NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 00:45

NRK - 22 maj 23 kl. 09:36

Tysklands utenriksminister: EU-sanksjoner mot Iran kan komme mandag

EUs utenriksministere vil mandag bestemme seg for om de skal innføre sanksjoner mot regimet i Iran, ifølge Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock. Ifølge utenriksministeren er det medlemmer av Revolusjonsgarden som eventuelt skal sanksjoneres for brudd på menneskerettighetene..
Les mer på NRK


Les mer om:
EUs, Iran, Tysklands, Annalena Baerbock, Revolusjonsgarden

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tysklands, utenriksminister, EU-sanksjonermot , Irankan , komme, mandag
Klartale - 08 mar 23 kl. 06:00

Vil kjempe for kvinnene som ikke kan

Iranske kvinner protesterer mot regimet i landet sitt. 8. mars er det kvinnedagen.

NRK - 20 feb 23 kl. 07:21

IAEA i samtaler med Iran etter meldinger om økt urananriking

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) er i samtaler med Iran etter at det er kommet meldinger om at landet har økt anrikingen av uran. Bloomberg News meldte søndag at inspektører fra IAEA i forrige uke avdekket uran anriket til 84 prosent i Iran. Fra før var det kjent at Iran hadde anriket uran til 60 prosent.

NRK - 29 maj 23 kl. 17:29

Ukrainas parlament vedtok sanksjoner mot Iran

Det ukrainske parlamentet vedtok mandag flere omfattende sanksjoner mot Iran, skriver nyhetsbyrået AFP. Søndag ble det kjent at president Volodymyr Zelenskyj fremmet et lovforslag der landet vil innføre sanksjoner mot Iran i 50 år fremover. Bakgrunnen skal være det Ukraina mener er våpenleveranser fra Iran til Russland.

NRK - 28 feb 23 kl. 11:22

Israels utenriksminister til Tyskland for Iran-samtaler

Israels utenriksminister Eli Cohen møter tirsdag sin tyske motpart Annalena Baerbock i Berlin. I en uttalelse fra Cohens departement heter det at de to skal ha samtaler om å forhindre at Iran får tak i atomvåpen. Det tyske utenriksdepartementet sier at de to skal holde pressekonferanse etter møtet.

NRK - 23 maj 23 kl. 15:56

Iran og Indonesia signerte handelsavtale under Raisi-besøk

Indonesia og Iran spikret en handelsavtale da president Joko Widodo fikk besøk av president Ebrahim Raisi i Jakarta. Iran jobber med å styrke sine internasjonale handelsforbindelser for å demme opp for de økonomiske konsekvensene av harde vestlige sanksjoner. Raisis første offisielle besøk til Indonesia, som har Sørøst-Asias største økonomi, skjer samme uke som EU innførte nye sanksjoner mot Revolusjonsgarden.

Klartale - 16 mar 23 kl. 06:00

Tabbene som ga oss den brutale terrorgruppa IS

USA invaderte Irak. Det skjedde 20. mars for 20 år siden.

NRK - 16 jun 23 kl. 09:21

Reuters: USA og Iran på vei mot «felles forståelse» om atomprogram

USA og Iran holder samtaler om et kompromiss om det iranske atomprogrammet som ikke vil måtte godkjennes av den amerikanske Kongressen. Det skriver Reuters. Målet er å få på plass en avtale som kan begrense det iranske atomprogrammet, sørge for at noen amerikanske borgere løslates av Iran, og samtidig sørge for at Iran får tilgang til midler som har vært frosset i utlandet.

NRK - 12 maj 23 kl. 14:06

To franskmenn pågrepet i Iran er løslatt

To franske statsborgere som ble pågrepet i Iran i forbindelse med to ulike saker, ble fredag løslatt, ifølge franske myndigheter. Begge de to ble løslatt fra fengsel nordvest i landet i byen Mashhad. De er nå på vei til Frankrike, sier utenriksminister Catherine Colonna.

NRK - 08 aug 23 kl. 14:14

Nye britiske sanksjoner skal hindre at Russland får militært utstyr

Storbritannia har innført sanksjoner mot en rekke bedrifter og personer i tredjeland for å hindre Russland i få utenlandsk militært utstyr. Den britiske regjeringen sier 22 personer og virksomheter i Iran, Tyrkia, Dubai, Slovakia og Sveits er ført opp på sanksjonslisten. Også tre russiske bedrifter som importerer elektronikk til våpensystemer som brukes mot Ukraina er ført opp på listen.

Klartale - 04 apr 23 kl. 13:17

Slik skal de straffe Russland

Den europeiske union (EU) har laget nye sanksjoner mot Russland. Norge blir med på sanksjonene, med noen endringer. Sanksjoner er straff.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Motorsyklist kjørte i 100 km/t i 60-sone i Tromsø

En MC-fører mistet lappen på stedet da han ved 22-tiden onsdag ble målt til 100 kilometer i timen i en 60-sone i Langnes i Tromsø. Troms politidistrikt skriver på X at føreren fikk beslaglagt førerkortet på stedet. Kjøringen fant sted på Ringveien på Langnes, og Nordlys skriver at det var en ung mann som kjørte motorsykkelen.

NRK - 15 minutter siden

Trump får ikke byttet dommer

Tanya Chutkan, som er dommer i den føderale valgpåvirkningssaken mot USA ekspresident Donald Trump, avviser hans krav om at hun trekker seg. Trump og hans forsvarere mener at ting Chutkan har sagt som dommer i saker etter kongresstormingen, beviser at hun allerede har trukket konklusjoner rundt Trumps eventuelle skyld, og at hun dermed ikke kan være nøytral. Blant annet har de pekt på at Chutkan i et rettsmøte sa at kongresstormerne var motivert av «blind lojalitet til en person som, forresten, stadig går fri i dag».

NRK - 1 time siden

Hevder å ha slått ned kupp i Burkina Faso

Militærjuntaen som styrer det vestafrikanske landet Burkina Faso hevder å ha slått ned et kuppforsøk, melder nyhetsbyrået AFP. I en uttalelse sier militærjuntaen at flere tjenestepersoner er pågrepet, og at de fortsatt leter etter andre som skal ha vært med på det påståtte mytteriet..

NRK - 2 timer siden

Politiet søker i turområde

Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag. – Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking.

NRK - 3 timer siden

To menn pågrepet etter skuddløsning på Nordstrand

I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn. De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

NRK - 4 timer siden

Arabisk familie skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet. Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab'un og kun timer etter 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person død

SISTE: En person er skutt og drept, melder Aftonbladet. - På stedet fant vi en mann med skuddskader. Livet hans sto ikke til å redde.

NRK - 4 timer siden

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 4 timer siden

The Scotsman åpner i nye lokaler

Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo. På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karl Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.

NRK - 5 timer siden

Bruce Springsteen avlyser alle konserter ut 2023

Bruce Springsteen og The E Street Band utsetter alle konserter i 2023 til 2024 på grunn av artistens problemer med magesår. – Bruce Springsteen er fortsatt på bedringens vei fra magesår de siste ukene og fortsetter å motta behandling ut året, i henhold til råd fra legen. Med dette i tankene vil vi for sikkerhets skyld utsette alle resterende konserter i 2023 til 2024, skriver artisten på X/Twitter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com