NRK > Nyheter

Tuesday, 19 March, 09:05

NRK - 19 jun 21 kl. 20:33

UD ønsker dialog med Iran

– Vi har registrert resultatet av presidentvalget i Iran og notert oss den lave valgdeltakelsen. Vi ønsker å ha et best mulig bilateralt forhold og opprettholder dialog også i vanskelige tider. Iranske myndigheter er godt kjent med norske synspunkter, sier statssekretær Audun Halvorsen (H) i Utenriksdepartementet til NTB. – Vi er dypt bekymret for menneskerettighetssituasjonen i landet og tar jevnlig opp disse bekymringene direkte med iranske myndigheter og i FN, legger han til..
Les mer på NRK


Les mer om:
Iran, Audun Halvorsen, Utenriksdepartementet, NTB, FN

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: UD ønsker, dialogmed , Iran
Klartale - 04 jan 23 kl. 06:00

Klarer Iran å skremme folk til taushet?

Majidreza Rahnavard smiler tappert. Noen tok bilde av den unge mannen og moren i fengselet. Hun holder hånda på brystet hans og smiler.

Klartale - 01 nov 23 kl. 06:00

Hvorfor frykter Iran og Israel hverandre?

Israel vil knuse gruppa Hamas. De slipper bomber over Gaza. Samtidig sender USA soldater og krigsskip til Midtøsten.

Klartale - 28 sep 22 kl. 06:20

Enda flere dør i protestene i Iran

Mahsa Amini ble bare 22 år gammel. Hun skal ha brukt hijaben på feil måte. Moralpolitiet i Iran pågrep henne.

Klartale - 18 nov 22 kl. 06:00

Den tunge høsten i Iran

Flere skal dø. Det har myndighetene i Iran allerede bestemt. Nye 20 mennesker risikerer dødsstraff.

Klartale - 08 mar 23 kl. 06:00

Vil kjempe for kvinnene som ikke kan

Iranske kvinner protesterer mot regimet i landet sitt. 8. mars er det kvinnedagen.

Klartale - 15 dec 22 kl. 12:06

Her er bildene du ikke fikk se

Oslo, torsdag 29. september 2022:Folk river i gjerdet som rammer inn ambassaden til Iran. En mann går midt i veien med knyttet neve.

NRK - 05 nov 23 kl. 18:19

Listhaug med hard kritikk av Støre for kontakt med Iran

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) opptrer naivt når han har dialog med Iran om situasjonen i Gaza, mener Frp-leder Sylvi Listhaug. Sylvi Listhaug reagerer på at Støre lørdag hadde telefonkontakt med presidenten i Iran, Ebrahim Raisi. I samtalen, der Støre og Raisi snakket om våpenhvile på Gaza-stripen, tok den norske statsministeren også opp menneskerettssituasjonen, og direkte kvinners rettigheter, i Iran.

Klartale - 05 dec 22 kl. 08:37

Iran sier de vil fjerne moralpolitiet

Moralpolitiet får mye kritikk. Spesielt etter at en kvinne døde i deres varetekt. Hun skal ha brukt hijab feil.

Klartale - 21 nov 22 kl. 14:05

Iran har angrepet kurdiske grupper i Irak

Iran har angrepet kurdiske grupper i Irak. Kurdere er en folkegruppe uten stat. De bor blant annet i Irak, Iran, Tyrkia og Syria.

NRK - 25 nov 22 kl. 15:04

Anklager iranske sikkerhetsstyrker for å skyte mot demonstranter

14.24 Stoltenberg om Tyrkia-offensiv: – Har rett til selvforsvar 14.19 Svenske ungdommer demonstrerte for å markere klimasøksmål 13.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Stadig vanskeligere boligmarked for single førstegangskjøpere

For åttende året på rad er Oslo kommunen det er vanskeligst å komme seg inn på boligmarkedet i, viser Førstehjemindeksen til Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL). I 2023 hadde single førstegangskjøpere i Norge i gjennomsnitt råd til 14,2 prosent av boligene – i Oslo kun 3,1 prosent, viser tallene..

NRK - 1 time siden

E18 åpnet igjen etter elbilbrann

Nødetatene har rykket ut til brann i en elbil på E18 i Sandefjord ved avkjøring Tassebekk. Veien i sydgående retning var en periode sperret. Veien er nå åpnet igjen, men politiet dirigerer trafikken forbi.

NRK - 1 time siden

E18 sperret – brann i elbil

Det brenner i en elbil på E18 i Sandefjord ved avkjøring Tassebekk. Veien i sydgående retning er sperret, skriver Sør-Øst politidistrikt på X. To personer var inne i bilen, men ingen skal ha inhalert røyk.

NRK - 1 time siden

YouTube krever merking av KI-innhold

De som publiserer på YouTube fremover, må huke av om innholdet er manipulert eller endret for å tydeliggjøre hva som er skapt ved hjelp av kunstig intelligens. – Seerne får stadig mer behov for åpenhet om hvorvidt det de ser på, er manipulert eller syntetisk, skriver selskapet på sin blogg. Den nye merkingen vil gjelde videoer hvor det kan være tvil om det man ser virkelig er ekte, for eksempel såkalt deepfake, hvor en kjent person sier noe vedkommende aldri har sagt.

NRK - 1 time siden

Blinken: Akutt matusikkerhet i Gaza

USAs utenriksminister Antony Blinken sier at Gazas befolkning lider under alvorlige nivåer av det han kaller akutt matusikkerhet. Blinken skal denne uken reise til Saudi-Arabia og Egypt for å diskutere våpenhvile og nødhjelp for Gazastripen. Ifølge FN opplever halvparten av befolkningen i Gaza nå matusikkerhet, og om ikke nødhjelp slipper inn vil det om kort tid resultere i hungersnød..

NRK - 2 timer siden

Funnet miljøgifter – stenger populær øy i Oslofjorden

Deler av den populære badeøya Gressholmen blir stengt for publikum fordi det kan være helseskadelig å oppholde seg der. Årsaken er forurensning fra en gammel skytebane på øya i Indre Oslofjord, skriver Aftenposten. Oslo kommune ber folk unngå å spise bær, sopp, fisk, skjell og skalldyr fra Gressholmen og Rambergøya.

NRK - 3 timer siden

Kontroll på brannar

Både i Aureosen i Hustadvika og i Breivika i Ålesund har brannvesenet kontroll på to brannar i bustadhus. I Aureosen ryk det litt frå taket framleis, men ettersløkking har starta. Også i Breivika er brannen slått ned.

NRK - 1 time siden

Folk lever lengst i Akershus

FHIs folkehelseprofil viser at folk er sunnest i Akershus. De lever lenger og er friske lenger. De som sliter mest med helsa bor i Østfold og Finnmark.

NRK - 2 timer siden

Vil ha fleire lovar på nynorsk

Både Noregs Mållag og Juristmållaget meiner altfor få av norske lover er på nynorsk, skriv Bladet Tysnes. Berre 14 prosent av norske lover er på nynorsk, resten er på bokmål. Dei viser mellom anna til at både arvelova og trussamfunnslova tidlegare var på nynorsk, men når desse lovane vart reviderte i 2019 og 2020, vart begge på bokmål..

NRK - 3 timer siden

VG: 5000 leger usikre på framtida i yrket

Nesten 5000 leger svarer i en spørreundersøkelse at de ikke er sikre på om de er i yrket om to år, skriver VG. Det er nesten halvparten av de som svarte i medlemsundersøkelsen til Legeforeningen Legene beskriver blant annet en arbeidshverdag preget av stress og med liten mulighet til å styre tiden selv..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com