NRK > Nyheter

Onsdag, 23 Juni, 17:25

NRK - 10 juni 21 kl. 19:39

USA donerer 500 millioner doser

USA vil kjøpe 500 millioner doser av Pfizer-Biontechs koronavaksine, og donere dem til andre land. Det bekrefter USAs president Joe Biden under en tale i England torsdag kveld. – Vi gjør dette for å redde liv, sier Biden. Dosene skal fordeles gjennom det FN-støttede Covax-samarbeidet til 92 lav- og mellominntektsland og Den afrikanske union (AU). 200 millioner doser skal være utdelt i løpet av året, resten fordeles innen juni 2022..
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, Pfizer-Biontechs, USAs, Joe Biden, England, Biden, FN, Covax, Den

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: USA, donerer, 500, millioner, doser
NRK - 21 mai 21 kl. 15:36

Norge donerer 5 millioner doser

Norge donerer om lag 5 millioner vaksinedoser til den globale innsatsen mot covid-19. Dette skal ikke forsinke vaksineringen her til lands, ifølge statsminister Erna Solberg. – Hvis vi ikke får slått ned covid-19 i hele verden, så er det ingen av oss som er sikre.

NRK - 25 mai 21 kl. 10:59

Danmark og Sverige donerer vaksiner

Danmark og Sverige donerer tre millioner koronavaksinedoser hver til utviklingsland via Covax-samarbeidet. Det skriver NTB. Samarbeidet er i regi av Verdens helseorganisasjon (WHO).

NRK - 31 mai 21 kl. 23:36

Danmark donerer vaksiner

Danmark donerer AstraZeneca-vaksinen til den tyske delstaten Schleswig-Holstein, skriver det danske utenriksdepartementet i en pressemelding. Vaksinedosene utløper 30. juni i år.

NRK - 10 juni 21 kl. 23:30

Storbritannia donerer vaksinedoser

Storbritannia gir bort 100 millioner AstraZeneca-doser til utviklingsland. Planen er å donere 5 millioner doser innen utgangen av september. De resterende 95 millioner dosene vil bli donert innen nyttår, opplyser statsminister Boris Johnson i en pressemelding.

VG - 19 mars 21 kl. 21:33

Alan Walker donerer fem millioner til bransjekolleger

Popstjernen fikk over fire millioner i offentlig støtte. Nå deler han ut stipend til kolleger i musikkbransjen som kan trenge penger mer enn ham selv – og røper at det ikke er konsertvirksomhet han tjener mest på..

NRK - 10 juni 21 kl. 19:39

Vil donere 500 millioner doser

USA vil kjøpe 500 millioner doser av Pfizer-Biontechs koronavaksine, og donere dem til andre land. Det bekrefter USAs president Joe Biden under en tale i England torsdag kveld. Dosene skal fordeles gjennom det FN-støttede Covax-samarbeidet til 92 lav- og mellominntektsland og Den afrikanske union (AU).

NRK - 09 juni 21 kl. 20:20

– USA gir bort 500 millioner doser

USA vil kjøpe 500 millioner doser av Pfizer/Biontechs koronavaksine og donere dem til andre land, ifølge Washington Post. Avisen viser til tre kilder med kjennskap til planen, som det ventes at Biden vil kunngjøre under G7-toppmøtet fredag..

NRK - 06 juni 21 kl. 07:22

USA donerer vaksiner til Taiwan

Tre senatorer på besøk i Taiwan opplyser at USA vil donere 750.000 koronavaksiner til landet. De tre senatorene Tammy Duckworth, Dan Sullivan og Chris Coons ble hilst velkommen da de kom til Taipei søndag.

VG - 21 mai 21 kl. 16:09

Norge donerer om lag fem millioner vaksinedoser

Dette skal ikke forsinke vaksineringen på hjemmebane, lover statsministeren..

NRK - 25 mai 21 kl. 06:01

Danmark gir bort 3 mill. vaksiner

Danmark donerer 3 millioner koronavaksiner til utviklingsland, opplyser statsminister Mette Frederiksen. Donasjonen skal gå via WHOs globale vaksinesamarbeid Covax som skal sikre at fattigere land også mottar tilstrekkelig antall koronavaksiner..

Fler nyheter fra NRK

NRK - nu

Smitten stiger i Storbritannia

Det ble registrert 16.135 nye smittetilfeller i Storbritannia i dag, en sterk økning fra dagen før, og det høyeste tallet siden starten av februar. Det skriver Reuters.

NRK - 15 minutter siden

Tildeler DAT Stord-Oslo flyrute

Samferdselsdepartementet har etter konkurranse tildelt flyselskapet Danish Air Transport (DAT) kontrakt for drift av flyruten Stord–Oslo fra 14. juli. Det opplyser departementet i en pressemelding..

NRK - 30 minutter siden

Gir 183.000 vaksiner til Kosovo

Alle de 182.900 dosene av AstraZeneca-vaksine Folkehelseinstituttet (FHI) har på lager, doneres til Kosovo. – Kosovo er blant landene i Europa som til nå har mottatt færrest vaksinedoser.

NRK - 30 minutter siden

– Har ingen bedre venn enn Tyskland

– Jeg tror vi kan si at USA ikke har noen bedre partner, ingen bedre venn i verden, enn Tyskland. Det sa USAs utenriksminister Antony Blinken til pressen før han møtte forbundskansler Angela Merkel i dag..

NRK - 30 minutter siden

Vil hedre Torkelsen med statue

Det er bred politisk enighet i Stavanger om at nylig avdøde Per Inge Torkelsen skal hedres. En statue av komikeren kan være aktuelt. – Det henger veldig høyt å få en statue etter seg, jeg kan ikke huske sist vi gjorde det i Stavanger.

NRK - 1 time siden

Ingen nye tiltak i Grimstad

Det vil ikke bli innført nye smitteverntiltak i Grimstad etter det store utbruddet i kommunen. Det sa ordfører Beate Skretting (H) på en pressekonferanse i dag. Det ble registrert 40 nye smittede det siste døgnet i Grimstad.

NRK - 1 time siden

Deltavariant kan ta helt over i EU

I de kommende månedene kan andelen covid-19-tilfeller som skyldes deltavarianten av koronaviruset, øke til 90 prosent, advarer EUs smittevernkontor. –Vi anslår at innen utgangen av august vil deltavarianten stå for 90 prosent av nye smittetilfeller i EU, sier smittevernkontoret ECDC onsdag..

NRK - 1 time siden

Stormakter diskuterer Libya

Representanter fra Libyas midlertidige regjering møter i dag USA, Frankrike, og Egypts utenriksministere i Berlin. De skal diskutere krisen i det krigsherjede landet som skal avholde valg i slutten av året. Samtalene har støtte fra FN..

NRK - 1 time siden

Centerpartiet dropper lovforslag

Centerpartiet i Sverige dropper sitt krav om å frigjøre prisene på husleien. Det skriver avisen Dagens Nyheter. Forslaget som Centerpartiet nå dropper, er det forslaget som fikk Vänsterpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna, og Sverigedemokraterna til å stemme for mistillitsforslaget mot statsminister Stefan Löfven..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt