studentboliger fra regjeringen. – Denne høsten har avdekket et stort gap mellom studenters boligbehov og boligtilbud i studentbyene. Ingen politikere bør være overrasket av at dette skjer. En vesentlig del av leiemarkedet betjenes av private utleiere som eier en sekundærbolig, men de senere årene har antallet sekundærboliger falt kraftig som en konsekvens av politiske prioriteringer med høyere formuesbeskatt av sekundærboliger, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving i en pressemelding.
Les mer på NRK


Les mer om:
Eiendomsmeglerforbund, Norges Eiendomsmeglerforbund Carl, Hans Erik Stormoen, Samskipnadsrådet, Stormoen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Uenighetom , satsing, studentboliger
Klartale - 17 aug 22 kl. 11:09

Så mange studenter venter fortsatt på et sted å bo

Mandag startet studiene. Mange har flyttet og må finne et sted å bo. Studenter ønsker ofte en student-leilighet.

NRK - 06 okt 22 kl. 10:47

– Manglende satsing på studentboliger

Norges Eiendomsmeglerforbund er skuffet over det de mener er manglende satsing på studentboliger fra regjeringen. – Denne høsten har avdekket et stort gap mellom studenters boligbehov og boligtilbud i studentbyene. Ingen politikere bør være overrasket av at dette skjer.

VG - 21 jun 22 kl. 16:11

Ønsker raskere bygging av studentboliger: – Flere propper i systemet

Det går for sakte å få på plass nye studentboliger, mener regjeringen. I Oslo er det utfordringer med å få tak i tomter til studentboliger..

NRK - 14 jun 22 kl. 00:12

USAs og Kinas sikkerhetsrådgivere møttes

USAs og Kinas sikkerhetsrådgivere hadde et langt møte mandag. Det hvite hus sier det er viktig med kontakt trass i uenighet på mange felt. Jake Sullivans møte med Yang Jie-chi i Luxembourg varte i fire og en halv time, ifølge en kilde i Det hvite hus.

NRK - 28 jul 22 kl. 08:37

Under 15% får tilgang på studentbolig

De siste årene har antall studenter økt, men antallet nye studentboliger som bygges har ikke holdt følge. Årets studentboligundersøkelse fra Norsk studentorganisasjon (NSO) viser at kun 14,6% av landets studenter får tilgang til en studentbolig. – Vi mangler nå over 15.

NRK - 03 aug 22 kl. 17:32

Borten Moe reagerer på krav om økt støtte til studentboliger

Studentsamskipnadene har en egenkapital på mange milliarder kroner, ifølge statsråd Ola Borten Moe. Han reagerer på krav om økt støtte til studentboligbygging. Høyere utdanningsminister Borten Moe utelukker ikke at det kan bli aktuelt å ta en større del av regningen enn dagens kostnadsramme tilsier.

Aftenposten - 05 aug 22 kl. 14:10

Det er bygget 4000 færre studentboliger enn politikerne sa de ga penger til

Hvis det hadde blitt bygget like mange studentboliger som politikerne mente de finansierte, kunne boligkøen for….

Aftenposten - 23 aug 22 kl. 10:23

Hadde planene klare for 150 studentboliger i Oslo. Nye regler stanser dem.

De sto klare til å bygge 150 studentboliger midt på campus i Oslo. Så ble Husbankens regler endret..

VG - 08 okt 22 kl. 10:15

Satt på vent i juni: Nå kan de bygge 240 nye studentboliger

Økte kostnadsrammer for studentboliger vil føre til at studentsamskipnadene kan bygge flere boliger. På Gjøvik kan de endelig sette i gang et prosjekt som har vært utsatt flere ganger..

NRK - 06 okt 22 kl. 11:03

Misfornøyde studenter

– For oss studenter er det ikke mange lyspunkter i dette budsjettet, sier leder av Norsk studentorganisasjon (NSO), Maika Marie Godal Dam. Hun peker på flere ting. – I forslaget til statsbudsjett for 2023 foreslår regjeringen å innføre skolepenger for internasjonale studenter.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Stabil tilstand etter knivstikking i Oslo

En person ble tidligere lørdag kveld sendt til sykehus etter å ha blitt knivstukket på T-banen i Oslo. Ifølge politiet var personen kritisk skadet. Tilstanden skal nå være stabil.

NRK - 2 timer siden

Sex utenfor ekteskap kan bli forbudt i Indonesia

Nasjonalforsamlingen i Indonesia ligger an til å godkjenne en lov som vil straffe sex utenfor ekteskap med opptil ett års fengsel. Blir loven vedtatt, vil den gjelde både landets egne borgere og besøkende utlendinger, skriver BBC. Dermed kan for eksempel turister på Bali bli omfattet.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj: Pristaket på russisk olje er ikke seriøst

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener pristaket på russisk olje er satt for lavt. Pristaket er satt til 60 dollar fatet. – Nivået er ikke seriøst fordi dette nivået er ganske komfortabelt for Russland, sier Zelenskyj lørdag, og fortsetter: – Russland har allerede skapt store tap for alle verdens land ved å bevisst destabilisere energimarkedet.

NRK - 3 timer siden

Alvorlig trafikkulykke i Balsfjord

To trailere har kollidert i 80-sonen på E6 ved Strupen i Balsfjord lørdag kveld. Det skal være alvorlig personskade to av de tre involverte, melder politiet. – Vi fikk melding klokka 19:14 om at to trailere hadde kollidert på E6 nord for Heia og Strupen.

NRK - 2 timer siden

Ukrainske ambassader har mottatt pakker med dyredeler

En rekke ukrainske ambassader har mottatt pakker med kroppsdeler fra dyr eller eksplosiver. Landets utenriksminister mener avsenderne forsøker å skape frykt. Utenriksminister Dmytro Kuleba sier i et intervju med CNN at det har vært 17 slike tilfeller.

NRK - 3 timer siden

To skadet i trafikkulykke i Troms

Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke på E6 i Balsfjord. To vogntog skal ha kollidert, opplyser politiet i Troms. Tre personer var involvert i ulykken, og to av dem er skadet.

NRK - 3 timer siden

Person funnet omkommet etter brann i Lofoten

En person har vært savnet etter brann i en bolig på Bøstad i Lofoten lørdag morgen. Krimteknikere fra politiet har vært inne på branntomten og det er gjort funn av en omkommet person, opplyser politiet i Nordland i en pressemelding. Politiet har all grunn til å tro at det er den savnede som er funnet.

NRK - 3 timer siden

Fjøsbrann utanfor Florø

Naudetatane er på veg i båt til ein fjøsbrann på ei øy utanfor Florø. Alle dyr skal i fylgje politiet vere redda ut, og personar er gjort greie for. Det er framleis full fyr i fjøset..

NRK - 3 timer siden

Minst tre skadd i trafikkulykke i Troms

Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke på E6 i Balsfjord. To vogntog skal ha kollidert, opplyser politiet i Troms. Minst tre personer skal være skadet.

NRK - 3 timer siden

Ny kniv-pågripelse i Oslo

Politiet opplyser på Twitter at de har kontroll på en mann som skal ha gått med kniv i parkeringshuset på Oslo S. En vekter hadde observert mannen. Ingen skal ha blitt truet eller skadet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com