NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 11:26

NRK - 29 jul 23 kl. 20:48

USA: Kamala Harris tilbake i den politiske manesjen

De siste ukene har Harris besøkt en rekke amerikanske delstater i oppladningen til en ny valgkamp for president Joe Biden. Og til tross for at hun har hatt en mer tilbaketrukken rolle i regjeringen i det siste, viser Harris nå at hun er klar til dyst. Hun er heller ikke redd for å gjøre sine republikanske konkurrenter forbannet. Hun har gått hardt ut mot Florida-guvernør og Trump-rival Ron DeSantis for hans støtte av en «revisjonistisk historie» om slaveri og har manet helseansatte i Iowa til å gjøre opprør mot delstatens restriktive abortlover. Hun har også oppfordret latinske velgere i Chicago til å bekjempe det hun omtaler som «ekstremistiske» republikanere.
Les mer på NRK


Les mer om:
Harris, Joe Biden, Florida, Trump, Ron DeSantis, Iowa, Chicago, NTB, USA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: USA, Kamala, Harris, tilbakei den , politiske, manesjen
NRK - 16 feb 24 kl. 16:07

Harris avviser Trumps isolasjonisme

Uten å nevne navn advarte USAs visepresident Kamala Harris fredag mot økende isolasjonisme og autoritære holdninger og gjorde det klart at USA ikke vil svikte Ukraina. I en tale på sikkerhetskonferansen i München forsvarte Harris Biden-administrasjonens respons på globale utfordringer, særlig når det gjelder USAs støtte til Ukraina. Med en nedtrykt atmosfære som bakgrunn, som bare ble forsterket av nyheten om den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyjs død, gjorde Harris det klart at USA ikke vil trappe ned støtten til demokrati, multilateralisme og folkeretten.

NRK - 13 apr 24 kl. 01:01

Harris: Trump vil ta USA tilbake til 1800-tallets abortlover

Donald Trump ønsker å ta USA tilbake til 1800-tallets abortlover, hevder visepresident Kamala Harris. Hun talte fredag i vippestaten Arizona, der delstatens øverste domstol nylig ga grønt lys å gjeninnføre en abortlov fra 1864. (NTB) Loven innebærer at abort er forbudt i alle tilfeller, unntatt når mors liv er i fare.

NRK - 03 jul 24 kl. 14:42

Reuters: Harris mest aktuell dersom Biden trekker seg

Visepresident Kamala Harris er det fremste alternativet til å bli Demokratenes presidentkandidat dersom Joe Biden trekker seg fra valgkampen, skriver Reuters. Bidens opptreden i debatten mot Donald Trump forrige uke har fått alarmen til å gå innad i partiet. Den siste tiden har flere av Bidens partifeller tatt til orde for at han skal tre til side i frykt for at han ikke skal være i stand til å lede landet i en andre periode.

NRK - 04 mar 24 kl. 22:33

Kamala Harris er dypt bekymret for den humanitære situasjonen i Gaza

USAs visepresident Kamala Harris ber Israel om å ta flere grep i samarbeid med USA for å få mer humanitær hjelp inn i Gaza. Det sa hun i en samtale med Israels Benny Gantz, som sitter i Netanyahu-regjeringens krigskabinett. I møtet i Det hvite hus diskuterte de også situasjonen i Rafah, melder Reuters..

NRK - 24 jan 24 kl. 01:32

Biden og Harris til kamp for aborttrettigheter

President Joe Biden og visepresident Kamala Harris angrep Donald Trumps motstand mot abort da de holdt sitt første valgkampmøte sammen i Virginia tirsdag. – Han satser på at vi ikke holder ham ansvarlig, han satser på at vi ikke bryr oss, sa Biden da han tegnet et bilde av Trump som en fiende av frihet med sin holdning mot abort. Flere ganger ble møtet avbrutt av demonstranter mot krigen i Gaza, som anklaget Biden for hans støtte til Israel, og som krevde våpenhvile Demokratene ser på abort som en av deres beste saker i kampen mot Trump og republikanerne til høsten.

NRK - 03 mar 24 kl. 21:54

Kamala Harris: – Altfor mange uskyldige palestinere har blitt drept

USAs visepresident Kamala Harris snakker søndag kveld om den pågående krigen i Gaza. Her taler hun for en umiddelbar våpenhvile, melder Reuters. – Det vi ser hver dag i Gaza er forferdelig.

VG - 07 jul 24 kl. 17:14

Kamala Harris kunne vunnet overveldende over Trump, sier demokrat

Demokraten Adam Schiff sier han tror partifelle og visepresident Kamala Harris kunne vunnet overveldende over Donald Trump, dersom hun hadde stilt til valg..

Aftenposten - 11 jul 24 kl. 15:19

Bare én person kan hjelpe Joe Biden nå. Hun heter Kamala Harris.

Bare én person kan hjelpe Joe Biden nå. Hun heter Kamala Harris..

VG - 13 jul 24 kl. 01:57

Hva med Kamala Harris?: – Vanskelig å forbigå

Kan vondt bli verre? Det er spørsmålet mange stiller seg etter nok en tv-tabbe fra Joe Biden. Og har Kamala Harris (59) det som skal til for å bli demokratenes reddende kvinne?.

NRK - 02 dec 23 kl. 17:16

Visepresident Harris: – Israel må gjera meir for å beskytta sivile

Under ein pressekonferanse lørdag var den amerikanske visepresidenten Kamala Harris tydeleg på at Israel må ta grep for å verna om den sivile befolkninga i Gaza. – Israel har ein legitim, militær grunn til å forsvara seg, men må gjera meir for å beskytta sivile, sa Harris frå talarstolen. – Internasjonale menneskerettar må verta respekterte, sa ho, og la til at for mange palestinarar har vorte drepne sidan krigen braut ut 7.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Russland krev svar om Zelenskyjs fredstoppmøte

Russland må forstå kva president Zelenskyj meiner med omgrepet «fredstoppmøte» før det blir aktuelt å seie ja til ein invitasjon, seier Kremls pressetalsmann Dmitrij Peskov tysdag. President Volodymyr Zelenskyj sa måndag at Russland burde vere til stades under eit neste toppmøte om krigen i Ukraina. Det første vart halde i Sveits i juni, og der deltok ikkje representantar frå Russland eller Kina.

NRK - 15 minutter siden

Fire ministre går av i Wales

Fire ministre har trukket seg fra den walisiske regjeringen, melder Sky News. Det gjelder Mick Antoniw, Julie James, Lesley Griffiths og Jeremy Miles. På X begrunner de dette med mistillit til sin leder.

NRK - 30 minutter siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 1 time siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 1 time siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 2 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 1 time siden

Ny kartlegging av havet rundt Svalbard

Nå skal store områder av havet rundt Svalbard som ikke er kartlagt, bli dokumentert. De allerede dokumenterte områdene er fra 80-tallet, og nå skal Kartverket bruke sommersesongen til å ta nye målinger. Avdelingsdirektør i Kartverket, Gudmund Jønsson sier i en pressemelding at bedre data og sjøkart vil ivareta navigasjonssikkerheten i disse områdene.

NRK - 2 timer siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.

NRK - 1 time siden

Afghanistan: Minst 17 omkommet i bussulykke

17 personer er døde og 34 såret etter en bussulykke i Afghanistan. Det melder lokale myndigheter, ifølge AFP..

NRK - 1 time siden

USA til Israel: Uakseptabelt høye sivile tap i Gaza

USAs utenriksminister Antony Blinken har gjort det klart overfor Israel at de sivile tapene på Gazastripen er «uakseptabelt høye», melder AFP. Det israelske forsvaret har de siste dagene gjennomført flere massive angrep, blant annet mot en flyktningleir og flere FN-drevne skoler i jakten på medlemmer av toppledelsen i Hamas. Tapstallene har vært omfattende.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com