NRK > Nyheter

Saturday, 24 February, 14:51

NRK - 23 nov 23 kl. 04:44

USA har stanset angrepsdroner fra Jemen

USA har skutt ned angrepsdroner fra Jemen, melder det amerikanske forsvarsdepartementet. Dronene ble skutt ned mens det amerikanske krigsskipet patruljerte i Rødehavet. Skipet og mannskapet fikk ingen skader eller personskader, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet..
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, Jemen, Rødehavet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: USAhar , stanset, angrepsdronerfra , Jemen
NRK - 10 dec 23 kl. 08:20

Fransk marinefartøy skjøt ned droner fra Jemen

Et fransk marinefartøy skjøt sent lørdag kveld ned to droner over Rødehavet. Dronene kom fra Jemen, opplyser forsvarsledelsen i Paris. De to dronene befant seg rundt 110 kilometer fra kysten av Jemen da de ble skutt ned, blir det opplyst.

NRK - 31 dec 23 kl. 08:20

Stanset 21 av 49 angrepsdroner

Ukrainas militære ødela 21 av 49 russiske angrepsdroner som ble skutt mot Ukraina i natt. Det melder det ukrainske luftvåpenet, ifølge Reuters. De fleste dronene var rettet mot førstelinjen i Ukrainas forsvar, samt sivile og militære mål, og infrastruktur i regionene Kherson, Mykolaiv og Zaporizhzhia.

Klartale - 12 jan 24 kl. 11:00

Hva er houthi-bevegelsen?

Houthiene er en politisk bevegelse. De har kontrollert store deler av Jemen siden 2014.De representerer Zaidene i Nord-Jemen.

NRK - 20 dec 23 kl. 10:50

Ukraina skal produsere over 11.000 angrepsdroner neste år

Ukraina skal produsere over én million FPV-droner, og mer enn 11.000 angrepsdroner neste år, melder Reuters. Det er Ukrainas departement for strategiske industrier som opplyser om dette, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 30 jan 24 kl. 09:23

Ukraina melder om nytt russisk droneangrep

Russland avfyrte to raketter og sendte 35 angrepsdroner mot mål rundt om i Ukraina natt til tirsdag, ifølge Ukraina, som melder å ha skutt ned 15 av dronene. Ukrainerne har gjentatte ganger oppfordret landets vestlige allierte til å styrke det ukrainske luftforsvaret, og omtaler det å sikre seg kontroll over landets luftrom som en prioritet i år. – Fienden sendte noen angrepsdroner langs områdene ved frontlinjen.

NRK - 30 jan 24 kl. 09:23

Ukraina: To drept og flere såret i russiske droneangrep

To personer ble drept og minst fem såret i et omfattende russisk drone- og rakettangrep mot mål rundt om i Ukraina natt til tirsdag, ifølge landets myndigheter. Ukraina sier at russiske styrker fyrte av to S-300-raketter og 35 angrepsdroner, og at 20 av dronene ble skutt ned. – Fienden sendte noen angrepsdroner langs områdene ved frontlinjen.

NRK - 16 dec 23 kl. 16:05

USA: Amerikansk marinefartøy skjøt ned 14 droner fra Jemen

Et amerikansk marinefartøy i Rødehavet har skutt ned 14 droner sendt fra Houthi-kontrollerte områder i Jemen. Det melder Reuters. – Dronene ble vurdert å være angrepsdroner og ble skutt ned uten at skip i området ble skadet.

NRK - 01 nov 23 kl. 09:58

Israel sender marinefartøy til Rødehavet

Israel sier landet utplasserer marinefartøy i Rødehavet etter meldinger om nye angrep fra Houthi-opprørerne i Jemen tirsdag. Det israelske militæret (IDF) har publisert bilder av korvetter som seiler ved Eilat. Det skjer dagen etter at Houthi-opprørere meldte å ha skutt raketter og sendt angrepsdroner fra Jemen mot Israel.

Klartale - 12 jan 24 kl. 08:29

USA og britene har angrepet i Jemen

USA og Storbritannia har gått til angrep i Jemen. Målet var å straffe opprørerne (houthiene). Angrepet startet natt til fredag.

NRK - 12 jan 24 kl. 15:32

Store demonstrasjoner i Jemen etter nattens angrep

Titusenvis av mennesker har samlet seg i flere byer i Jemen fredag for å høre landets ledere fordømme nattens amerikansk-britiske angrep mot Houthi-bevegelsen. – Deres angrep mot Jemen er terrorisme. USA er djevelen, sa Mohammed Ali al-Houthi, medlem av houthienes øverste politiske råd, fredag ettermiddag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Til sjukehus og legevakt etter trafikkulykke

Det var 3 biler og totalt 7 personer involvert i trafikkulykka på Hareid lørdag. En bilfører blir fraktet til sjukehus for videre behandling. Vedkommende fremstår ifølge politiet ikke som alvorlig skadd.

NRK - 1 time siden

Brann i Haugesund er slukket

Lørdag formiddag meldte sør-vest politidistrikt om brann i en leilighet i Haugesund. Brannen er nå slukket og nødetatene har så langt ikke funnet noen personer der inne. Brannmannskap går nå gjennom leiligheten og har startet ventilering.

NRK - 45 minutter siden

En person til sjukehus etter bilulykke

Det var 3 biler og totalt 7 personer involvert i trafikkulykka på Hareid lørdag. En bilfører blir fraktet til sjukehus for videre behandling. Vedkommende fremstår ifølge politiet ikke som alvorlig skadd..

NRK - 45 minutter siden

Første dom med skjerpet straff for hasjsalg i Christiania

Dansk politi innførte på nyåret strengere straffer i et område i og rundt bydelen Christiania i Danmarks hovedstad København. Dette ble innført som et grep for å slå ned på den systematiske hasjhandelen som har foregått i området i årevis. Nå har en kvinne tilstått besittelse av hasj og det syntetiske stoffet skunk som hun skulle selge i Christiania.

NRK - 1 time siden

Full brann i Haugesund

Det full overtenning i et leilighetskompleks i Haugesund, opplyser sør-vest politidistrikt. Det er ikke fare for spredning til boliger rundt. Det er uvisst om personer er inne i leiligheten og nødetatene er på vei til stedet..

NRK - 1 time siden

Macron i debatt med franske bønder som stormet landbruksmesse

Den franske presidenten Emmanuel Macron diskuterer med franske bønder under en landbruksmesse i Paris. Det melder blant andre den franske kanalen BFM TV. Tidligere lørdag morgen ble det kjent at flere bønder stormet landbruksmessen i forbindelse med at Macron skulle dit.

NRK - 1 time siden

Smelteverket er stengt på ubestemt tid

Lørdag formiddag er all drift ved smelteverket i Sauda stanset etter brannen i natt, melder Stavanger Aftenblad. Årsaken til brannen var en liten eksplosjon i en av ovnene på smelteverket som spredde seg til transportbåndet. – Ingen ansatte kom til skade.

NRK - 1 time siden

Kong Charles berømmer det ukrainske folk for «besluttsomhet og styrke»

– Besluttsomheten og styrken til det ukrainske folket fortsetter å inspirere ettersom det uprovoserte angrepet på landet deres, livet deres og levebrødet deres går inn i et tredje, tragisk år, skriver britiske kong Charles i melding i forbindelse med markeringen av toårsdagen for Russlands invasjon av Ukraina. Det melder AFP og flere britiske medier. Han berømmer også det ukrainske folket for sin tapperhet i møte med det han omtaler som «ubeskrivelig aggresjon»..

NRK - 1 time siden

Over 10.000 ble evakuert i Plymouth etter funn av bombe fra andre verdenskrig

En av de største evakueringene i Storbritannia i fredstid noensinne fant sted i byen Plymouth fredag. Grunnen var at en ueksplodert tysk bombe fra andre verdenskrig ble funnet i en hage i byen tidligere i uka. I en militær kolonne ble bomben fraktet gjennom et tett befolket område fredag ettermiddag.

NRK - 2 timer siden

Fikk i seg røyk etter brann

Brannvesenet har slukket brannen i et drivhus på Dømmesmoen i Grimstad. En person skal ha fått i seg røyk og blir sjekket av ambulanse, opplyser politiet. Brannen har trolig oppstått i forbindelse med en elektrisk lampe inne i drivhuset.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com