NRK > Nyheter

Wednesday, 01 December, 03:50

NRK - 24 jun 21 kl. 12:19

USA fordømmer angrep mot Tigray

USA uttrykker alvorlig bekymring og fordømmer Etiopias angrep på et marked i Tigray, der mange sivile skal ha blitt drept og såret. – Vi fordømmer sterkt denne forkastelige handlingen, sier talsmann for utenriksdepartementet Ned Price..
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, Etiopias, Tigray, Ned Price

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: USA, fordømmer, angrepmot , Tigray
NRK - 27 maj 21 kl. 03:29

Biden bekymret for Tigray-vold

USAs president Joe Biden fordømmer den seks måneder lange konflikten i Tigray-regionen i Etiopia og ber om våpenhvile. – De omfattende bruddene på menneskerettighetene i Tigray, inkludert omfattende seksuell vold, er uakseptable og må stanse, sier Biden. Han sier at krigførere i Tigray-regionen bør erklære og overholde en våpenhvile, og at styrker fra Eritrea og Amhara bør trekkes ut..

NRK - 20 aug 21 kl. 19:01

Tigray vil snart gå tom for mat

USA varslar at Tigray-regionen i Etiopia snart vil gå tom for mathjelp. I eit utsegn seint torsdag sa sjefen for den amerikanske regjeringa sin bistandsorganisasjon, USAID, Samantha Power, at mindre enn 7 prosent av den nødvendige mathjelpa har nådd Tigray-regionen, der det bur rundt 6 millionar menneske. – Denne matmangelen skjer ikkje fordi maten er utilgjengeleg, men fordi etiopiske myndigheiter hindrar humanitær hjelp og personell, inkludert landskonvoiar og fly, i å komme fram, seier Powell.

Klartale - 15 okt 21 kl. 12:33

Får fortsatt for lite mat

18.600 barn under fem år ble behandlet for å ha fått for lite næring. Dette er kun mellom februar til august i år.

Klartale - 13 okt 21 kl. 12:00

Han blir første leder fra Afrika som besøker Biden

Møtet mellom Biden og Kenyatta fra Kenya skal være i Det hvite hus. Det er ventet at de vil bruke tid på å snakke om Etiopia. Det er et av nabolandene til Kenya.

NRK - 14 maj 21 kl. 18:11

EU-ledere fordømmer angrep

EU-ledere sier de er svært bekymret over den økende volden i Israel og Gaza. De fordømmer angrep fra Hamas, og understreker at alle sivile tap må unngås. Flere EU-ledere uttrykker støtte til Israels sikkerhet.

NRK - 15 apr 21 kl. 20:40

Norge er bekymret over Tigray

Norge er dypt bekymret over den grove seksuelle volden mot sivile i Tigray-provinsen, understreket ambassadør Mona Juul i Sikkerhetsrådet torsdag. Flyktninger fra Tigray har fortalt om massakrer, plyndring og massevoldtekter, begått av soldater i etiopiske og eritreiske uniformer..

NRK - 26 maj 21 kl. 03:20

FN advarer om Tigray-sult

FNs visegeneralsekretær for humanitære saker, Mark Lowcock, sier at umiddelbare tiltak må til for å unngå hungersnød i krigsherjede Tigray i Etiopia. Han sier at minst 20 prosent av befolkningen i området mangler mat. – Det er alvorlig fare for hungersnød hvis hjelpen ikke oppskaleres de neste to månedene, skriver Lowcock i en orientering til FNs sikkerhetsråd.

NRK - 27 maj 21 kl. 05:32

22 drept i Tigray, 20 bortført

Opprørere har drept 22 tjenestemenn og bortført ytterligere 20 fra Tigrays midlertidige regionale administrasjon, ifølge den etiopiske regjeringen. Opprørere som tilhører Tigray-folkets frigjøringsfront (TPLF) sto bak, ifølge regjeringen. TPLF styrte regionen inntil statsminister Abiy Ahmed sendte styrker inn i Tigray i november..

NRK - 01 jun 21 kl. 11:56

Stort behov for nødhjelp i Tigray

Over 90 prosent av befolkningen i den krigsherjede Tigray-regionen i Etiopia trenger nødforsyning av mat, sier Verdens matvareprogram (WFP). FN har advart om at det er stor risiko for hungersnød i Tigray dersom ikke hjelpen til området trappes opp de neste to månedene..

NRK - 17 jun 21 kl. 07:51

Krigsherjet Etiopia går til valg

Etiopia skal velge ny nasjonalforsamling samtidig som hundretusener sulter i Tigray. Opposisjonen boikotter, og statsminister Abiy Ahmed får massiv kritikk. Mandagens valg blir av Abiy beskrevet som landets «første forsøk på å holde et fritt og rettferdig valg», noe mange stiller spørsmål ved.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt