NRK > Nyheter

Thursday, 18 July, 08:03

NRK - 30 maj 24 kl. 19:47

USA kritisk til forslag om Rafah-resolusjon

Et forslag lagt fram av Algerie i FNs sikkerhetsråd med krav om stans i Israels Rafah-offensiv, er ikke balansert, mener myndighetene i USA. Det amerikanske utenriksdepartementet uttalte seg om forslaget torsdag..
Les mer på NRK


Les mer om:
Algerie, FNs, Israels Rafah, USA, Rafah

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: USA, kritisk, til, forslagom , Rafah-resolusjon
NRK - 01 feb 24 kl. 14:25

Stortinget stemte ned flere Gaza-forslag – spørsmålet om Israel-sanksjoner utsatt

Stortinget har utsatt voteringen om sanksjoner og boikott av Israel. Andre forslag om støtte til Gaza og etterforskning av krigsforbrytelser ble nedstemt. Stortinget har torsdag diskutert flere saker knyttet til krigen i Gaza.

NRK - 24 jan 24 kl. 12:30

SV sier nei forslag om å doble maksstraffen for fusk

Regjeringen vil doble maksstraffen for fusk ved universiteter og høyskoler. – Umusikalsk, sier utdanningspolitisk talsperson i SV. – SV støtter ikke regjeringens forslag om to års utestengelse.

NRK - 22 mar 24 kl. 05:20

Sikkerhetsrådet skal stemme over USAs våpenhvile-forslag på fredag

Fredag skal FNs sikkerhetsråd stemme over USAs forslag om en «umiddelbar og bærekraftig våpenhvile» mellom Israel og Hamas. Det sier talsperson for den amerikanske delegasjonen til FN, Nate Evans, til CNN. Sikkerhetsrådet har så langt ikke klart å enes om et felles vedtak om krigen i Gaza.

NRK - 19 feb 24 kl. 17:30

USA vil ikke at Israel går inn i Rafah – legger frem forslag om midlertidig våpenhvile

USA kunngjorde mandag at de kommer til å legge frem et forslag til avstemming i FNs sikkerhetsråd om situasjonen i Gaza, melder Reuters. Forslaget skal blant annet ta til orde for at Israel ikke bør gå gjennomføre en bakkeinvasjon i Rafah sør i Gaza. Både på grunn av skadene dette vil påføre sivile, men også potensialet for at sivile fortrenges til naboland.

Klartale - 20 apr 24 kl. 06:15

Hvem er venner og fiender i Midtøsten?

Verden frykter storkrig i Midtøsten. Sist helg sendte Iran droner og missiler mot fienden Israel. Og Israel svarte dem natt til fredag.

NRK - 15 maj 24 kl. 14:35

Kritisk til forslag om fem nye tingretter

Dommerforeningen er uenige i forslaget om å opprette fem nye tingretter. De stiller seg bak landets sorenskrivere, som i en e-post til finanskomiteen og justiskomiteen ba Stortinget om å ikke vedta regjeringens forslag om å dele opp flere av landets tingretter. Forslaget gjelder Telemark, Buskerud, Møre og Romsdal, Hordaland og Vestre Innlandet, samt Ringerike, Asker og Bærum tingrett.

NRK - 20 feb 24 kl. 16:35

USA blokkerte forslag om umiddelbart krav om våpenhvile

USA har lagt ned veto mot et forslag i FNs sikkerhetsråd med krav om umiddelbar våpenhvile i krigen mellom Israel og Hamas, melder Reuters. De legger i stedet frem et eget forslag i sikkerhetsrådet, som tar til orde for pauser i kampene som kan føre frem til en våpenhvile «så snart dette er praktisk gjennomførbart», og som sørger for at alle gislene til Hamas blir sluppet fri..

Klartale - 31 jan 24 kl. 06:00

Hva skjer hvis Donald Trump blir president?

USA skal velge ny president i høst. Valget er 5. november.

Klartale - 19 mar 24 kl. 12:46

Vil USA forby TikTok?

Alex Pearlman drømte om å bli komiker. Men han fikk seg en vanlig jobb på kontor. Så begynte han å poste på appen TikTok.

NRK - 29 jun 24 kl. 08:04

Axios: USA har endret på ordlyden i våpenhvile-forslag om Gaza

Biden-administrasjonen har nylig presentert et nytt forslag til våpenhvile og løslatelse av gisler mellom Israel og Hamas med noe justert ordlyd, ifølge Axios. Det amerikanske nyhetsnettstedet skriver at justeringene er et forsøk på å tette gapene mellom de stridende partene. Som kilde for opplysningen, siterer Axios «tre kilder med direkte kunnskap».

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Minst 7 drept i boligbrann i Nice

Ifølge brannvesenet er syv mennesker drept i en brann i en boligblokk i Nice i Frankrike, melder AFP. Ifølge avisen Nice-Matin begynte brannen i 04-tiden natt til torsdag i Moulins-området i byen. Brannen skal ha vært veldig voldsom og stått ut av de øverste etasjene i blokken.

NRK - 1 time siden

Telenor med 4,4 mrd i driftsresultat i 2. kvartal

Telenor fikk et driftsresultat på 4,4 milliarder kroner i andre kvartal. Driftsresultatet på 4366 millioner kroner i andre kvartal i år, er litt bak andre kvartal i 2023 på 4374 millioner. Driftsinntektene har også økt fra 15,83 mrd.

NRK - 1 time siden

186 mill. før skatt for Schibsted

Schibsted fikk et resultat før skatt på 186 millioner kroner i andre kvartal, melder NTB..

NRK - 1 time siden

7 drept i boligbrann i Nice

Ifølge brannvesenet er syv mennesker drept i en brann i en boligblokk i Nice i Frankrike, melder AFP. Ifølge Nice-Matin begynte brannen i 04-tiden natt til torsdag i Moulins-området i byen. Brannen skal ha vært veldig voldsom og stått ut av de øverste etasjene i blokken.

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter knivhendelse i Fauske

Politiet fikk melding om at en person lå skadet utenfor en adresse klokken 22.50 onsdag. Ambulansen kom like etter og igangsatte førstehjelp, opplyser operasjonsleder Yngvar Fredriksen i Nordland politidistrikt i en pressemelding torsdag morgen.

NRK - 2 timer siden

CNN: Pelosi har sagt til Biden at han ikke kan slå Trump

Demokratenes tidligere leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, skal i et privat møte, ha sagt til president Joe Biden at målingene viser at han ikke kan slå Donald Trump, sier kilder til CNN. Pelosi skal også ha sagt at Biden kan ødelegge Demokratenes sjanse for flertall i Huset ved valget i november. – Biden svarte med å gå imot Pelosi og si at han hadde sett målinger som viste at han kan vinne, sier en kilde om samtalen de to toppolitikerne hadde nylig.

NRK - 3 timer siden

Landsmøtedeltakere går med ørebandasje til støtte for Trump

Ørebandasje er blitt symbolsk mote på Republikanernes landsmøte, der noen deltakere med antatt friske ører har bandasjert dem i sympati med Donald Trump. Mens Trump har bandasjert det høyre øret fordi han ble skadet i lørdagens attentat, velger noen landsmøtedelegater å bandasjere seg som en støtteerklæring til presidentkandidaten. Det var riktignok ikke veldig mange som kom med bandasje på høyre øre på møtets tredje dag, men de var mange nok til å bli lagt merke til.

NRK - 3 timer siden

Korrupsjonsdømt senator avviser at han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez avviser medieoppslag om at han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon. Onsdag meldte NBC News at to personer med kjennskap til saken sier Menendez har informert noen av støttespillerne sine om at han akter å trekke seg. Menendez hevder det ikke er noe hold i påstandene og sier det fremstår som et forsøk på å tvinge ham til å uttale seg.

NRK - 3 timer siden

Klimaaktivist dømt til fengselsstraff i Tyskland

En tysk domstol har dømt en klimaaktivist til 16 måneders fengsel etter flere aksjoner der det er brukt maling og veier er sperret. Den 32 år gamle kvinnen, som tilhører klimagruppen Siste generasjon (Letzte Generation) ble dømt for skadeverk og for å ha hindret politiet, sier en talsperson for domstolen i Tiergarten i Berlin. Kvinnen er tidligere bøtelagt i Hamburg og Berling for lignende forhold.

NRK - 4 timer siden

Mange unge mener det er greit å bruke anabole steroider

I en fersk studie fra Antidoping Norge svarer 18 prosent av unge mellom 13 og 19 år at det er greit å bruke anabole steroider i sammeheng med trening. Blant gutter svarte 26 prosent at det var greit. Det melder TV 2.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com