NRK > Nyheter

Søndag, 16 Mai, 08:25

NRK - 20 april 21 kl. 02:39

USA ber Russland trappe ned

USA er dypt bekymret over Russlands planer om å blokkere internasjonal skipstrafikk i deler av Svartehavet. USAs utenriksdepartement anmoder også Russland om å trappe ned styrkeoppbyggingen langs grensen til Ukraina, melder AFP..
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, Russlands, Svartehavet, USAs, Russland, Ukraina, AFP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: USA, ber, Russland, trappe, ned
NRK - 22 jan. 21 kl. 23:40

Oslo vil ha alle tester analysert

Helsebyrå Robert Steen i Oslo ber om at alle posistive koronatester som er tatt i Oslo-regionen, blir analysert på ny for å avklare om det dreier seg om det muterte viruset eller ikke. Steen ber regjeringen trappe opp jakten på det engelske viruset..

NRK - 21 april 21 kl. 20:35

Gir Russland diplomat-ultimatum

Den tsjekkiske regjeringa åtvarar Russland om at fleire russiske diplomatar kan verte utvist, om ikkje tsjekkiske diplomatar i Russland får kome tilbake på jobb. Russland får fram til midt på dagen torsdag før Tsjekkia tar grep, ifylgje regjeringa. Russland kallar ultimatumet for uakseptabelt..

NRK - 17 mars 21 kl. 11:05

Russland avviser valgpåvirkning

Anklagende fra USA om valgpåvirkning er grunnløse, mener Russland. I følge landets ambassade i Washington er ingen fbevis for slike påstander lagt fram. USA hevder at Russland og Iran i fjor forsøkte å påvirke presidentvalget i USA, uten å lykkes..

NRK - 23 jan. 21 kl. 18:03

Ber Russland løslate demonstranter

Norge ber Russland løslate demonstranter som er arrestert under dagens protester mot arrestasjonen av opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj. Russland må respektere ytringsfrihet og retten til å samle seg, skriver utenriksminister Ine Eriksen Søreide..

NRK - 23 jan. 21 kl. 20:32

USA:– Løslat demonstrantene

USA ber Russland om å løslate over 2500 demonstranter som er arrestert etter å ha støttet opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj lørdag. USA kritiserer hardhendte metoder mot demonstranter og mediefolk. Også Norge ber om at de arresterte settes fri..

NRK - 25 jan. 21 kl. 09:10

Frykter muterte koronavirus i USA

Antallet nye koronavirustilfeller i USA har falt de siste to ukene, men epidemiologer advarer om at nye varianter av viruset kan snu alt på hodet. President Joe Bidens administrasjon har sagt at de vil trappe opp vaksinedistribusjonen..

NRK - 20 april 21 kl. 08:39

Advarer Russland mot blokade

USA advarer Russland etter meldinger om planer å blokkere deler av Svartehavet. USA kaller de omtalte planene et forsøk fra Russland på å undergrave og destabilisere Ukraina, og en uprovosert opptrapping av konflikten..

NRK - 23 jan. 21 kl. 15:31

Anklager USA etter demonstrasjoner

Russland anklager USAs ambassade i Moskva for å ha lag til rette for dagens protester mot arrestasjonen av Aleksej Navalnyj. Ambassaden skal ha lagt ruter til planlagte demonstrasjonstog i russiske byer ut på nettet, og Russland ber USA forklare seg..

NRK - 23 feb. 21 kl. 11:21

Klagar Russland til EMD

Ukraina har klaga Russland inn for Den europeiske menneskerettsdomstolen, EMD, opplyser domstolen. Den ukrainske regjeringa skuldar Russland for å ta livet av kritikarar. _Det er fjerde gong Ukraina klagar Russland inn for domstolen..

NRK - 23 jan. 21 kl. 20:32

USA: – Løslat demonstrantene

USA ber Russland om å løslate de over 2500 demonstrantene som er arrestert etter å ha støttet opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj i dag. De kritiserer også hardhendte metoder mot demonstranter og mediefolk. Også Norge ber om at de pågrepne frigis..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Biden snakket med Netanyahu

I en telefonsamtale med Israels statsminister Benjamin Netanyahu uttrykte USAs president Joe Biden sterk støtte til Israels rett til å beskytte seg mot rakettangrepene fra Hamas. Men han uttrykte også bekymring over dødstallene på begge sider. – Han fordømte de vilkårlige angrepene mot landsbyer og byer i Israel, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

NRK - 4 timer siden

Uthus og bil i brann på Ålgård

På Ålgård har det oppstått brann i et uthus som også skal ha antent en bil som stod like ved, opplyser Sør-Vest politidistrikt. Nødetatene er på vei til stedet..

NRK - 1 time siden

– Har angrepet Hamas-leders bolig

Israels forsvar (IDF) opplyser at Gazastripens øverste Hamas-leder Yehiyeh Sinwars bolig er blitt angrepet. Det foreligger få opplysninger om angrepet, men brigadesjef Hidai Zilberman sa til den israelske hærens radiokanal søndag morgen at Sinwar trolig er i skjul et annet sted, skriver nyhetsbyrået AP..

NRK - 1 time siden

Tiger på rømmen funnet igjen

En tiger som har vandret rundt i et nabolag i Houston i Texas, er funnet i god behold etter nesten en ukes leting. På en video som Houston-politiet har lagt ut på Twitter, kan man se politisjef Ron Borza sitte ved siden av tigeren der han klapper den. Den store kattens eier er også på videoen og gir tigeren drikke med fra en babyflaske..

NRK - 1 time siden

Brann på koronasykehus

Flere hundre pasienter på et av Filippinenes største koronasykehus ble evakuert natt til søndag da det brøt ut brann i bygget. Ingen ble skadd da brannen raste gjennom tredje etasje på sykehuset Philippine General Hospital (PGH) i hovedstaden Manila like før klokken 1 natt til søndag lokal tid. Det var ingen pasienter i denne etasjen, men tykk røyk fant veien til de øvrige etasjene.

NRK - 3 timer siden

Voldshendelse i Stavern

I Stavern ved Larvik fikk politiet melding om en kvinne i 40-årene som skal ha fått hodeskader. Kvinnen blir ivaretatt av ambulansen. En mann i 50-årene har blitt pågrepet for voldsbruk, melder Sørøst politidistrikt på Twitter..

NRK - 3 timer siden

Bombetrusler mot russiske skoler

Flere bombetrusler er blitt rettet mot skoler i Kazan i Russland etter at ni personer ble drept i en skoleskyting tidligere i uken. Ifølge nyhetsbyrået Interfax dreier det seg om bombetrusler mot 15 skoler. Myndighetene i byen opplyste lørdag at det ikke ble funnet eksplosiver ved noen av skolene som ble gjennomsøkt.

NRK - 3 timer siden

Demonstrasjoner i USA

Tusener deltok i demonstrasjoner til støtte for palestinerne i amerikanske byer som Los Angeles, San Francisco, Boston, Philadelphia og Washington lørdag. Trafikken ble stengt på en gjennomfartsåre i den vestlige delen av Los Angeles, der demonstranter gikk i rundt 3 kilometer fra en føderal bygning til det israelske konsulatet, mens de ropte «lenge leve intifadaen» og «frigjør Palestina»..

NRK - 3 timer siden

53 nye smittede i Oslo siste døgn

Det er registrert 53 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 30 under snittet de sju foregående dagene. 53 tilfeller er 48 færre enn på fredag, og 17 færre enn samme dag forrige uke.

NRK - 4 timer siden

Reddet fjøs fra brann med 100 dyr

En enebolig ble totalskadd i brann ved Indre Billefjord i Porsanger natt til søndag. I forbindelse med brannen var det spredningsfare til en driftsbygning som huset rundt 100 kyr/sau. Brannvesenet konsentrerte seg om å sikre driftsbygningen og lykkes med å berge dyrene, opplyser politiet i Finnmark på Twitter..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt