NRK > Nyheter

Monday, 25 October, 13:28

NRK - 23 sep 21 kl. 01:42

USA godkjenner påfyllingsdose

USAs legemiddeltilsyn FDA godkjenner at Pfizer/Biontech-vaksinen kan gis som en ekstra dose til personer over 65 år og til folk i risikogrupper. Avgjørelsen kommer etter uker med intern uenighet innad i FDA. Beslutningen åpner for at personer over 65 år som har fått Pfizer/Biontech-vaksinen, kan få en påfyllingsdose minst seks måneder etter den andre dosen, skriver The New York Times..
Les mer på NRK


Les mer om:
USAs, FDA, PfizerBiontech, The New York Times, USA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: USA, godkjenner, påfyllingsdose
NRK - 29 aug 21 kl. 17:53

Israel åpner for tredje dose

Israel åpner for en tredje vaksinedose til alle over tolv år. Mer enn 20 prosent av landets befolkning har nå fått en påfyllingsdose. Etter at Israel tidligere i år åpnet opp samfunnet igjen etter en rask vaksinering, har deltavarianten skapt problemer i sommer.

Aftenposten - 04 okt 21 kl. 16:09

EMA anbefaler en tredje vaksinedose

Det europeiske legemiddelverket (EMA) anbefaler en påfyllingsdose med koronavaksine..

NRK - 24 aug 21 kl. 22:15

Godkjenner budsjett-planer i USA

Representantenes Hus i USA godkjenner planer om det nasjonale budsjettet på 3500 milliarder dollar. Samtidig fremmer de et forslag om infrastrukturplanen på 1000 milliarder dollar. Det melder Reuters..

NRK - 10 aug 21 kl. 17:47

Godkjenner stor infrastrukturpakke

Senatet i USA godkjenner president Joe Bidens infrastrukturpakke på over 1.000 milliarder dollar, melder NTB..

NRK - 09 jun 21 kl. 08:23

Godkjenner Bitcoin som betaling

El Salvador er det første landet i verden som godkjenner Bitcoin som betalingsmiddel. Det skriver president Nayib Bukele på Twitter onsdag..

NRK - 23 jun 21 kl. 20:24

Bennett godkjenner nye bosettinger

Den nye israelske regjeringen, ledet av Naftali Bennett, har godkjent 31 nye felt for bosettinger på den palestinske vestbredden. Det skriver Haaretz. Det er første gang på seks måneder Israel godkjenner slike planer.

NRK - 03 jul 21 kl. 12:07

Godkjenner Kinas Sinovac-vaksine

Sør-Afrikas helseminister godkjenner Kinas Sinovac-vaksine, og er klare for å ta den i bruk innenlands. Landet står overfor en tredje bølge koronasmitte og dødstallet har nådd 60.000 personer..

NRK - 15 jul 21 kl. 14:01

EU godkjenner redningsoperasjon

EU-kommisjonen godkjenner Italias regningsplan for det kriserammede flyselskapet Alitalia, opplyser italienske myndigheter. Refinansieringen av det statseide selskapet innebærer også at det skifter navn til Ita (Italia Transporto Aero)..

NRK - 23 jul 21 kl. 02:42

Godkjenner Pfizer-vaksine for barn

Australias legemiddelverk godkjenner bruk av Pfizer/Biontechs vaksine på barn i alderen 12–15 år. Helseminister Greg Hunt sier avgjørelsen skal vurderes av en rådgivningsgruppe for vaksiner..

NRK - 23 jul 21 kl. 15:13

EMA godkjenner vaksine til barn

EUs legemiddelbyrå EMA godkjenner koronavaksinen Spikevax (Moderna) for barn i alderen 12 til 17 år. I testar utført er biverknadane av vaksinen for folk i denne aldersgruppe lik som dei som er over 18 år. Fordelane med å gi koronavaksinen til barn er derfor større enn ulempene, meiner EMA..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

125 koronasmittede på sykehus

Mandag var 125 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på fire pasienter fra fredag. 14 av pasientene får respiratorbehandling, og 28 ligger på intensivavdeling.

NRK - 1 time siden

Erklærer unntakstilstand i Sudan

Sudans øverste general, Abdel Fattah al-Burhan, har oppløst overgangsregjeringen og erklært unntakstilstand i Sudan. Uttalelsen kom i en TV-sendt tale mandag ettermiddag, timer etter at militæret pågrep landets statsminister og satte ham i husarrest. Generalen sier han snart vil etablere en «kompetent» regjering..

NRK - 1 time siden

Drop-in for influensavaksine

Mange apotek har nå satt i gang drop-in-tilbud for årets influensavaksine. – Sjekk med ditt faste apotek først for bestilling av time, og mange apotek har tilbud om å kjøpe og få satt influensavaksinen på stedet. Dosen koster mellom to og fire hundre kroner, opplyser kommunikasjonssjef Jostein Soldal i Apotekforeningen til NRK.

NRK - 1 time siden

Skyter mot demonstranter

Soldater har skutt mot demonstranter i Sudans hovedstad Khartoum som protesterer mot et angivelig militærkupp. Det melder Sudans informasjonsdepartement..

NRK - 1 time siden

Huitfeldt om Sudan: Urovekkende

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) reagerer på meldingene om et forsøk på statskupp i Sudan. – Urovekkende meldinger i dag om et kupp mot Hamdoks regjering, et uakseptabelt forsøk på å hindre overgangen til demokrati. Norge står sammen med folket i Sudan og deres streben etter frihet, fred og rettferdighet, sier Huitfeldt i en melding lagt ut på Twitter.

NRK - 2 timer siden

22 millioner afghanere kan sulte

Over 22 millioner afghanere vil lide under akutt matmangel denne vinteren, advarer Verdens matvareprogram (WFP). – Denne vinteren vil millioner av afghanere bli tvunget til å velge mellom migrasjon og sult, med mindre vi klarer å trappe opp den livreddende hjelpen, sier WFP-sjef David Beasley. Krisen i Afghanistan er allerede mer alvorlig enn situasjonen i Jemen og Syria, og bare i Kongo er matsituasjonen verre, får AFP opplyst av FN-kilder..

NRK - 2 timer siden

Klimagassrekord i atmosfæren

Konsentrasjonen av drivhusgasser i atmosfæren nådde et rekordnivå i 2020, og økte mer i fjor enn gjennomsnittet det forrige tiåret, ifølge en rapport fra Verdens meteorologiske organisasjon. Utslippene gikk ned med 5,6 i fjor som følge av mindre økonomisk aktivitet på grunn av koronapandemien, men det hadde ingen merkbar effekt på konsentrasjonen av klimagasser i atmosfæren. Det hadde heller ingen merkbar effekt på hvor raskt konsentrasjonen av drivhusgasser øker..

NRK - 2 timer siden

Tre personer fra Askøy savnet

Alle de tre som er savnet i Tokagjelet på Kvamskogen er fra Askøy. Askøy kommune satte krisestab søndag kveld og har opprettet et pårørendesenter i Møllesalen i Strusshamn. – Våre varmeste tanker går nå først og fremst til de pårørende.

NRK - 2 timer siden

Har funnet båt i Tokagjelet

Politiet i Kvam sier de har funnet en båt etter søk i Tokagjelet. Båten knyttes til hendelsen der. Tre personer er fremdeles savnet..

NRK - 2 timer siden

Savnet kvinne funnet

Kvinnen som var savnet fra boligen sin i Larvik, er funnet i god behold. Kvinnen ble funnet ved Lågen, opplyser politiet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt