NRK > Nyheter

Thursday, 06 October, 13:19

NRK - 22 sep 22 kl. 22:28

Tyskland taper 60 milliarder euro på energikrisen

Økonomien i Tyskland ligger an til å tape nesten 60 milliarder euro på grunn av de økte energiprisene, ifølge landets økonomi- og klimaminister Robert Habeck. Summen tilsvarer over 600 milliarder kroner, og kan stige til 100 milliarder euro neste år. Det skyldes økt innkjøp av gass fra andre land enn Russland, sa Habeck torsdag. Det tilsvarer 2 prosent av Tysklands brutto nasjonalprodukt. (NTB/DPA).
Les mer på NRK


Les mer om:
Tyskland, Robert Habeck, Russland, Habeck, Tysklands, Ntbdpa

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tyskland, taper60 , milliarder, euro, energikrisen
NRK - 13 jun 22 kl. 12:34

Russland tjener grovt på drivstoffeksport til EU

I løpet av de første 100 dagene av Ukraina-krigen tjente Russland 93 milliarder euro på eksport av fossilt brensel, hvor det meste av det gikk til EU. Konvertert til norske kroner tilsvarer det 956 milliarder. Tallene kommer fram i en rapport publisert mandag av det uavhengige, Finland-baserte senteret for forskning på energi og ren luft (CREA).

NRK - 22 sep 22 kl. 21:07

Dette er Norges rikeste

Rederieieren John Fredriksen troner på førsteplass på Kapitals liste over landets 400 rikeste som ble offentliggjort nå i kveld. Fredriksen, som siden 2006 har hatt kypriotisk statsborgerskap, har en formue på 124 milliarder kroner. Det er 10 milliarder mer enn året før.

NRK - 30 maj 22 kl. 05:44

Tyskland skal bruke 100 milliarder euro på forsvaret

Regjeringen og opposisjonen i Tyskland har blitt enige om å bruke 100 milliarder euro på å fornye landets forsvar. Bakteppet er Russlands krigføring i Ukraina. Summen tilsvarer drøyt 1.

NRK - 04 sep 22 kl. 11:24

AFP: Tyskland med milliardplan for å letta presset på hushaldningar

Den tyske regjeringa blei søndag einige om ein støttepakke på 648 milliardar kroner, som skal letta trykket på hushaldningar i møte med synkande gassforsyning frå Russland og auka energikostnader, ifølge eit regjeringsdokument AFP har fått innsyn til. – Gradvis og proporsjonal støtte til folket og næringar er naudsynt på grunn av den hurtigvoksande byrden høge energikostnader fører med seg, skriv koallisjonsmaktene i dokumentet der dei skriv at kostnaden av denne planen vil komma på 65 milliardar euro. Støtteplanen inkluderer enkeltstøtte på 300 euro til millionar av pensjonistar for å hjelpa dei med straumrekninga, og ei enkeltstøtte til studentar på 200 euro.

NRK - 09 jun 22 kl. 14:38

EU gir 205 millioner euro til Ukraina

EU gir 205 millioner euro i humanitær hjelp til Ukraina. EU har dermed totalt gitt 348 millioner euro, eller 3,5 milliarder kroner, for å hjelpe ukrainerne. 13 millioner euro skal gå til Moldova for å støtte hjelpearbeidet for ukrainske flyktninger i landet.

NRK - 18 jul 22 kl. 13:33

EU gir Ukraina militærhjelp for 500 millioner euro

EUs utenriksministre er enige om å gi Ukraina militærhjelp for ytterligere 500 millioner euro, tilsvarende over 5 milliarder kroner. Vedtaket innebærer at EU har innvilget militærhjelp til Ukraina for i alt 2,5 milliarder euro – over 25 milliarder kroner – siden Russland invaderte nabolandet sitt i februar. – Europa fortsetter leveransene for fred og forsvar av våre verdier, skriver EU-president Charles Michel på Twitter etter avgjørelsen mandag.

NRK - 07 sep 22 kl. 12:20

EU-kommisjonen foreslår nye 5 milliarder euro i finansiell støtte til Ukraina

EU-kommisjonen har onsdag foreslått å gi ytterligere 5 milliarder euro i finansiell støtte til Ukraina, skriver EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen i en Twitter-melding. Dette er i tillegg til de rundt 10 milliarder euro EU har gitt i støtte til landet etter Russlands invasjon, fordelt på både militær støtte, pengebidrag og humanitær hjelp. – Situasjonen i Ukraina krever vår fulle støtte, skriver VOn der Leyen..

NRK - 18 jul 22 kl. 14:30

Rapport: Klimakatastrofer har kostet Tyskland 800 milliarder

Vær-katastrofer knyttet til klimaendringene har kostet Tyskland over 800 milliarder kroner siden 2018, ifølge en ny rapport. Den er bestilt av den tyske regjeringen, og miljøminister Steffi Lemke beskriver tallene som skrekkelige. Hun slår fast at det er økt behov for tiltak som gjør det mulig å tilpasse seg endringene i klimaet.

NRK - 21 sep 22 kl. 08:41

Tyskland nasjonaliserer gassimportøren Uniper

Den tyske staten overtar som største eier av energigiganten Uniper, opplyser Fortum, som tidligere var majoritetseier. Overtakelsen ble kunngjort onsdag morgen etter at det den siste tiden har gått rykter om at en nasjonalisering av selskapet var nær forestående. I pressemeldingen står det at den tyske staten går inn med 8 milliarder euro i selskapet (82 milliarder kroner), og at den kjøper aksjene til finske Fortum for 500 millioner euro.

NRK - 29 sep 22 kl. 14:19

Tyskland vil bruke 200 milliarder euro på støttepakke

Tyskland vil innføre en økonomisk støttepakke på inntil 200 milliarder euro for å hjelpe med de skyhøye energiprisene, melder Reuters..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Gunstigare å vere i fagforeining

Regjeringa aukar fagforeiningsfrådraget slik at det blir skattemessig meir gunstig å vere medlem i fagforeiningar. I år kan ein trekke frå 5800 kroner av utgiftene til medlemskap før skatten blir utrekna. Frå neste år aukar dette frådraget til 7700 kroner..

NRK - 15 minutter siden

Annie Ernaux vinner Nobelprisen i litteratur

Den franske forfatteren Annie Ernaux vinner årets nobelpris i litteratur. Ho er fødd 1. september 1940 i byen Lillebonne i Frankrike.

NRK - 30 minutter siden

En person siktet for trussel mot Hurtigruten

Trøndelag politidistrikt har overtatt etterforskningen etter trusselen mot hurtigruta MS Nordnorge. En person, bosatt i Trøndelag, er nå siktet i saken for å ha fremsatt en uspesifisert trussel mot MS Nordnorge via telefon. Denne personen er siktet av Trøndelag politidistrikt i flere lignende saker den siste tiden.

NRK - 30 minutter siden

Svensk politi: Mistanken om sabotasje er styrket

Åstedsundersøkelsen ved gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 er nå fullført. Etterforskningen har styrket mistankene om grov sabotasje, skriver svensk sikkerhetspolti i en pressemelding. Det har vært eksplosjoner ved Nord Stream 1 og 2 i svensk økonomisk sone, som har forårsaket omfattende skader på gassrørledningene, står det videre..

NRK - 45 minutter siden

Russland: Vi vil aldri tillate atomkrig

Russlands utenriksdepartement sier at de forplikter seg til prinsippet om å aldri tillate en atomkrig, skriver Reuters..

NRK - 45 minutter siden

Analyse: Tusen ganger høyere metannivå i Østersjøen enn normalt etter gasslekkasjene

Det er tusen ganger høyere metannivå enn normalt i området rundt gasslekkasjene fra Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen, ifølge svenske forskere. Det viser resultaterer fra forskningsfartøyet Skagerack, som har gjennomført analysen noen nautiske mil fra lekkasjene, skriver Sveriges Radio. Ifølge vitenskapelig leder om bord, Katarina Abrahamsson, kan de høye metankonsentrasjonene påvirke havets plankton, men det er behov for flere analyser for å bekrefte dette.

NRK - 1 time siden

ABE-reformen borte

Avbyråkratiserings- og effektiviseringsreforma, som vart innført av tidlegare statsminister Erna Solberg, er ikkje lenger omtalt i budsjettdokumenta. Reforma gjekk ut på å krevje at offentleg sektor skulle vise omstillingsevne og -vilje. I budsjetta frå statsminister Solbergs regjeringar medførte den at offentlege verksemder måtte spare inn mellom 0,5 og 0,8 prosent på driftspostane årleg.

NRK - 1 time siden

Elbilforeningen: Tidenes verste elbilbudsjett

Det er ikke bare NAF som reagerer på elbilsatsingen i budsjettet. – Denne regjeringa går på diesel! Med forslag til statsbudsjett blir det dyrere å både kjøpe og bruke elbil.

NRK - 1 time siden

Frikortgrensa blir på 3040 kroner neste år

Egenandelstaket for helsetjenester blir på 3040 kroner neste år. Det betyr at man får frikort når man har betalt 3040 kroner i helseutgifter. I år er dette beløpet på 2921 kroner.

NRK - 1 time siden

0,75 prosent til bistand

Regjeringa vil bruke 0,75 prosent av brutto nasjonalinntekta (BNI) til bistand. Dermed er dei langt unna Stortinget sitt vedtak om å bruke 1 prosent av BNI på bistand. I budsjettet skriv dei at veksten i anslått brutto nasjonalinntekt er "eksepsjonelt høg".


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com