NRK > Nyheter

Thursday, 09 February, 00:20

NRK - 22 nov 22 kl. 07:35

USA undersøker anklager om at russiske soldater er henrettet i Ukraina

En amerikansk utsending sier at USA følger nøye med på anklagene om at ukrainske soldater har stått bak summariske henrettelser av russiske soldater. – Vi følger åpenbart nøye med på dette, sier Beth Van Schaack, som er USAs utsending for internasjonal rett, ifølge Reuters. Hun understreker også at folkeretten gjelder for alle parter i en krig, og at uansett hvem som begår krigsforbrytelser, så bør de stilles til ansvar. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, Beth Van Schaack, USAs, Reuters, NTB, Ukraina

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: USA, undersøker, anklagerom at , russiske, soldaterer , henrettet, i Ukraina
Klartale - 21 sep 22 kl. 06:00

Derfor krangler verdens to mektigste land

Ingen er sterkere enn USA i verden. De bruker enormt mye penger på militæret sitt. De har soldater rundt om i verden.

NRK - 07 sep 22 kl. 23:51

FN: Troverdige anklager om tvangsflyttede barn

FN mener at anklagene om at ukrainske barn er blitt tvangsflyttet til Russland og adoptert bort til russiske par, er troverdige. – Vi er bekymret for at russiske myndigheter har innført en forenklet prosedyre for å gi russisk statsborgerskap til barn uten omsorgspersoner, og at disse barna blir adoptert bort til russiske familier, sa Ilze Brands Kheris, leder for FNs menneskerettskontor i New York, til FNs sikkerhetsråd onsdag kveld. – Det har kommet troverdige anklager om tvangsoverføringer av barn uten voksenfølge til russisk-okkuperte områder eller til selve Russland, la hun til.

Klartale - 08 dec 22 kl. 15:12

Bytter basketballspiller mot våpenhandler

– Hun er trygg. Hun er på flyet, og er på vei hjem. Det sier Joe Biden, som er president i USA.

NRK - 25 jul 22 kl. 14:01

Russiske flyselskaper mister trolig 19 millioner passasjerer i 2022

Det ventede passasjertallet i den russiske luftfartsindustrien faller trolig med 19 millioner i 2022 på grunn av flyforbud og vestlige sanksjoner. Tallet utgjør en femdel av det totale antallet passasjerer industrien hadde planlagt for i 2022, melder næringslivsavisen Vedomosti, med henvisning til det russiske samferdselsdepartementet. Den russiske luftfartsindustrien er hardt rammet som følge av krigen i Ukraina.

Klartale - 07 sep 22 kl. 13:00

Slik er de unges liv i sosiale medier

– Klare for neste spørsmål? spør lærer Birgitte Fjelde Gunnarson.– Nei, vi trenger litt mer tid, svarer en elev.

NRK - 09 okt 22 kl. 17:05

Russland: Dykkere har inspisert skadene på Kertsj-broen

Russiske dykkere er i gang med å undersøke skadene på Kertsj-broen etter den voldsomme eksplosjonen lørdag, opplyser russiske myndigheter. Broen er den eneste vei- og togforbindelsen mellom det russiske fastlandet og den okkuperte Krim-halvøya, og den er en viktig forsyningsrute for de russiske styrkene i Ukraina-krigen. Russlands visestatsminister Marat Khusnullin sier at dykkere startet arbeidet med å inspisere skadene tidlig søndag morgen.

NRK - 18 aug 22 kl. 13:19

Russland truer med å stenge atomkraftverket i Zaporizjzja

Russland hevder at de vil stenge atomkraftverket i Zaporizjzja hvis Ukraina fortsetter å skyte mot det, noe Ukraina avviser at de gjør. Atomkraftverket er et av Europas største, men har vært okkupert av russiske styrker siden mars. Mens Ukraina anklager russerne for å bruke kraftverket som base og pressmiddel, anklager russerne Ukraina for å skyte granater mot verket.

NRK - 07 nov 22 kl. 14:23

Ukraina og Russland beskylder hverandre for angrep på sivile mål

Ukraina og Russland anklager hverandre for å angripe sivile mål etter en rekke angrep flere steder i Ukraina mandag. Ifølge Kyrylo Tymosjenko, nestsjef for president Volodymyr Zelenskyjs kontor, ble én person drept og 16 sivile infrastrukturområder ødelagt da russiske styrker skjøt raketter mot by i Zaporizjzja-regionen i morgentimene mandag. – Det har også vært rapportert om at én ble drept og én ble skadd i russiske angrep mot grenseregionen Sumy, legger Tymosjenko til.

Klartale - 29 jul 22 kl. 09:06

Xi advarte Biden mot å utfordre Kina

Xi er president i Kina. Biden er president i USA. De to skal ha snakket sammen på telefon torsdag.

NRK - 24 okt 22 kl. 02:28

Zelenskyj: Russland med falske anklager om skitten bombe

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj anklager den russiske forsvarsministeren Sergej Sjojgu for å arrangere en «telefonkarusell» til vestlige ledere, med påstander om at Ukraina skal ha planer om å detonere en såkalt skitten bombe – det vil si bombe med radioaktiv materiale – og gi Russland skylden. – Alle forstår hvem som er kilden til alt som er skittent i denne krigen. Verdens ledere vil forstå, sa Zelenskyj i sin kveldstale til det ukrainske folket.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Flere kutter ut Disney+

De siste tre månedene av 2022 så Walt Disney Cos strømmetjeneste sitt første fall i abonnenter. Årsaken er at folk vil spare penger. I siste kvartal falt andelen Disney+-abonnenter med 1 prosent til 168,1 millioner kunder, sammenlignet med de tre månedene før.

NRK - 1 time siden

Victor Dyreng (20) er død

Lillebroren til tidligere Paradise Hotel-deltaker Ludvig Dyreng, Victor Emanuel Dyreng, er død 20 år gammel, melder TV 2. Reality-profilen minnes broren som døde onsdag, etter å ha vært kreftsyk i over ett år. Den tidligere Paradise Hotel-deltakeren i fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier da han i desember startet en innsamlingaksjon for å finansierine behandlingen av hans kreftsyke lillebror..

NRK - 1 time siden

Disney vil si opp 7000 ansatte

Walt Disney Co varsler en omfattende omorganisering som vil føre til at 7000 personer mister jobben. Det utgjør 3,6 prosent av Disneys globale arbeidsstyrke. Omstruktureringen inngår i et forsøk på å kutte kostnadene med 5,5 milliarder dollar, opplyser det amerikanske selskapet onsdag.

NRK - 1 time siden

Spiondømt svenske anker dommen

Svensken Payam Kia, som i januar ble dømt til ni år og ti måneders fengsel for å ha spionert for Russland, anker dommen. Tidligere har hans eldre bror Peyman Kia, dømt til livsvarig fengsel i samme sak, anket dommen. De to iranskfødte brødrene, som er 42 og 35 år gamle, var anklaget for å ha jobbet for den russiske etterretningstjenesten GRU i rundt ti år.

NRK - 1 time siden

Feil på vannledning i Namsos er lokalisert

Vannet er på vei tilbake etter at 5.000 husstander i Namsos mistet vannforsyningen etter et vannledningsbrudd onsdag kveld. – Vi har nå isolert problemet – som er en hovedledning mellom Larsheimen og Daltrøa.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj har ankommet Paris

krainas president Volodymyr Zelenskyj ankom onsdag kveld Frankrike, som han besøker for første gang siden Russland invaderte hjemlandet. Zelenskyj skal i Paris møte sin franske kollega Emmanuel Macron, opplyser den franske presidentens kontor. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz kommer til møtet i Paris, bekrefter Macrons kontor.

NRK - 2 timer siden

FN: Spår at flytrafikken rister av seg pandemien i 2023

Etterspørselen etter kommersielle flyreiser på verdensbasis ventes å ta seg opp i år og overstige tallene fra 2019, ifølge FNs luftfartsorganisasjon (ICAO). I en prognose som ble lagt fram onsdag, skriver ICAO at de forutser en «fullstendig og bærekraftig» bedring for flytrafikken, og at etterspørselen vil nå nivåer fra før pandemien på de fleste ruter innen utgangen av første kvartal. (NTB).

NRK - 2 timer siden

Journalist dømt til åtte års fengsel i Belarus

Den polsk-belarusiske journalisten og aktivisten Andrzej Poczobut er dømt til åtte års fengsel i Belarus, opplyser menneskerettsgruppa Vjasna. 49 år gamle Poczobut er en fremtredende representant for den polske minoriteten i Belarus. Han er korrespondent for den polske avisa Gazeta Wyborcza og har rapportert kritisk om president Aleksandr Lukasjenkos regime.

NRK - 2 timer siden

Strynefjellet stenger i natt

På grunn av fare for skred vil rv. 15 Strynefjellet stenge kl. 05 natt til torsdag.

NRK - 2 timer siden

Stoltenberg: – Kina trapper opp sine etterretningsaktiviteter

Nato-sjef Jens Stoltenberg sa på pressekonferansen i Washington D.C. onsdag, at han mener ballongen som ble skutt ned over USA, bekrefter et mønster i kinesisk politikk, nemlig at de trapper opp sine etterretningsaktiviteter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com