NRK > Nyheter

Onsdag, 28 Juli, 07:28

NRK - 19 juni 21 kl. 20:33

UD ønsker dialog med Iran

– Vi har registrert resultatet av presidentvalget i Iran og notert oss den lave valgdeltakelsen. Vi ønsker å ha et best mulig bilateralt forhold og opprettholder dialog også i vanskelige tider. Iranske myndigheter er godt kjent med norske synspunkter, sier statssekretær Audun Halvorsen (H) i Utenriksdepartementet til NTB. – Vi er dypt bekymret for menneskerettighetssituasjonen i landet og tar jevnlig opp disse bekymringene direkte med iranske myndigheter og i FN, legger han til..
Les mer på NRK


Les mer om:
Iran, Audun Halvorsen, Utenriksdepartementet, NTB, FN

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: UD ønsker, dialogmed , Iran
NRK - 20 juni 21 kl. 05:32

Nye atomsamtaler med Iran

Samtalene om å puste liv i atomavtalen med Iran gjenopptas søndag i Wien. EUs utenrikssjef Josep Borrell og Enrique Mora, EU-delegaten som ledet de siste samtalene mellom Russland, Kina, Tyskland, Frankrike, Storbritannia og Iran, skal lede forhandlingene. De skal «fortsette samtalene med utsikt til en mulig retur for USA til atomavtalen med Iran, heter det i en pressemelding.

NRK - 20 juni 21 kl. 20:32

Nære berging av Iran-avtalen

Diplomatane som forsøker å pusta liv i atomavtalen mellom Iran og stormaktene, melder om framgang etter nye samtalar i Wien. Det skriv NTB. No er det ifølgje diplomatane opp til regjeringane i dei involverte landa å tå politiske avgjerder.

NRK - 02 april 21 kl. 13:54

USA ønskes velkommen tilbake

Iran og de andre deltakerne i Irans atomavtale ønsker USA velkommen tilbake dersom landet ønsker det, melder AP. Tidligere president Donald Trump trakk USA fra avtalen i 2018 og innførte sanksjoner mot Iran. Iran nekter å etterleve avtalen så lenge sanksjonene består..

NRK - 14 juni 21 kl. 13:35

Iran ser ingen endringer i Israel

Iran forventer ingen politiske endringer i forholdet til Israel etter at israelerne fikk ny regjering søndag. Den nye statsministeren, Naftali Bennett, har sagt han er imot at USA igjen slutter seg til atomavtalen med Iran. Han sier også at Iran ikke vil få lov til å utvikle atomvåpen under hans ledelse..

NRK - 18 mars 21 kl. 02:16

Nord-Korea avviser tilbud om dialog

Nord-Korea sier en amerikansk invitasjon til dialog vil bli ignorert, med mindre USA endrer sin «fiendtlige» tilnærming. Utspiller kommer noen dager etter at USA har forsøkt å få i gang atomsamtalene mellom landene igjen..

Aftenposten - 24 mars 21 kl. 19:00

Han har tre måneder igjen av kontrakten. Nå er Starts nøkkelspiller i dialog med klubben

En av Starts viktigste spillere virker å bli værende i klubben. Mohamed El Makrini er i dialog om en ny kontrakt..

E24 - 20 april 21 kl. 06:03

Danmark i dialog om å bytte vaksiner

Danske myndigheter er i dialog med flere land om å bytte AstraZeneca-vaksiner mot en annen vaksine..

Aftenposten - 04 mai 21 kl. 19:11

Tettey ferdig i Norwich: RBK bekrefter dialog

Alexander Tetteys tid i Norwich er over etter ni år. Nå sier Mikael Dorsin at Rosenborg har dialog med veteranen..

NRK - 15 mars 21 kl. 07:16

Siktet for spionasje i Iran

En fransk turist som ble arrestert i Iran i fjor, er siktet for spionasje og propaganda, melder Reuters. Benjamin Briere ble pågrepet etter at han skrev at «hijab var påbudt» i Iran, men ikke i andre muslimske land i et innlegg i sosiale medier..

NRK - 30 mars 21 kl. 19:46

Henretter stadig færre dødsdømte

Iran henrettet minst 267 dødsdømte i fjor, det laveste antallet siden 2008, ifølge ny rapport. Det var minst fire mindreårige og ni kvinner blant dem som ble henrettet, ifølge årsrapporten fra Together Against the Death Penalty og Iran Human Rights. I 2015 henrettet Iran 972 dødsdømte..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Equinor tjente 41 mrd kroner

Høyere olje- og gasspriser bidro sterkt til at Equinor leverte solide tall i andre kvartal. Det justerte driftsresultatet var på 4,64 milliarder dollar, eller drøyt 41 milliarder norske kroner. Dette er mer en 10 ganger så høyt som samme kvartal i fjor, men noe under første kvartal i år..

NRK - 30 minutter siden

Sterkt Equinor-resultat

Høyere olje- og gasspriser bidro sterkt til at Equinor leverte solide tall i andre kvartal. Det justerte driftsresultatet var på 4,64 milliarder dollar, eller drøyt 41 milliarder norske kroner..

NRK - 1 time siden

Irland koronavaksinerer barn

Irland starter vaksinering av barn mellom 12 og 15 år med Moderna- eller BioNTech-Pfizer-vaksinen. Utenriksminister Simon Coveney fortalte at forslaget er blitt vedtatt, noen som betyr at 250.000 unge kan bli vaksinert de neste ukene..

NRK - 2 timer siden

39 nye smittetilfeller i Oslo

Det er registrert 39 nye koronasmittede i Oslo siste døgn, 12 flere enn forrige tirsdag. De to siste ukene har det i snitt blitt registrert 24 smittede per dag i hovedstaden. Smittetallene er høyest i bydelene Frogner, St.

NRK - 2 timer siden

MC-fører (19) omkom i Melhus

En 19-årig motorsykkelfører er bekreftet omkommet etter en singel-ulykke på Åsvegen i Melhus, opplyser politiet i Trøndelag. Føreren ble erklært død på stedet av lege. De pårørende er varslet.

NRK - 1 time siden

Biden anklager Russland

USAs president Joe Biden anklager Russland for innblanding i neste års kongressvalg ved å spre feilinformasjon. Han advarer om at cyberangrep kan føre til krig, og utrykte stor bekymring for løsepengevirus, som har rammet flere bedrifter i USA..

NRK - 2 timer siden

Anker heroinsak til høyesterett

To menn ble pågrepet da Tolletaten beslagla 3,46 kilo heroin i en bil i Kongsvinger, begge involverte anker nå til Høyesterett i håp om lavere straff enn det tingretten og lagmannsretten mener de fortjener, skriver Mitt Kongsvinger..

NRK - 2 timer siden

MC-fører omkom i melhus

En motorsykkelfører er bekreftet omkommet etter en singel-ulykke på Åsvegen i Melhus, opplyser politiet i Trøndelag. De pårørende er varslet..

NRK - 2 timer siden

Gjester bestiller mer mat via app

Erfaringer under pandemien viser at restaurantgjester kjøper mer når mat og drikke kan bestilles på mobilen ved bordet. Mange restauranter vil fortsette med kontaktløs bestilling også etter pandemien, både fordi det fører til mersalg og reduserer dødtid, skriver Adresseavisen..

NRK - 2 timer siden

Sykehusklovner frykter milliontap

De rødgrønne partiene har lovet å fjerne gaveforsterkningsordningen om de får flertall til høsten. Det kan gi et tap på to millioner årlig for Sykehusklovnene, skriver Klassekamoen. Ordningen ble opprettet av Solberg-regjeringen i 2014 for å stimulere til flere private donasjoner til kunst- og kultur..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt