Aftenposten > Utenriks

Tirsdag, 27 Juli, 07:55

Aftenposten - 01 nov. 19 kl. 19:00

USA og Kina skal være enige om prinsippene i handelsavtale

USA og Kina har kommet fram til enighet om prinsippene i en ny handelsavtale, melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua..
Les mer på Aftenposten


Les mer om:
USA, Kina, Xinhua

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: USAog , Kina, skal, være, enigeom , prinsippenei , handelsavtale
P4 - 24 juli 20 kl. 07:05

Spenningen mellom USA og Kina har økt

Spenningen mellom USA og Kina fortsetter å øke på grunn av koronapandemien og sikkerhetsloven som ble innført i Hong Kong. I natt sa USAs utenriksminister Mike Pompeo at militæret i Kina er blitt sterkere og mer truende. Kina beordrer nå USA om å stenge det amerikanske konsulatet i provinsen Sichuan.

P4 - 21 juli 20 kl. 18:40

USA anklager Kina for vaksinehacking

USA anklager Kina for å ha forsøkt å stjele vital informasjon om en koronavaksine. Ifølge justisdepartementet i USA skal dette ha blitt gjort gjennom hacking, skriver nyhetsbyrået AP. Justisdepartementet sier ikke noe om hvorvidt hackerne fikk tak i det de ønsket.

NRK - 21 mai 20 kl. 18:03

Varsler mottiltak mot USA

Kina vil slå tilbake hvis USA vedtar lover som åpner for sanksjoner mot Kina knyttet til koronapandemien. Det er anspent mellom USA og Kina etter at president Donald Trump hevdet at Kina med vilje har latt viruset spre seg til resten av verden..

P4 - 21 mai 20 kl. 18:35

Kina varsler mottiltak mot USA

Kina lover å slå hardt tilbake mot USA dersom de vedtar lover som åpner for sanksjoner knyttet til koronapandemien. En talsmann for den kinesiske Folkekongressen sier at det verken er ansvarlig eller moralsk å dekke over ens egne problemer ved å skylde på andres. Spenningene mellom USA og Kina har økt etter at president Donald Trump og flere andre republikanere har hevdet at Kina har skyld i at viruset har spredd seg til resten av verden..

P4 - 26 okt. 19 kl. 15:30

USA og Kina nær delavtale i handelskrigen

USA og Kina skal være nær en delavtale for å få en slutt på handelskrigen mellom stormaktene. Etter samtaler i dag meldes det om at landene nærmer seg en enighet om første fase av en handelsavtale. Den første fasen skal innebære at Kina kjøper landbruksprodukter av USA, og at USA utsetter å innføre planlagte tollsatser på kinesiske varer..

VG - 15 mai 20 kl. 15:39

Kina-eksperter til VG: Kina og USA mot full finanskrig

President Donald Trump vil stoppe amerikanske investeringer i Kina. Kineserne slår tilbake og advarer mot krig i finansmarkedet. – Kina gir aldri etter for press utenfra, sier norsk Kina-ekspert..

P4 - 12 jan. 20 kl. 09:53

- Taiwan er en del av Kina

Verden bør forholde seg til at Taiwan er en del av Kina. Det er beskjeden fra kinesiske myndigheter etter valget i Taiwan i går. Der ble president Tsai Ing-wen gjenvalgt.

NRK - 06 aug. 20 kl. 05:28

Kina sier USA mobber Kina-apper

KInas utenriksminister Wang Yi avviser påstander fra USA om at populære kinesiske apper som TikTok er en sikkerhetstrussel, slik USA hevder. KIna mener USA ikke har rett til å forby appene, og kaller det «mobbing»..

NRK - 06 aug. 20 kl. 05:28

Kina: – USA mobber Kina-apper

Kinas utenriksminister Wang Yi avviser påstander fra USA om at populære kinesiske apper som TikTok er en sikkerhetstrussel, slik USA hevder. Kina mener USA ikke har rett til å forby appene, og kaller det «mobbing»..

P4 - 16 april 20 kl. 05:25

Hevder Kina har utført atomprøvesprengninger

USA mener Kina har utført atomprøvesprengninger. I en ny rapport peker USAs utenriksdepartement på økende aktivitet ved atomanlegget Lop Nur og hevder at Kina bryter det internasjonale forbudet mot atomtesting. Dette kan sette forholdet mellom Kina og USA ytterligere på prøve.

Fler nyheter fra Aftenposten

Aftenposten - 21 juli 20 kl. 18:46

Ødegaards storspill blir anerkjent – inkludert i UEFA-kåring

Martin Ødegaard var med da UEFA.com presenterte sin La Liga-ellever bestående av spillere som har fått sitt gjennombrudd denne sesongen..

Aftenposten - 21 juli 20 kl. 18:47

Høy tillit til innbyggerne. Det kan være en av årsakene til at koronaviruset slo så hardt ned i Sverige.

Sverige har hatt en tøff vår med tusenvis av døde. Til høsten kan det være Norge som får svi, mener Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell..

Aftenposten - 21 juli 20 kl. 12:10

Rapport: Storbritannia anerkjente trusselen fra russisk innblanding for sent

En britisk rapport konkluderer med at det er vanskelig å bevise at Russland forsøkte å påvirke brexitavstemningen, men at landet anerkjente trusselen for sent..

Aftenposten - 21 juli 20 kl. 11:46

Gresk cupfinale utsatt etter funn av brannbomber

Fotballforbundet i Hellas har utsatt cupfinalen mellom AEK og Olympiakos i frykt for fan-vold. Politiet fant eksplosiver og balltrær nær stadion..

Aftenposten - 21 juli 20 kl. 10:43

Mann har tatt rundt 20 gisler på buss i Ukraina

Lokalt politi opplyser at en bevæpnet mann har tatt omtrent 20 gisler på en buss i byen Lutsk nordvest i Ukraina..

Aftenposten - 21 juli 20 kl. 05:42

Målet var å redde Europas økonomi. Flere dager på overtid ble de til slutt enige.

Koronaviruset har ikke bare rammet Europas helsevesen hardt, men også EU-landenes økonomi. «Vanskelig», «viktig» og «fornøyd» er ordene som brukes etter at det ble enighet flere dager på overtid..

Aftenposten - 21 juli 20 kl. 08:16

Politiet har tatt av på Tiktok: – Ekstremt effektivt

De legger ut dansevideoer på Tiktok og chatter med ungdom på Instagram. Nå når politiet hundretusenvis av barn og unge, skriver Bergens Tidende..

Aftenposten - 21 juli 20 kl. 07:16

I dag bisettes Finn Christian Jagge

Den tidligere alpinisten bisettes fra Nordstrand kirke tirsdag, opplyser begravelsesbyrået Jølstad..

Aftenposten - 21 juli 20 kl. 07:13

Kina truer Storbritannia med konsekvenser etter stans av utleveringsavtale

Kina sier det vil få konsekvenser at Storbritannia mandag trakk seg fra utleveringsavtalen med Hongkong i protest mot den nye kinesiske sikkerhetsloven i byen..

Aftenposten - 21 juli 20 kl. 06:52

Kjørte ut av veien på Frogner – mistet lappen på stedet

Føreren av Mercedesen kom fra det hele uten fysiske skader, men er mistenkt for å ha kjørt mens han snakket i håndholdt mobiltelefon..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt