NRK > Nyheter

Saturday, 18 September, 03:18

NRK - 15 apr 21 kl. 14:29

USA utviser ti russiske diplomater

Det hvite hus utviser ti russiske diplomater og sier de vil dette i gang nye sanksjoner mot Russland. Bakgrunnen er russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget i fjor, og hackingen av statlige byråer, melder nyhetsbyrået AP..
Les mer på NRK


Les mer om:
Russland, AP, USA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: USA, utviserti , russiske, diplomater
NRK - 24 maj 21 kl. 18:05

Latvia utviser diplomater

Latvia utviser den hviterussiske ambassadøren og alle landets diplomater, sier en talsperson for Latvias utenriksdepartement til Reuters. Utvisningene skjer etter at Hviterussland utviste samtlige av Latvias diplomater tidligere i dag..

NRK - 28 maj 21 kl. 13:44

Litauen utviser diplomater

Litauen utviser to hviterussiske diplomater, uttalte landets utenriksdepartement i dag. Litauen mener Hviterusslands aktiviteter, blant annet ved å tvinge et Ryanair-fly til å lande for å arrestere en journalist. «Med denne handlingen står Litauen i solidaritet med Latvia, som fikk sine diplomater utvist fra Hviterussland for noen dager siden,» sto det i uttalelsen..

NRK - 28 maj 21 kl. 19:45

Utviser hviterussiske diplomater

Utenriksdepartementet i Litauen utviser to diplomater fra Hviterussland. Hviterussland mener utvisningen fra Litauen ikke kan rettferdiggjøres og opplyser fredag kveld at to litauiske diplomater må forlate landet innen sju dager..

NRK - 31 mar 21 kl. 12:22

Italia utviser russiske diplomater

Italia utviser to russiske diplomater etter at en russisk diplomat og en italiensk marineoffiser ble pågrepet, mistenkt for spionasje, onsdag formiddag. Det melder AFP..

NRK - 15 apr 21 kl. 20:03

Polen utviser russiske diplomater

Polen utviser tre russiske diplomater og beskylder dem for fiendtlige handlinger, melder AFP..

NRK - 29 maj 21 kl. 17:22

Første fly med diplomater lettet

Det første flyet med utviste russiske diplomater lettet lørdag fra Tsjekkia. Det skriver Reuters. De gjenværende ambassadeansatte har frist til mandag på å forlate landet.

NRK - 22 apr 21 kl. 17:34

Utviser slovakiske diplomatar

Russland utviser tre slovakiske diplomatar som svar på at Slovakia tidlegare torsdag meldte at dei utviser tre russiske diplomatar. Det melder nyheitsbyrået Interfax, ifylgje Reuters. Også Tsjekkia har torsdag utvist russiske diplomatar..

NRK - 05 feb 21 kl. 15:26

Russland utviser diplomater

Russland utviser diplomater fra Sverige, Tyskland og Polen etter at de skal ha deltatt i protester mot fengslingen av opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj, melder Reuters..

NRK - 24 maj 21 kl. 18:00

Utviser latviske diplomater

Hviterussland utviser samtlige diplomater ved Latvias ambassade i Minsk, inkludert ambassadør Einars Semanis. Det skriver NTB. Bakgrunnen for utvisningen skal være at latviske myndigheter benyttet den hviterussiske opposisjonens flagg under en ishockeykamp.

VG - 15 apr 21 kl. 15:23

USA utviser russiske diplomater

President Joe Biden har torsdag signert en presidentordre med sanksjoner mot Russland, melder Det hvite hus. Ti russiske diplomater i Washington D.C.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

USA stenger grenseovergang

USA har stengt en grenseovergang i Texas der tusenvis av migranter har strømmet inn i landet. Samtidig skal et stort antall migranter sendes tilbake til- Haiti. Ifølge en tjenestemann skal USA sende et «massivt» antall migranter fra grensa i Texas til Haiti med fly.

NRK - 30 minutter siden

NTL vil endre navn

Tiden har løpt fra navnet til fagorganisasjonen Norsk Tjenestemannslag (NTL). Nå ønsker de å skifte til et mer kjønnsnøytralt navn. Forbundet organiserer ansatte i offentlig sektor, som for eksempel i universiteter, Nav, Avinor og NRK, og ble startet så langt tilbake som i 1947.

NRK - 30 minutter siden

Full beredskap i Washington

Politiet i Washington tar alle forholdsregler før Donald Trump-supportere lørdag skal demonstrere ved USAs kongressbygning. Trump-supporterne har varslet at de vil vise sin støtte til dem som er fengslet og stilt for retten etter kongresstormingen 6. januar.

NRK - 45 minutter siden

Millionær kjent skyldig i drap

Eiendomsmillionæren Robert Durst er av en jury i Los Angeles kjent skyldig i et drap som skjedde i 2000. Durst er tidligere frikjent for drapet på en nabo og har vært mistenkt for drapet på kona, men er nå kjent skyldig i å ha drept sin beste venninne, Susan Berman, i Los Angeles i 2000. Mangemillionæren fra New York har vært omtalt i flere podkaster og TV-serier om anklagene.

NRK - 45 minutter siden

Amper stemning i Trondheim

I Trondheim fikk politiet melding om flere personer som var involvert i en slåsskamp natt til lørdag. Det var mye sinte folk og dårlig stemning da politiet ankom stedet. To personer ble siden bortvist, tvitrer politiet i Trøndelag..

NRK - 1 time siden

Person slått ned i Oslo

En person skal ha blitt slått ned i Oslo natt til lørdag. Fornærmede blødde fra hodet da politi og ambulanse kom frem. Gjerningspersonene har løpt fra stedet, og patruljer søker i området, melder politiet i Oslo på Twitter..

NRK - 1 time siden

To tenåringer til sykehus

To 15 år gamle gutter er fraktet til Haukeland sykehus etter at motorsykkelen de satt på kjørte av vegen ved Øygarden natt til lørdag. Begge falt i sjøen, men var bevisste, melder Vest politidistrikt på Twitter..

NRK - 1 time siden

Koronabøter i retten

To kvinner som nektet å betale bøtene de fikk for brudd på koronabestemmelsene i Bergen november i fjor, får ankesaken sin behandlet i Gulating lagmannsrett. I Bergen tingrett i juni ble kvinnene dømt til å betale bøter på henholdsvis 12.000 og 6.

NRK - 2 timer siden

Tidligere president i Algerie død

Abdelaziz Bouteflika, som i nesten 20 år var Algeries president, er død, melder statlig algerisk TV. Bouteflika var president i Algerie fra 1999 til han ble tvunget fra makten etter omfattende demonstrasjoner i 2019. Han er den lengstsittende lederen i Algeries historie.

NRK - 2 timer siden

Brannen i rekkehus i Alta slukket

Brannen som oppstod i en leilighet i et rekkehus i Alta er slukket, melder politiet i Finnmark på Twitter. Brannvesenet gjennomsøkte leiligheten uten å finne personer inne, øvrige beboere i rekkehuset ble varslet av politiet..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt