NRK > Nyheter

Tuesday, 07 December, 13:02

NRK - 26 jul 21 kl. 20:46

USA avslutter oppdraget i Irak

Etter det 18 år lange kampoppdraget i Irak, trekker USA nå seg ut. President Joe Biden og Iraks statsminister statsminister Mustafa al-Kadhimi er nå enige om avtalen. Biden sier at de vil styrke samarbeidet med landet. USA vil sende vaksiner til Irak fortløpende og vil hjelpe landet med opplæring av soldater og i kampen mot IS. Amerikanske styrker i Irak har allerede skiftet fokus mot trening av lokale styrker, og denne utviklingen markerer derfor ikke en stort endring i den reelle situasjonen i landet, skriver Reuters..
Les mer på NRK


Les mer om:
Irak, USA, Joe Biden, Iraks, Mustafa, kadhimi, IS, Reuters

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: USA, avslutter, oppdrageti , Irak
NRK - 26 jul 21 kl. 20:46

USA vil fortsatt hjelpe Irak

I forbindelse med at USA avslutter det militære oppdraget i Irak, sier president Joe Biden at de vil styrke samarbeidet med landet. USA vil sende vaksiner til Irak fortløpende og vil hjelpe landet med opplæring av soldater og i kampen mot IS..

NRK - 26 jul 21 kl. 20:46

USA avslutter kampoppdraget i Irak

Etter det 18 år lange kampoppdraget i Irak, trekker USA nå seg ut. President Joe Biden og Iraks statsminister statsminister Mustafa al-Kadhimi er nå enige om avtalen. Biden sier at de vil styrke samarbeidet med landet.

NRK - 28 jun 21 kl. 01:57

USA med luftangrep i Irak og Syria

USA har gjennomført nye luftangrep i Irak og Syria, og gått etter fasiliteter som ifølge Pentagon blir brukt av iranskstøttede opprørere. Pentagon skriver i en pressemelding at angrepene skjedde etter ordre fra president Joe Biden, og ble utført søndag kveld. Ifølge Pentagon var målet for angrepene fasiliteter som blir brukt av opprørere som får støtte av Iran.

NRK - 03 aug 21 kl. 03:18

USA donerer bort pfizer-vaksiner

Pfizer skal på oppdrag fra USAs regjering produsere 500 millioner doser av sin koronavaksine. Dosene skal doneres til andre land. Oppdraget har en pris på rundt 3,5 milliarder dollar, tilsvarende drøyt 30 milliarder kroner.

NRK - 11 maj 21 kl. 10:24

Ville gitt flere unntak om de kunne

Vi har et ansvar for å ta initativ, sier helsedirektør Bjørn Guldvog i lagmannsretten i dag. Han forklarer seg i ankesaken mellom hytteeiere i Sverige og den norske stat. Han sier videre at smittesituasjonen i Norge ikke tilsier at de kan gi flere unntak fra karantenereglene enn det er nå.

NRK - 03 jun 21 kl. 02:15

Nasa vil undersøke Venus

Den amerikanske romfartsorganisasjonen planlegger å sende to ubemannede romfartøy til solsystemets varmeste planet, opplyser Nasa-sjef Bill Nelson. – Målet med disse søsteroppdragene er å forstå hvordan Venus ble en slikt infernolignende verden der bly kan smelte på overflaten, sier Nelson. Oppdraget som har fått navnet DaVinci Plus, skal analysere den tykke og uklare atmosfæren for å finne ut om det noen gang var hav på overflaten og om Venus noen gang har vært beboelig.

VG - 26 jun 21 kl. 21:45

De siste norske soldatene har forlatt Afghanistan: – Oppdraget er utført

GARDERMOEN MILITÆRE FLYPLASS (VG) Flere soldater forlot oppdraget i Afghanistan med en klump i halsen. Det forteller styrkesjef for spesialstyrkene som returnerte lørdag..

Klartale - 12 okt 21 kl. 15:20

Støre har møtt kongen

Flere sto og ventet utenfor slottet tirsdag den 12. oktober. De ville se mannen som skal bli Norges neste statsminister.

NRK - 29 jul 21 kl. 06:13

USA sender kunstskatter til Irak

USA vil tilbakeføre rundt 17.000 arkeologiske kunstgjenstander til Irak. Iraks statsminister Mustafa al-Kadhemi, som tirsdag møtte president Joe Biden i Det hvite hus, skal ta med seg mest mulig av skattene når han torsdag flyr hjem til Bagdad.

NRK - 28 jun 21 kl. 11:27

Irak fordømmer amerikansk angrep

Militæret i Irak fordømmer luftangrepene USA gjennomførte i Irak og Syria søndag kveld, ifølge Reuters. En talsperson for militæret sier mandag at angrepet er et "brudd på uavhengighet". Dette er en sjelden kritikk fra det iranske militæret, som jobber med amerikanske styrker..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt