NRK > Nyheter

Wednesday, 07 December, 17:46

NRK - 21 sep 22 kl. 08:41

Tyskland nasjonaliserer gassimportøren Uniper

Den tyske staten overtar som største eier av energigiganten Uniper, opplyser Fortum, som tidligere var majoritetseier. Overtakelsen ble kunngjort onsdag morgen etter at det den siste tiden har gått rykter om at en nasjonalisering av selskapet var nær forestående. I pressemeldingen står det at den tyske staten går inn med 8 milliarder euro i selskapet (82 milliarder kroner), og at den kjøper aksjene til finske Fortum for 500 millioner euro. Det gir den tyske staten en eierandel på 98,5 prosent. Uniper er Tysklands største gassimportør og en av Europas største strømprodusenter, med en rekke kraftverk i Tyskland og hovedkontor i Düsseldorf.
Les mer på NRK


Les mer om:
Uniper, Fortum, Tysklands, Europas, Tyskland, Düsseldorf, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tyskland, nasjonaliserer, gassimportøren, Uniper
E24 - 20 sep 22 kl. 16:30

Tyskland vil ta over kriserammede Uniper

Den kriserammede tyske energikjempen Uniper har meldt om tap på nær én milliard kroner per dag. Nå melder Fortum at forhandlingene med den tyske stat om salg av Uniper-aksjer, er i sluttfasen..

NRK - 14 nov 22 kl. 15:27

Tyskland nasjonaliserer Gazproms tidligere datterselskap

Tyskland nasjonaliserer et tidligere datterskap av den russiske gassgiganten Gazprom, opplyser tyske myndigheter. Det er selskapet Securing Energy for Europe GmbH (SEFE), tidligere kjent som Gazprom Germania, som nasjonaliseres. Regjeringen i Berlin begrunner dette med at selskapet er svært viktig for kraftforsyningen i Tyskland.

NRK - 22 jul 22 kl. 12:08

Tyskland kjøper 30 prosent av gasselskapet Uniper

Den tyske regjeringen går inn med milliarder av euro for å redde det kriserammede gasselskapet Uniper, skriver NTB. Tyske myndigheter kjøper 30 prosent av selskapet, går det frem av en uttalelse fredag..

E24 - 24 aug 22 kl. 20:02

Uniper starter opp igjen tysk kullkraftverk

Neste uke starter finsk-eide Uniper opp kullkraftverket Heyden 4 i Tyskland, for å sikre landet kraft gjennom det som kan bli en krevende vinter..

NRK - 21 maj 22 kl. 03:47

Italia og Tyskland får kjøpe russisk gass

Italia og Tyskland gir grønt lys for at russisk gass kan kjøpes uten å bryte sanksjonene, så lenge betalingene skjer i russisk valuta, ifølge Reuters. To kilder sier til nyhetsbyrået Reuters at tyske gassimportører har fått beskjed fra Berlin om at de kan åpne kontoer i russiske rubler for å betale for russisk gass, uten å bryte de økonomiske sanksjonene mot Russland. Kildene sier at Tyskland, som er den største importøren av russisk gass i Europa, har konkludert med dette etter nære konsultasjoner med EU.

NRK - 22 aug 22 kl. 22:21

Tyskland fyrer opp nytt kullkraftverk

Et nytt kullkraftverk startes opp igjen i Tyskland neste uke for å bøte på energimangelen. Det opplyser energiselskapet Uniper, som drifter kraftverket i Petershagen i nærheten av Hanover. Planen er at anlegget skal produsere strøm fra slutten av august og fram til april neste år.

E24 - 22 jul 22 kl. 12:07

Tyskland redder kriserammet Fortum-selskap

Den tyske regjeringen går inn med et milliardbeløp i det kriserammede gasselskapet Uniper. Fortum fortsetter som største eier..

Aftenposten - 22 jul 22 kl. 12:33

Tyskland redder kriserammet Fortum-selskap

Den tyske regjeringen går inn med et milliardbeløp i det kriserammede gasselskapet Uniper..

E24 - 21 sep 22 kl. 07:45

Tyskland tar over kriserammede Uniper – Fortum selger seg helt ut

Saken oppdateres..

NRK - 10 jul 22 kl. 05:11

Turbinene til russisk gassrørledning sendes til Tyskland

Canada har besluttet å sende turbiner som hører til den russiske gassrørledningen Nord Stream 1, til Tyskland når vedlikeholdet er ferdig. Ukraina har bedt Canada om ikke å returnere turbinene slik at det internasjonale presset på Russland kan opprettholdes. Ukraina sier deres gassrørledninger kan forsyne Tyskland med gassen de trenger.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Prissjokk på gatelading i Oslo

Å lade elbiler på kommunale ladeplasser i Oslo blir nesten tre ganger så dyrt. Oslo bystyre vedtok onsdag formiddag å øke prisene allerede fra i morgen. Da Oslo-budsjettet ble vedtatt onsdag ettermiddag, bestemte bystyret å videreføre de høye ladeprisene også neste år.

NRK - 30 minutter siden

Apple starter produksjon av databrikker i USA

For første gang på nesten et tiår skal Apples databrikker produseres i USA., Byggingen av en ny fabrikk i Phoenix i delstaten Arizona skal bidra til å gjøre selskapet mindre avhengig av brikker produsert i Asia, sier Apple-sjef Tim Cook ifølge Bloomberg. (NTB).

NRK - 45 minutter siden

Musk ikke lenger verdens rikeste

Forretningsmannen Elon Musk er ikke lenger verdens rikeste man, viser årets liste fra magasinet Forbes. Musk må i år se seg forbigått av franskmannen Bernard Arnault som eier motehuset Louis Vutiton..

NRK - 1 time siden

TV 2: Salmonella trolig fra importert produkt

Mattilsynet mener de har kommet nærmere kilden for det pågående salmonella-utbruddet i Norge. – Vi tror smittekilden er et utenlandsk næringsmiddel som er vanlig, har ganske kort holdbarhet og distribueres over hele landet, sier Catherine Signe Svindland, seniorrådgiver i seksjon biologisk mattrygghet til TV 2. 58 personer er så langt smittet i utbruddet..

NRK - 1 time siden

Har sendt varsel mot psykiater

Forfatter Hilde Rød-Larsen overleverte onsdag et varsel til Statsforvalteren mot psykiateren som hun har anklaget for grenseoverskridende opptreden, melder TV 2..

NRK - 1 time siden

Tysk sikkerhetstjeneste: Høyreekstrem bevegelse vokser

Av de mistenkte i den tyske politiaksjonen mot et nettverk av høyreekstreme, skal flere være tilknyttet den såkalte Reichsbürger-bevegelsen. Bevegelsen aksepterer ikke den tyske føderasjonen og er tilknyttet flere nynazistiske grupperinger. Lederen for den tyske sikkerhetstjenesten sier onsdag ifølge Reuters at bevegelsen har vokst betydelig det siste året.

NRK - 1 time siden

McKinsey opphever taushetsplikt for Telenor

Dagbladet meldte tidligere i ettermiddag at McKinsey har opphevet taushetsplikten for statssekretær Kristoffer Thoners kundelister. Dette er ikke riktig. I en oppdatert melding skriver avisen at dette kun omfatter kunden Telenor, slik TV 2 meldte tidligere i dag.

NRK - 1 time siden

Vaksinekoordinator ble hedret av Støre

Sveriges vaksinekoordinator Richard Bergström sørget for at Norge ble inkludert i EUs innkjøpsordning av koronavaksine. Onsdag ble han hedret for innsatsen. – Richard Bergström og Sverige fortjener en stor takk fra Norge for at vi fikk tilgang til vaksiner mot covid-19 og dermed en vei ut av pandemien.

NRK - 1 time siden

McKinsey opphever taushetsplikten

McKinsey har opphevet taushetsplikten for statssekretær Kristoffer Thoners kundelister, melder Dagbladet..

NRK - 1 time siden

Fylkesnes klager på skattekrav

Tidligere denne uken var det klart at SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes fikk skattesmell på 477.000 kroner, i forbindelse med pendlerboligsaken. Han leide ut boliger samtidig som han fikk gratis pendlerbolig i Oslo, på skattebetalernes regning.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com