NRK > Nyheter

Saturday, 18 September, 04:15

NRK - 28 jul 21 kl. 00:51

USA kan få vaksinekrav for ansatte

I USA har president Joe Biden varslet at alle statlig ansatte kan møte krav om koronavaksinering. En slik obligatorisk ordning er nå til vurdering, sa Biden tirsdag. Bakgrunnen er spredningen av den mer smittsomme deltavarianten i USA. Ifølge CNN kommer Biden til å kunngjøre kravene torsdag..
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, Joe Biden, Biden, CNN

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: USAkan få , vaksinekrav, for, ansatte
NRK - 11 aug 21 kl. 22:05

Innfører vaksinekrav for lærere

Delstaten California innfører vaksinekrav for lærere. Det skriver The New York Times. California blir med det den første delstaten til å stille et slikt krav i USA.

NRK - 04 aug 21 kl. 04:36

Vaksinekrav på spisesteder i N.Y.

New York innfører vaksinekrav for restaurantgjester og folk på treningssentre. Storbyen blir den første i USA til å innføre et slikt krav. Kun vaksinerte newyorkere vil få muligheten til å spise innendørs på restaurant, dra på kulturarrangementer innendørs eller på treningssenter, kunngjorde ordfører Bill de Blasio tirsdag..

Aftenposten - 04 aug 21 kl. 06:14

New York blir første by i USA med vaksinekrav på restauranter og treningssentre

New York innfører vaksinekrav for restaurantgjester og folk på treningssentre..

E24 - 29 jul 21 kl. 06:25

Google og Facebook innfører vaksinekrav for ansatte

Google venter til oktober med å åpne kontorene for sine ansatte. Samtidig innfører teknologigiganten krav om at alle ansatte må være vaksinert..

NRK - 13 sep 21 kl. 23:10

Truer med bøter om vaksinekrav

Guvernøren i Florida i USA, Ron DeSantis, truer lokale myndigheter med bøter på 5.000 dollar for hver gang de krever vaksine av ansatte. DeSantis kommer med trusselen til tross for at sykehusene i Florida er overbelastet av nye tilfeller med koronapasienter.

NRK - 05 aug 21 kl. 00:04

AP: USA vil ha vaksinekrav

Regjeringen i USA jobber med å innføre krav om at nesten alle utlendinger som vil reise til USA, må være vaksinert mot koronaviruset, melder nyhetsbyrået AP. Det vil trolig kun gis få unntak for vaksinekravet. Det er ikke bestemt når kravet vil innføres..

NRK - 31 maj 21 kl. 10:18

Universiteter innfører vaksinekrav

Over 400 universiteter i USA kommer til å kreve at ansatte og studenter er vaksinerte før de kommer tilbake på campus til høsten. Det viser en kartlegging gjort av The Chronicle of Higher Education..

NRK - 30 jul 21 kl. 03:40

USAs militære får vaksinekrav

Det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon sier at ansatte i forsvaret må rette seg etter de samme reglene for munnbindbruk, vaksine og testing som sivile statsansatte i USA. De som ikke vil vaksine seg, må bruke munnbind, holde sosial avstand, gjennomgå ukentlig testing og får reiserestriksjoner, skriver New York Times..

NRK - 06 aug 21 kl. 02:40

CNN sparket uvaksinerte ansatte

CNN har sparket tre ansatte som kom på jobb uten å være vaksinert mot koronavirus. Det fremkommer i et internt notat som CNN-sjef Jeff Zucker sendte til ansatte torsdag. Han minnet de ansatte på at koronavaksinasjon er obligatorisk for ansatte som vil være på kontoret eller på oppdrag der de kan komme i kontakt med andre ansatte.

Aftenposten - 05 aug 21 kl. 06:00

USA jobber med vaksinekrav ved innreise

Biden-administrasjonen jobber med å innføre krav om at utlendinger som vil reise til USA, må være vaksinert mot….

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Beruset 16-åring bak rattet

Politiet stoppet en bilsjåfør etter tips om at vedkommende var beruset. Billisten var en gutt på 16 år. Den foreløpige blåseprøven indikerte en promille på rundt 1,2, tvitrer politiet i Sør-Vest..

NRK - 1 time siden

USA håper på samtale med Frankrike

USA ønsker å få diskutere med Frankrike om sin forsvarsavtale med Australia på FNs generalforsamling neste uke, opplyser utenriksdepartementet fredag. – Frankrike er en viktig partner og vår eldste allierte, skrev talsmann for utenriksdepartementet, Ned Price på Twitter fredag. Den diplomatiske striden oppsto da en omfattende forsvarsavtale mellom USA, Australia og Storbritannia ble kunngjort onsdag.

NRK - 1 time siden

USA stenger grenseovergang

USA har stengt en grenseovergang i Texas der tusenvis av migranter har strømmet inn i landet. Samtidig skal et stort antall migranter sendes tilbake til- Haiti. Ifølge en tjenestemann skal USA sende et «massivt» antall migranter fra grensa i Texas til Haiti med fly.

NRK - 1 time siden

NTL vil endre navn

Tiden har løpt fra navnet til fagorganisasjonen Norsk Tjenestemannslag (NTL). Nå ønsker de å skifte til et mer kjønnsnøytralt navn. Forbundet organiserer ansatte i offentlig sektor, som for eksempel i universiteter, Nav, Avinor og NRK, og ble startet så langt tilbake som i 1947.

NRK - 1 time siden

Full beredskap i Washington

Politiet i Washington tar alle forholdsregler før Donald Trump-supportere lørdag skal demonstrere ved USAs kongressbygning. Trump-supporterne har varslet at de vil vise sin støtte til dem som er fengslet og stilt for retten etter kongresstormingen 6. januar.

NRK - 1 time siden

Millionær kjent skyldig i drap

Eiendomsmillionæren Robert Durst er av en jury i Los Angeles kjent skyldig i et drap som skjedde i 2000. Durst er tidligere frikjent for drapet på en nabo og har vært mistenkt for drapet på kona, men er nå kjent skyldig i å ha drept sin beste venninne, Susan Berman, i Los Angeles i 2000. Mangemillionæren fra New York har vært omtalt i flere podkaster og TV-serier om anklagene.

NRK - 1 time siden

Amper stemning i Trondheim

I Trondheim fikk politiet melding om flere personer som var involvert i en slåsskamp natt til lørdag. Det var mye sinte folk og dårlig stemning da politiet ankom stedet. To personer ble siden bortvist, tvitrer politiet i Trøndelag..

NRK - 1 time siden

Person slått ned i Oslo

En person skal ha blitt slått ned i Oslo natt til lørdag. Fornærmede blødde fra hodet da politi og ambulanse kom frem. Gjerningspersonene har løpt fra stedet, og patruljer søker i området, melder politiet i Oslo på Twitter..

NRK - 1 time siden

To tenåringer til sykehus

To 15 år gamle gutter er fraktet til Haukeland sykehus etter at motorsykkelen de satt på kjørte av vegen ved Øygarden natt til lørdag. Begge falt i sjøen, men var bevisste, melder Vest politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Koronabøter i retten

To kvinner som nektet å betale bøtene de fikk for brudd på koronabestemmelsene i Bergen november i fjor, får ankesaken sin behandlet i Gulating lagmannsrett. I Bergen tingrett i juni ble kvinnene dømt til å betale bøter på henholdsvis 12.000 og 6.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt