NRK > Nyheter

Monday, 05 December, 13:27

NRK - 06 okt 22 kl. 10:47

Uenighet om satsing på studentboliger

Norges Eiendomsmeglerforbund er skuffet over det de mener er manglende satsing på studentboliger fra regjeringen. – Denne høsten har avdekket et stort gap mellom studenters boligbehov og boligtilbud i studentbyene. Ingen politikere bør være overrasket av at dette skjer. En vesentlig del av leiemarkedet betjenes av private utleiere som eier en sekundærbolig, men de senere årene har antallet sekundærboliger falt kraftig som en konsekvens av politiske prioriteringer med høyere formuesbeskatt av sekundærboliger, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving i en pressemelding.
Les mer på NRK


Les mer om:
Eiendomsmeglerforbund, Norges Eiendomsmeglerforbund Carl, Hans Erik Stormoen, Samskipnadsrådet, Stormoen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Uenighetom , satsing, studentboliger
Klartale - 17 aug 22 kl. 11:09

Så mange studenter venter fortsatt på et sted å bo

Mandag startet studiene. Mange har flyttet og må finne et sted å bo. Studenter ønsker ofte en student-leilighet.

NRK - 06 okt 22 kl. 10:47

– Manglende satsing på studentboliger

Norges Eiendomsmeglerforbund er skuffet over det de mener er manglende satsing på studentboliger fra regjeringen. – Denne høsten har avdekket et stort gap mellom studenters boligbehov og boligtilbud i studentbyene. Ingen politikere bør være overrasket av at dette skjer.

VG - 21 jun 22 kl. 16:11

Ønsker raskere bygging av studentboliger: – Flere propper i systemet

Det går for sakte å få på plass nye studentboliger, mener regjeringen. I Oslo er det utfordringer med å få tak i tomter til studentboliger..

NRK - 14 jun 22 kl. 00:12

USAs og Kinas sikkerhetsrådgivere møttes

USAs og Kinas sikkerhetsrådgivere hadde et langt møte mandag. Det hvite hus sier det er viktig med kontakt trass i uenighet på mange felt. Jake Sullivans møte med Yang Jie-chi i Luxembourg varte i fire og en halv time, ifølge en kilde i Det hvite hus.

NRK - 28 jul 22 kl. 08:37

Under 15% får tilgang på studentbolig

De siste årene har antall studenter økt, men antallet nye studentboliger som bygges har ikke holdt følge. Årets studentboligundersøkelse fra Norsk studentorganisasjon (NSO) viser at kun 14,6% av landets studenter får tilgang til en studentbolig. – Vi mangler nå over 15.

NRK - 03 aug 22 kl. 17:32

Borten Moe reagerer på krav om økt støtte til studentboliger

Studentsamskipnadene har en egenkapital på mange milliarder kroner, ifølge statsråd Ola Borten Moe. Han reagerer på krav om økt støtte til studentboligbygging. Høyere utdanningsminister Borten Moe utelukker ikke at det kan bli aktuelt å ta en større del av regningen enn dagens kostnadsramme tilsier.

Aftenposten - 05 aug 22 kl. 14:10

Det er bygget 4000 færre studentboliger enn politikerne sa de ga penger til

Hvis det hadde blitt bygget like mange studentboliger som politikerne mente de finansierte, kunne boligkøen for….

Aftenposten - 23 aug 22 kl. 10:23

Hadde planene klare for 150 studentboliger i Oslo. Nye regler stanser dem.

De sto klare til å bygge 150 studentboliger midt på campus i Oslo. Så ble Husbankens regler endret..

VG - 08 okt 22 kl. 10:15

Satt på vent i juni: Nå kan de bygge 240 nye studentboliger

Økte kostnadsrammer for studentboliger vil føre til at studentsamskipnadene kan bygge flere boliger. På Gjøvik kan de endelig sette i gang et prosjekt som har vært utsatt flere ganger..

NRK - 06 okt 22 kl. 11:03

Misfornøyde studenter

– For oss studenter er det ikke mange lyspunkter i dette budsjettet, sier leder av Norsk studentorganisasjon (NSO), Maika Marie Godal Dam. Hun peker på flere ting. – I forslaget til statsbudsjett for 2023 foreslår regjeringen å innføre skolepenger for internasjonale studenter.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Arbeidsulykke på Selsbakk

En person skal være skadd i forbindelse med arbeid med ei gravemaskin på Selsbakk i Trondheim. Nødetatene er på vei til stedet..

NRK - 15 minutter siden

Huitfeldt tente juletre i London

– Det nære forholdet vi har til Storbritannia er en bærebjelke i norsk sikkerhetspolitikk. Krigen i Ukraina har vist at i kriser står vi sterkere sammen, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt. Hun er i dag på besøk i London og tente tradisjon tro et juletre utenfor det britiske utenriksdepartementet, som takk for godt samarbeid.

NRK - 15 minutter siden

Arne Jensen skal leie Baneheia-gruppe

Tidlegare generalsekretær i Norsk Redaktørforening Arne Jensen skal leie pressas Baneheia-gruppe, skriv Journalisten. Fleire mediehus går no gjennom korleis dei har dekka Baneheia-saka. Gruppa som Norsk Presseforbund har sett ned skal sjå meir overordna på korleis media følger opp saka.

NRK - 15 minutter siden

Lyser ut veiprosjekt på nytt

Arbeidet med å oppgradere Glaskartunnelen på E39 i Bergen lyses ut på nytt. Årsaken er at bare en av tre entrepenører, som opprinnelig leverte inn anbud, ble kvalifisert av Statens vegvesen. Det springende punktet har vært hvordan entreprenørene har tenkt å løse den komplekse trafikkavviklingen i prosjektet..

NRK - 15 minutter siden

Vil ikkje lovfeste rettar til funksjonshemma

Eit fleirtal på Stortinget seier nei til å ta FN-konvensjonen om rettar til personar med nedsett funksjonsevne inn i det norske lovverket. Det er Raudt som har fremma forslaget. Konvensjonen er godkjent av Noreg, men ifølge innstillinga frå justiskomiteen vil verken Arbeidarpartiet, Senterpartiet, Høgre eller Framstegspartiet oppdatere lovverket.

NRK - 30 minutter siden

Eksplosjon ved flybase i Russland

Mandag morgen kom det meldinger om en eksplosjon ved eller på flybasen Engels i Saratov-regionen i Russland. Geoverifiserte videoer fra området viser at det har skjedd en eksplosjon i området. Det kan imidlertid ikke slås fast at eksplosjonen har skjedd på flybasen.

NRK - 30 minutter siden

Unio-lederen: Er streikeretten reell?

–Reallønnsveksten vi krevde og forventet i årets tariffoppgjør, er nå bare en illusjon. Prisveksten er langt høyere enn lønnsveksten, sa leder Ragnhild Lied da hun åpnet den årvisse Unio-konferansen på Sundvolden i dag. Med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i salen gikk hun hardt ut mot regjeringens bruk av tvungen lønnsnemnd for å avbryte lærerstreiken tidligere i høst.

NRK - 1 time siden

Brann i enebolig i Porsgrunn med fare for spredning

Det er full fyr i en enebolig i Porsgrunn og brannvesenet jobber iherdig med å unngå spredning til garasjen som ligger ca. en meter fra huset. Huseier har bekreftet til politiet at det ikke er personer inne i huset.

NRK - 1 time siden

Meldinger om luftangrep mot Ukraina

En talsperson for det ukrainske luftforsvaret sier ifølge Reuters at Russland har satt i gang et nytt missilangrep mot landet. Flyalarmer ble hørt mange steder i Ukraina på mandag, melder nyhetsbyrået. De viser til lokale myndigheter, som skal ha oppfordret sivilbefolkningen til å søke tilflukt..

NRK - 1 time siden

Flyalarm i Ukraina

Flyalarmer ble hørt mange steder i Ukraina på mandag, melder Reuters. De viser til lokale myndigheter, som skal ha oppfordret sivilbefolkningen til å søke tilflukt..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com