NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 23:54

NRK - 08 aug 23 kl. 00:53

Tyskland: Bombefunn fra andre verdenskrig – 13.000 evakuert

Rundt 13.000 mennesker er evakuert i Düsseldorf vest i Tyskland etter funn av en amerikansk bombe fra andre verdenskrig. Den ett tonn store bomben skulle uskadeliggjøres natt til tirsdag. Den ble funnet i et område nær byens dyrehage, opplyser brannvesenet i Düsseldorf. 78 år etter andre verdenskrig dukker det stadig opp udetonerte bomber i tyske byer i forbindelse med bygge- og gravearbeid.
Les mer på NRK


Les mer om:
Düsseldorf, Tyskland, Frankfurt, München, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tyskland, Bombefunnfra , andre, verdenskrig, 13.000, evakuert
Klartale - 05 nov 23 kl. 06:00

Derfor er det krig mellom Israel og Hamas

Lørdag 7. oktober gikk bevegelsen Hamas til angrep på Israel. De drepte 1.

NRK - 26 maj 23 kl. 14:36

Polen: 2500 evakuert etter funn av bombe fra andre verdenskrig

Funn av en stor udetonert bombe fra andre verdenskrig i den polske byen Wroclaw har ført til evakueringen av 2500 innbyggere. Bomben veier 250 kilo og ble funnet nær en jernbaneovergang under konstruksjon i den sørvestlige byen fredag ettermiddag. Ifølge det polske forsvaret er det snakk om en tysk SC-250 luftbombe fra andre verdenskrig, og innbyggerne i byen evakueres mens en bombegruppe ufarliggjør den.

Klartale - 08 aug 23 kl. 10:59

Tyskland fant bombe fra andre verdenskrig

Rundt 13.000 mennesker måtte evakueres fra Düsseldorf vest i Tyskland. Årsaken er funn av en amerikansk bombe fra andre verdenskrig.

NRK - 21 sep 23 kl. 12:41

Polen imot å gi Tyskland fast plass i Sikkerhetsrådet

Polens forsvarsminister Mariusz Blaszczak sier i en tale på polsk radio at landet motsetter seg at Tyskland blir et permanent medlem av FNs sikkerhetsråd. – Forslaget, fremsatt av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, er «ganske merkelig» og «en stor skuffelse» fra Polens synspunkt, sier Blaszczak. – Kyiv ser ut til å ha glemt at Tyskland i utgangspunktet ikke kom Ukraina til unnsetning ved begynnelsen av Moskvas fullskala invasjon i februar 2022, sier han.

Klartale - 01 sep 23 kl. 13:00

En 98 år gammel mann er tiltalt for å ha bidratt til drap

Den tiltalte skal ha bidratt til massedrap i Sachsenhausen. Det var en fangeleir i Tyskland under andre verdenskrig. Nazistene brukte Sachsenhausen til å fange mennesker.

NRK - 18 jul 23 kl. 09:05

Bombe fra andre verdenskrig uskadeliggjort i Hamburg

En bombe fra andre verdenskrig som ble funnet i bydelen Schanzenviertel i Hamburg, er blitt trygt uskadeliggjort, melder tysk politi. Schanzenviertel er et populært handleområde for turister. Tirsdag er det igjen trygt etter to mindre detonasjoner, tvitrer politiet.

Klartale - 11 aug 23 kl. 14:42

Fant bombe fra andre verdenskrig i Polen

En bombe ble funnet under bygningsarbeid i den polske byen Lublin. Bomben var fra andre verdenskrig. 14.

Klartale - 09 okt 23 kl. 11:00

Historien til verdens vanskeligste konflikt

Forholdet mellom staten Israel og palestinere er dårlig. Det har blitt kalt verdens vanskeligste konflikt. Konflikten handler blant annet om landområder.

Klartale - 28 sep 23 kl. 06:00

Studentenes liv i byen

Det er høst i lufta. Og studentene har inntatt byer i hele Norge. Aller flest studenter finner du i Norges hovedstad Oslo.

Klartale - 08 maj 17 kl. 16:30

Hvorfor flagger vi i dag?

I 1960 ble det bestemt at 8. mai skulle være flaggdag i Norge. Da skal alle myndighets-bygg henge opp flagget.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Funn av vrakrester i Bunnefjorden – avslutter redningsaksjon

Det ble lørdag kveld satt i gang søk etter funn av vrakrester i Bunnefjorden i Oslo. Hovedredningssentralen melder at en båteier har tatt kontakt med politiet og meldt at båten hans har gått ned. – Politiet jobber med å avhøre en person som har meldt seg for politiet om at han har vært ute i båt og at båten hans har sunket i det aktuelle området som vi leter i, sier redningsleder, Andreas Bull, ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NRK.

NRK - 45 minutter siden

Eksplosjon i boligområde i Uppsala

En person er sendt til sykehus etter en eksplosjon i et villaområde i Uppsala i Sverige, melder Aftonbladet..

NRK - 30 minutter siden

Funn av vrakrester i Bunnefjorden – starter søk

Det er satt i gang søk etter funn av vrakrester i Bunnefjorden i Oslo. – I forbindelse med observasjon av nødsignaler fra området har vår politibåt funnet vrakrester som gir grunn til å tro at en båt/fartøy har gått på grunn eller gått ned, opplyser operasjonsleder, Sven Christian Lie, i Oslo politidistrikt. Det søkes blant annet med helikopter og redningsskøyte..

NRK - 1 time siden

USA ber Israel skjerme sivile

USAs forsvarsminister Lloyd Austin sier Israel må skjerme sivile om de skal vinne en bykrig mot Hamas. I en tale på Reagan-senteret i California lørdag sa Austin at han lærte mye om krigføring i byer da han kjempet mot IS i Irak. Han sa at IS, som Hamas, var en integrert del av byene de hadde kontroll på, og at den internasjonale koalisjonen mot IS anstrengte seg hardt for å verne sivile og opprette humanitære korridorer.

NRK - 1 time siden

En drept og en skadet i angrep i Paris

En person er drept og en annen skadd etter et angrep på forbipasserende sentralt i Paris. Det opplyser Frankrikes innenriksminister på X, ifølge Reuters..

NRK - 2 timer siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekka

Det pågår evakuering frå store delar av området kring rekkehuset som står i brann på Frekhaug utanfor Bergen. Politiet seier til NRK at dei ikkje har fått melding om at nokon er sakna. – Det me veit er at det er full fyr i eit rekkehus.

NRK - 2 timer siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekkebustaden

På X melder politiet at det er full overtenning og mykje tjukk røyk i området, og at vert jobba med å evakuera rekkehuset og dei ander bustadane i rekka. 110 Vest melder på X at det er sendt ut store ressursar frå to ulike brannstasjonar..

NRK - 2 timer siden

Brann i rekkehus i Bergen – mogleg spreiingsfare

Det brenn i eit rekkehus på Frekhaug i Bergen, og det kan vera fare for spreiing til dei andre bustadane i rekka, melder politiet på X. Naudetatane har rykka ut..

NRK - 2 timer siden

Haaretz: Rakettåtak mot Tel Aviv

Hamas hevdar dei har gjennomført eit rakettåtak mot Tel Aviv. Det israleske forsvaret (IDF) melder på X at fleire rakettalarmar over heile sentral-Israel har gått, inkludert storbyen Tel Aviv. Ein talsperson for IDF fortel på X at rakettskjolda i byen Iron Dome slo ut fleire av rakettane..

NRK - 2 timer siden

Tidlegare gislar ber om å få henta ut dei siste gislane

Fleire av dei lauslatne gislane som Hamas tok 7. oktober samla seg i kveld i Tel Aviv. Både gislar og pårørande møtte opp på det israelske forsvaret sitt hovudkvarter i Tel Aviv.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com