NRK > Nyheter

Sunday, 19 May, 03:12

NRK - 10 mar 24 kl. 13:55

USA flyr ambassadepersonell ut av Haiti

Det amerikanske militæret har hentet ut ambassadepersonell fra Haiti, og styrker sikkerheten ved ambassaden i det kriserammede landet. – Denne lufttransporten av personell til og fra ambassaden er i tråd med vår standardpraksis for sikkerhetsforsterkning av ambassader over hele verden, sier militæret i en uttalelse. De opplyser videre at det ikke var noen haitiere om bord. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Haiti, NTB, USA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: USA, flyr, ambassadepersonellut av , Haiti
NRK - 14 mar 24 kl. 00:23

FN evakuerer og sender nødhjelp til Haiti

FN vil opprette en såkalt luftbru for å få mer nødhjelp inn i kriserammede Haiti fra nabolandet Den dominikanske republikk, opplyser FNs Haiti-kontor. – FN i Haiti etablerer en luftbru mellom Haiti og Den dominikanske republikk for å sikre sømløs innførsel av hjelp, og for å tilrettelegge for forflytning av personell, skriver FNs Haiti-kontor på X. Kontoret skriver videre at det venter at annet krisehåndteringspersonell vil ankomme landet.

Klartale - 20 feb 24 kl. 06:00

Kommer ikke fram med mat i Haiti

Haiti har slitt med voldelige gjenger. De angriper vanlige mennesker. Folk må flykte.

NRK - 01 mar 24 kl. 12:34

Kenya og Haiti signerer «gjensidig» avtale om politiutplassering

De to landene signerte fredag en «gjensidig» avtale om å utplassere politi fra Kenya på den karibiske øynasjonen Haiti, skriver AFP. Politistyrkene skal lede et FN-oppdrag, opplyser Kenyas president William Ruto fredag. Nyheten kommer etter at kenyansk høyesterett tidligere i år blokkerte en FN-støttet politiutplassering for å hjelpe Haiti med å få gjengvolden i landet under kontroll.

NRK - 18 mar 24 kl. 18:46

USA håper på overgangsstyre i Haiti

USA håper et overgangsstyre kan være på plass i Haiti om kort tid, sier en talsperson for amerikansk UD, melder Reuters. – Etter hva jeg forstår er de involverte aktørene svært nær å bli enige om sammensetningen av et overgangsråd og i samtaler med Caricom-ledere, sier Vedant Patel. Caricom er en samarbeidsorganisasjon for 15 karibiske stater, blant dem Haiti.

Klartale - 12 mar 24 kl. 08:32

Haitis statsminister slutter

Gjengene har truet med å starte krig i landet. Gjengene kontrollerer store deler av landet. Sammen vil de tvinge Henry til å slutte.

NRK - 09 feb 24 kl. 11:23

FN: Mer voldelig på Haiti enn på to år

Januar var den voldeligste måneden i Haiti på to år, rapporterer FN. Mer enn 1.100 ble drept, skadet eller kidnappet på Haiti i januar.

NRK - 13 mar 24 kl. 18:47

FN-ansatte forlater Haiti

EU evakuerte alle sine diplomater og diplomatisk personell fra Haiti på mandag, nå følger FN etter. Alle ikke-essensielle ansatte skal forlate Haiti i løpet av onsdag, skriver Reuters. Ansatte som driver med livreddende tiltak blir enn så lenge værende i landet.

NRK - 30 apr 24 kl. 19:23

Haiti har fått ny president

Overgangsregjeringa i Haiti har peika ut den tidlegare senatsleiaren Edgar Leblanc som ny president, melder Reuters. Haiti har vore utan president etter at den førre, Jovenel Moïse, blei drepen i juli 2021. Fritz Belizaire er valt som ny statsminister, og avløyser Ariel Henry som trekte seg i mars.

NRK - 11 mar 24 kl. 13:10

EU har evakuert sine ansatte fra Haiti

EU har evakuert alle sine diplomater og diplomatisk personell fra Haiti, opplyser en talsperson for unionen. Årsaken er den dramatiske forverringen av sikkerhetssituasjonen der, sier talsperson for EU-kommisjonen Peter Stano, og viser til de væpnede gjengene som kontrollerer store deler av hovedstaden Port-au-Prince. – Vi har hentet ut, flyttet og evakuert alle EU-ansatte fra Haiti, sier han.

NRK - 20 dec 23 kl. 09:37

Eks-senator dømt for drap på Haitis president

En tidligere senator i Haiti er i USA dømt til livstid i fengsel for å ha konspirert for å drepe president Jovenel Moïse i 2021. 53 år gamle Moïse ble drept i boligen sin i nærheten av Haitis hovedstad Port-au-Prince. Drapet utløste en periode med omfattende vold og politisk kaos i det karibiske landet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Zelenskyj hevder Russland påføres store tap

Russland mister soldater og utstyr i stort omfang, hevder Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale. Lørdag hevdet Russland å ha tatt kontroll over nok en landsby i Kharkiv-regionen i Ukraina. Ukrainske styrker uttalte at hovedfokus nå er på «å hindre de russiske okkupantene fra å rykke videre fram».

NRK - 1 time siden

Oleksandr Usyk vant historisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk (37) vant natt til søndag boksekampen mot britiske Tyson Fury (35) på poeng, melder BBC. De to møttes til duell om tungvektsmestertittelen i Riyadh i Saudi-Arabia. Kampen sto om alle de fire mest prestisjefylte mesterbeltene: WBC, WBO, WBA og IBF.

NRK - 1 time siden

Vant legendarisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk vant natt til søndag boksekampen mot Tyson Fury i Saudi Arabia, melder BBC..

NRK - 1 time siden

Israels hær har funnet enda en drept israeler på Gazastripen

Den israelske hæren har tatt hånd om liket av en israeler som ble drept under Hamas-angrepet mot Israel og fraktet til Gazastripen. Mannen, som var 53 år gammel, ble drept under Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober i et veikryss nær en kibbutz.

NRK - 2 timer siden

Brann i to biler i Oslo

Det brenner natt til søndag i to biler på Simensbråten i Oslo. En person skal ha blitt sett løpende bort fra stedet. Politiet ber folk i området om å lukke vinduer og dører på grunn av giftig røyk fra brannen.

NRK - 2 timer siden

To til sykehus etter båtulykke i Stavanger

En mann og en kvinne i 50-årene er sendt til Stavanger universitetssykehus etter at en fritidsbåt kjørte på land i Stavanger. Begge var oppegående da de ble tatt med til sykehuset, ifølge politiet i Sør-Vest. Politiet fikk melding om ulykken, som skjedde ved Stora Marøya, klokka 23.

NRK - 3 timer siden

Mistenker at Oslo-brann var påsatt

Politiet i Oslo melder at de har tatt ned sperringene rundt eneboligen på Hauketo som brant lørdag kveld. Brannvesenet jobber fortsatt med etterslukking, men veien forbi er åpnet igjen. Politiet undersøker om brannen kan være påsatt – En hypotese er at brannen er påsatt, skriver politiet i en melding til pressen..

NRK - 3 timer siden

Tunisias kystvakt har hentet opp døde migranter fra sjøen

Tunisias kystvakt hentet lørdag opp likene av fire migranter fra sjøen utenfor landets kyst. Nasjonalgarden opplyser at kystvakten i en separat aksjon plukket opp 52 migranter i live. Ni menneskesmuglere ble pågrepet, og båtene de befant seg i, ble beslaglagt.

NRK - 3 timer siden

Ti personer i slåsskamp i Drammen

Politiet rykket sent lørdag kveld ut til Bragernes torg i Drammen etter melding om et slagsmål mellom ti personer utenfor Old Irish Pub En person skal ha blitt slått bevisstløs og politi og ambulanse er på stedet, ifølge politiet i Sør-Øst..

NRK - 3 timer siden

Telenor-problemene er løst

Telenor hadde problemer med mobilnettet i store deler av landet lørdag kveld. Feilen ble rettet litt før midnatt. Problemene rammet blant annet mobildatanettet og dukket opp ved 20-tiden.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com