NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 18:57

NRK - 26 maj 23 kl. 06:23

Tyskland setter inn mer politi på grensene til Polen og Tsjekkia

For å hindre ulovlig innvandring på grensene mellom Tyskland, Polen og Tsjekkia, vil den tyske innenriksministeren trappe opp kontrollen med mer politi. – Politiet har trappet opp antallet tilfeldige kontroller, het det i en uttalelse fra innenriksminister Nancy Faeser torsdag. Grensekontrollene skal også styrkes med ytterligere bemanning, heter det videre. Grepet blir sett på som en reaksjon på økende politisk press knyttet til ulovlig innvandring til Tyskland. I den østlige delstaten Sachsen har ytterligere to opprørspolitistyrker blitt utplassert for å hindre at folk tar seg ulovlig inn i landet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Tyskland, Tsjekkia, Nancy Faeser, Sachsen, Faeser, EU, EUs, Polen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tyskland, setter, inn, mer, politi, grensene, til, Polen, og Tsjekkia
NRK - 04 mar 23 kl. 07:36

Norge har erstattet Russland som storleverandør av gass til Tyskland

Tyskland har kuttet nesten all gassimport fra Russland og dekker nå nesten hele behovet fra land som Norge, Nederland og Belgia. Mellom 2017 og februar 2022, da Russland invaderte Ukraina, importerte Tyskland i gjennomsnitt 77 terawattimer med naturgass i måneden, viser statistikk fra Bundesnetzagentur (BNetzA). Russland var den klart største leverandøren.

NRK - I førrgår: 12:41

Polen imot å gi Tyskland fast plass i Sikkerhetsrådet

Polens forsvarsminister Mariusz Blaszczak sier i en tale på polsk radio at landet motsetter seg at Tyskland blir et permanent medlem av FNs sikkerhetsråd. – Forslaget, fremsatt av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, er «ganske merkelig» og «en stor skuffelse» fra Polens synspunkt, sier Blaszczak. – Kyiv ser ut til å ha glemt at Tyskland i utgangspunktet ikke kom Ukraina til unnsetning ved begynnelsen av Moskvas fullskala invasjon i februar 2022, sier han.

Klartale - 12 apr 23 kl. 11:00

Når får du bedre økonomi?

Du har nok hørt ordet; «inflasjon», eller «prisvekst». Den er for høy her til lands.Mat, bensin, drivstoff, varer og tjenester koster mye mer.

Klartale - 11 maj 23 kl. 10:20

Dette betyr budsjettet for deg

Klar Tale oppdaterer denne saken.Stortinget vedtar statsbudsjettet på slutten av hvert år. Og i mai kan regjeringen gjøre endringer.

Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

NRK - 26 jun 23 kl. 17:08

Tyskland vil ikke gi Ukraina krysserraketter

Tyskland er ennå ikke klar til å sende langtrekkende krysserraketter til Ukraina, trass i gjentatte forespørsler. – Når det gjelder langtrekkende våpen, vil jeg understreke at vi fortsatt har en forsiktig tilnærming, for øvrig akkurat som USA, sa forsvarsminister Boris Pistorius på et møte med Nato-ledere i Vilnius mandag. Ukraina ba i mai Tyskland om langtrekkende raketter av typen Taurus.

Klartale - 25 aug 23 kl. 09:52

Alkoholfritt øl har blitt mer populært i Tyskland

Det ble produsert 670 millioner liter alkoholfritt øl i Tyskland i 2022. Det er nesten dobbelt så mye som for ti år siden. Det viser tall fra Tysklands statistiske kontor, Destatis.

NRK - 02 feb 23 kl. 10:23

Ukrainske soldater læres opp i Patriot-systemet i Tyskland

Drøyt 70 ukrainske soldater er i Tyskland for å få opplæring i det avanserte amerikanskproduserte luftforsvarssystemet Patriot, som Tyskland har overført til Ukraina. Soldatene skal ha ankommet Tyskland tirsdag, og opplæringen begynner torsdag, ifølge nyhetsbyrået DPA. Tyskland har overført et Patriot-batteri til Ukraina etter å ha rådspurt USA, og i tillegg er det overført tre batterier til Polen for å beskytte landets østlige grense.

NRK - 03 mar 23 kl. 13:10

EU utsetter vedtak om forbud mot nye bensin- og dieselbiler

EU utsetter avstemmingen om et forslag om å forby produksjon og salg av nye biler med forbrenningsmotor etter 2035. Det skjer etter motstand fra Tyskland og Italia. EUs medlemsland vil i god tid komme tilbake til dette, heter det i en kunngjøring fra det svenske EU-presidentskapet.

Klartale - 08 maj 17 kl. 16:30

Hvorfor flagger vi i dag?

I 1960 ble det bestemt at 8. mai skulle være flaggdag i Norge. Da skal alle myndighets-bygg henge opp flagget.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Eva Joly mener Erna Solberg må gå av

Jurist, korrupsjonsjeger og tidligere politiker Eva Joly mener Solberg må gå av som partileder for å bevare tilliten til demokratiet. Hun mener Økokrim må åpne en sak og se på Sindre Finnes mange børsoperasjoner. – Det er klart her er det røde flagg for innsidehandel som må etterforskes, sier jurist Eva Joly.

NRK - 1 time siden

MC-fører alvorlig skadet etter ulykke i Ringsaker

Ved 17-tiden lørdag ettermiddag var en MC og en personbil involvert i en trafikkulykke på Stavsjøvegen i Ringsaker. MC-føreren, en gutt i tenårene, er ifølge politiet i Innlandet alvorlig skadet etter ulykken. Vedkommende er flydd til Ullevål sykehus.

NRK - 45 minutter siden

Aserbajdsjan lover FN å behandle etniske armenere som «likeverdige borgere»

Myndighetene i Aserbajdsjan lover FN å behandle de etniske armenerne i Nagorno-Karabakh som likeverdige borgere. Den væpnede armenske militsen i regionen Nagorno-Karabakh ble denne uken tvunget til å legge ned våpnene etter kraftige aserbajdsjanske angrep. Etter kapitulasjonen er det bekymring for framtiden til den armenske folkegruppen i området.

NRK - 2 timer siden

Minst 15 drept og 40 såret av selvmordsbombe i Somalia

Minst 15 mennesker er drept og 40 er såret etter et kjøretøy lastet med eksplosiver eksploderte ved en veisperring i Beledweyne i Somalia lørdag, ifølge AFP. Leder for departementet for humanitær hjelp og krisehåndtering i delstaten Hirshabelle, Abdifatah Mohamed Yusuf, bekrefter dødstallet og skadde..

NRK - 1 time siden

Fleire hundre i prideparaden i Sogndal

Fleire hundre deltok då det for første gong vart arrangert ein prideparade i Sogndal. – Det har gått over all forventing, til og med i ordentleg vestlandsvêr, seier Sandra Tenud, leiar i Sogn og Fjordane pride. Ho seier ho er begeistra over det gode oppmøte og den gode stemninga.

NRK - 1 time siden

SVT: E6 vil være stengt i flere måneder etter skredet

Natt til lørdag ble en buss og flere biler ble tatt av et leirskred på E6 nær Göteborg. Ifølge SVT vil E6 være stengt i flere måneder på grunn av skredet. Ingen ble alvorlig skadd.

NRK - 2 timer siden

Fv. 33 stengt etter alvorlig MC-ulykke på Skreia

Lørdag ettermiddag melder politiet om en trafikkulykke mellom en motorsykkel og lastebil på fylkesveg 33 ved Skreia. Ifølge politiet fremstår det som en alvorlig ulykke med større personskade. Vegen er stengt etter ulykken, og det forventes at den vil bli stengt en tid fremover.

NRK - 2 timer siden

Fv. 33 stengt etter ulykke mellom MC og lastebil på Skreia

Lørdag ettermiddag melder politiet om en trafikkulykke mellom en motorsykkel og lastebil på fylkesveg 33 ved Skreia. Det er foreløpig ukjent skadeomfang på MC-føreren, melder politiet i Innlandet. Vegen er stengt etter ulykken.

NRK - 2 timer siden

13 drept og 20 såret av selvmordsbombe i Somalia

13 mennesker er drept og 20 er såret etter en selvmordsbombe gikk av i Somalia, ifølge AFP..

NRK - 3 timer siden

MC-ulykke i Frogn

En motorsykkel har kjørt av veien ved Tusse i Frogn kommune, melder både politiet og Vegtrafikksentralen. Det er ukjent skadegrad på sjåføren, som blir frakta til Ullevål sykehus med luftambulanse. Ulykkesstedet er inntil videre sperra for all trafikk..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com