NRK > Nyheter

Sunday, 14 August, 11:44

NRK - 21 maj 22 kl. 14:38

UDI betaler 4,6 millioner i uka for tomme mottaksplasser i Gudbrandsdalen

4 av 5 mottaksplasser i Gudbrandsdalen står tomme. Det var ventet 1 229 ukrainske flyktninger, hittil har det kommet 246, skriver avisa GD. – Gjennomsnittprisen vi betaler for akuttinnkvartering er på 670 kroner per plass per døgn, sier regiondirektør Siv Kjelstrup i UDI til avisa. Det står 983 tommer plasser i Gudbrandsdalen akkurat nå. Med en gjennomsnittspris på 670 kroner per døgn vil dette anslagsvis koste rundt 658 000 kroner per dag og 4,6 millioner per uke.
Les mer på NRK


Les mer om:
Gudbrandsdalen, GD, Siv Kjelstrup, UDI, Region Indre

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: UDI, betaler, 4,6, millioneri , uka, for, tomme, mottaksplasser, i Gudbrandsdalen
Klartale - 17 jun 22 kl. 08:32

Her betaler de mest bompenger

Oslo betaler mest i bompenger. Men hvilken bydel betaler mest?Minerva har sjekket betalingen av bompenger i hovedstaden.

NRK - 24 feb 22 kl. 17:28

UDI: Ingen utreiseplikt for ukrainske borgere

Utlendingsdirektoratet (UDI) har besluttet å suspendere utreiseplikten for ukrainske borgere inntil videre etter Russlands angrep på landet. Foreløpig får vedtaket få praktiske konsekvenser. Ved utgangen av januar var det ingen utreisepliktige borgere fra Ukraina i Norge, får NTB opplyst fra UDI.

NRK - 12 jul 22 kl. 12:51

Nesten dobling i UDI-søknader sammenlignet med 2019

Så langt i år har det kommet inn 78 830 søknader til behandling i UDI. Det er nesten dobbelt så mange som før pandemien i 2019, skriver UDI i en pressemelding. I meldingen står det at UDI får flest søknader om statsborgerskap.

Klartale - 06 apr 22 kl. 15:01

UDI mener Norge bør ha planer for å ta imot 60.000 ukrainere

Mer enn 4,2 millioner ukrainere har rømt fra landet. Det er ventet at mange av dem vil komme til Norge.Onsdag sa Utlendings-direktoratet (UDI) hvor mange de mener kan komme.

NRK - 01 mar 22 kl. 18:27

UDI: Ikkje berre å henta flyktningar i Polen

Utlendingsdirektoratet (UDI) understrekar at regelverket om innreise til Noreg også gjeld ukrainarar og ukrainske flyktningar, melder NTB. UDI skriv på sine nettsider at dei har fått fleire førespurnader frå personar som ønsker å hjelpa ukrainarane i Polen ved å mellom anna reisa til Polen og henta flyktningar til Noreg med buss. – Sjølv om hensikta er god, så kan transport av menneske utan riktige dokument for lovleg innreise bli rekna som menneskesmugling, som er straffbart, skriv UDI på sine nettsider tysdag ettermiddag.

Klartale - 24 mar 22 kl. 10:36

Flyktninger må vente lenge på Råde: – Det går litt sakte

Et senter på Råde tar imot flyktninger. Der skal de blant annet registrere seg. Men de må vente lenge.

Klartale - 01 jun 22 kl. 06:00

Flyktninger fra andre land får fortsatt hjelp

Russlands angrep på Ukraina har ført til at mange må flykte. Norge måtte jobbe veldig mye for å kunne ta imot folk på flukt fra Ukraina.Har dette ført til at andre flyktninger må vente lenger?

Klartale - 16 jun 22 kl. 08:06

UDI tror det vil komme 35.000 ukrainere på flukt til Norge i år

I år har det kommet 16.500 flyktninger som enten har fått eller skal få nye hjem. De aller fleste har rømt fra krigen i Ukraina.

Klartale - 04 jun 22 kl. 06:00

Dette er verdens glemte kriser

Ny rapport har rangert verdens ti mest glemte kriser med folk på flukt. Kongo er på toppen av lista, mens Burkina Faso, Kamerun, Sør-Sudan, Tsjad, Sudan, Nigeria, Burundi og Etiopia følger etter. Det er organisasjonen Flyktninghjelpen som har laget rapporten.

NRK - 02 mar 22 kl. 15:30

UDI har registrert 59 asylsøkere fra Ukraina

Utlendingsdirektoratet (UDI) har til nå registrert 59 asylsøknader fra ukrainere siden fredag, dagen etter at Russland invaderte Ukraina, skriver NTB. Det opplyser UDI onsdag. Tallene er oppdatert til og med 1.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Kvinne siktet for grov kroppskade og er etterlyst i Norge

Politiet har siktet en kvinne for grov kroppsskade, skriver politiet i en pressemelding. Vedkommende er nå etterlyst i Norge. Kvinnen antas ikke å være farlig for publikum.

NRK - 15 minutter siden

Kvinne siktet for grov kroppskade og etterlyst i Norge

Politiet har siktet en kvinne for grov kroppsskade, skriver politiet i en pressemelding. Vedkommende er nå etterlyst i Norge. Politiet har brukt store ressurser for å finne ut hva som har skjedd.

NRK - 1 time siden

Storbritannia trur Russland vil styrka innsatsen sør i Ukraina

Den britiske forsvarsetterretninga trur Russland vil prioritera å setta inn fleire styrkar i sørlege Ukraina, skriv dei i sin siste etterretningsrapport. Dei russisk-støttande styrkane til separatistrørsla Folkerepublikken i Donetsk har haldt fram angrepa nord for Donetsk, aust i Ukraina. Det har vore spesielt tunge kampar rundt forstaden Pisky utanfor Donetsk, nære byen sin flyplassen.

NRK - 1 time siden

Mann tiltalt for oppbevaring av hasj og hvitvasking av flere millioner kroner

En mann i 30-årene er tiltalt for å ha oppbevart over 20 kilo hasj, samt hvitvasking av over 4 millioner kroner. Tiltalepunktene som omhandler oppbevaring av hasj, strekker seg over en periode fra juni 2018 til august 2020. Mannen skal ifølge tiltalen ha mottatt leveranser på mellom 2 og 10 kilo hasj på en rekke ulike steder i Oslo og omegn.

NRK - 2 timer siden

Langt færre står utenfor arbeidslivet

I løpet av 2021 ble det 31.000 færre som sto utenfor arbeidslivet. Det er den største nedgangen siden Nav begynte beregningene i 2017.

NRK - 3 timer siden

Rekordoverskot for oljegiganten Saudi Aramco

Det saudiarabiske oljeselskapet, Saudi Aramco, har gått med 48,4 milliardar dollar i overskot i andre kvartal 2022, etter at den russiske invasjonen av Ukraina og lettingar av koronarestriksjonane i mange land har fått etterspørselen og oljeprisane til å auka, melder AFP. Også i førre kvartal gjekk verdas største oljeselskap med rekordoverskot, då på 39.5 milliardar dollar..

NRK - 3 timer siden

Oljeselskapet Saudi Aramco med rekordoverskot

Det saudi arabiske oljeselskapet, Saudi Aramco, har gått med 48,4 milliardar dollar i overskot i andre kvartal 2022, etter at den russiske invasjonen av Ukraina og lettingar av koronarestriksjonane i mange land har fått etterspørselen og oljeprisane til å auka, melder AFP. Også i førre kvartal gjekk verdas største oljeselskap med rekordoverskot, då på 39.5 milliardar dollar..

NRK - 3 timer siden

Skogbrann i Nore og Uvdal

Brannvesenet rykket ut til en skogbrann på nordsiden av Fønnebøfjorden natt til søndag. Skogbrannhelikopter har jobba med slukking sidan det blei lyst, skriv Sør-Øst 110. Brannvesenet har delvis kontroll på brannen.

NRK - 3 timer siden

Mann arrestert etter bussangrep i Jerusalem

Israelsk politi har arrestert ein mistenkt etter skytinga på ein buss i Jerusalem, melder Reuters. Talet på skadde har auka til åtte. Angrepet skjedde i gamlebyen i Jerusalem natt til søndag..

NRK - 4 timer siden

Hasteutreder brems i krafteksporten

Olje- og energidepartementet har gitt energiregulatoren RME i oppdrag å vurdere hvilke tiltak som kan innføres for å bremse krafteksporten i situasjoner der forsyningssikkerheten i Norge trues, melder TV 2. I et brev datert 10. august ber Olje- og energidepartementet RME om å vurdere hvilket handlingsrom Norge har for å begrense kraftoverføringen til utlandet i tilfelle det skulle bli nødvendig for å sikre nasjonal forsyningssikkerhet for strøm.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com