NRK - 19 jan 24 kl. 01:33

Tyskere demonstrerer mot planer om massedeportasjoner

I Tyskland har ledere og aktivister på ytre høyre fløy drøftet massedeportasjoner med det høyrepopulistiske partiet Alternative für Deutschland (AfD). Planer for å deportere "uønskede" borgere – også personer med tysk statsborgerskap – ble lagt fram på et møte som ble holdt Potsdam i desember i fjor. I utkanten av den østtyske byen møttes politikere, forretningsfolk og aktivister fra ytre høyre i Tyskland og Østerrike. Også planer på hva som skal gjennomføres når ytre høyre kommer til makten i Tyskland, ble drøftet. Ved hjelp av agenter deltok det tyske etterforskningsmediet Correctiv på det hemmelige møtet, som sender sjokkbølger gjennom Tyskland, ifølge Danmarks Radio.
Les mer på NRK


Les mer om:
Tyskland, Alternative, Deutschland, Potsdam, Correctiv, Danmarks Radio, Olaf Scholz, Hamburg

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tyskere, demonstrerermot , planerom , massedeportasjoner
NRK - 01 apr 24 kl. 11:20

Tyskere feirer begrenset legalisering av cannabis

Fra mandag av har tyskere lov til å besitte mindre mengder cannabis til eget bruk. En rekke mennesker samlet seg i Berlin sentrum for å feire i natt. Det er nå lov for voksne å ha inntil 25 gram cannabis på seg og opptil tre planter hjemme.

Klartale - 06 feb 24 kl. 15:10

Korona stoppet turistene. Nå kommer de tilbake til Norge for fullt

Fjord, fjell, nordlys og isbreer. Regjeringen vil satse på norsk reiseliv.– Reiselivet er viktig for Norge, sier Jan Christian Vestre.

VG - 01 apr 24 kl. 11:34

Tyskere feirer begrenset legalisering av cannabis

Fra mandag av har tyskere lov til å besitte mindre mengder cannabis til eget bruk. En rekke mennesker samlet seg i Berlin sentrum for å feire i natt..

NRK - 21 jan 24 kl. 15:27

Politiet bryter opp demonstrasjon i München

Søndag demonstrerer titusener av tyskere mot det nasjonalkonservative høyrepartiet AfD. Folkemengden er så stor, rundt 200.000 personer, ifølge arrangørene, at politiet ser på det som en sikkerhetsrisiko.

NRK - 21 jan 24 kl. 15:27

Demonstrasjon mot ytre høyre er avlyst i München

Søndag demonstrerer titusener av tyskere mot det nasjonalkonservative høyrepartiet AfD. Folkemengden er så stor, rundt 200.000 personer, ifølge arrangørene, at politiet ser på det som en sikkerhetsrisiko.

Klartale - 11 okt 23 kl. 08:54

Demonstrerer på ny i Oslos gater

Vindturbinene på Fosen er i strid med menneske-rettighetene. Det slo Høyesterett fast for to år siden i dag. I vinter samlet aksjonister seg i Oslo.

Klartale - 12 okt 23 kl. 08:34

Vil blokkere inngangene til Statkraft

– Vi skal blokkere hele Statkraft. Det sier Gina Gylver til Dagsavisen. Hun er leder i Natur og Ungdom.

NRK - 28 okt 23 kl. 04:48

Stor folkemengde i New York demonstrerer for våpenhvile – stenger jernbanestasjon

Store folkemengder demonstrerer i New York med krav om våpenhvile mellom Israel og Hamas. Togstasjonen Grand Central Station er stengt som følge av protestene. Ifølge The New York Times er demonstrasjonen organisert av en gruppe kalt Jødisk stemme for fred.

NRK - 07 nov 23 kl. 16:34

Palestina-demonstrasjon på Oslo S

I overkant av 100 personer demonstrerer på Oslo Sentralstasjon i ettermiddagsrushet tirsdag. Flere er tilknyttet Aksjonsgruppen for Palestina, og ligger på gulvet i avgangshallen dekket av hvite laken. Gruppen demonstrerer for umiddelbar våpenhvile mellom Israel og Hamas.

NRK - 23 nov 23 kl. 13:18

Titusener demonstrerer for å få monarkiet tilbake i Nepa

Opprørspoliti bruker batonger og tåregass mot titusener av tilhengere av Nepals tidligere konge som demonstrerer for å få monarkiet tilbake i landet. Demonstrantene samlet seg i utkanten av hovedstaden Katmandu torsdag og forsøkte å marsjere innover mot sentrum mens de viftet med landets flagg og ropte slagord til støtte for tidligere kong Gyanendra. De ble da hindret av opprørspoliti, som slo dem med bambusbatonger og avfyrte tåregass og en vannkanon.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Mann pågrepet – skal ha viftet med revolver

Politiet i Oslo har pågrepet en mann utenfor en dagligvarebutikk i Storgata. Han skal ha viftet med en revolver. – Det var flere personer i området, men ingen er skadet.

NRK - 30 minutter siden

Svensk IS-kriger dømt til fengsel – voldtok barnebrud 100 ganger

En svensk IS-kriger som giftet seg med et barn i Syria er dømt til 10 års fengsel i Sverige, skriver Expressen. Mannen skal ha voldtatt sin barnebrud rundt 100 ganger. Den 12 år gamle jenta var datter av en svensk kvinne, som også hadde tilsluttet seg IS.

NRK - 1 time siden

Politijakt pågår i Bollnäs i Sverige – rundt 60 personer er stengt inne

Rundt 60 personer er innestengt i et konferanselokale i Bollnäs i Sverige som følge av en pågående politijakt. Politiet leter etter en bevæpnet person. Ingen skal være skadd eller pågrepet.

NRK - 1 time siden

Zelenskyj: Ukraina har angrepet russisk flyplass på Krim

Onsdag formiddag meldte ukrainske medier at ukrainske styrker sammen med etterretningstjenesten sto bak et droneangrepet på den russiske flybasen Dzjankoi på Krim. Onsdag kveld bekreftet president Zelenskyj angrepet da han talte via videolenke til EU-toppmøtet i Brussel. – I dag lyktes våre forsvarsstyrker å ramme et av okkupantenes viktige militær anlegg på Krim.

NRK - 1 time siden

Funn av død person i Sande på Sunnmøre

Politiet melder at det er gjort funn av ein død person i vatnet i Gursken i Sande kommune på Sunnmøre. Politiet er på staden og opplyser at det ikkje er noko som tyder på eit straffbart forhold. Politiet skal gjere undersøkingar på stadne og avhøyre vitne..

NRK - 2 timer siden

Det israelske luftvåpenet sier de angrep Hizbollah-infrastruktur i østlige Libanon

Israels luftvåpen sa onsdag i en uttalelse at deres jagerfly angrep infrastruktur tilhørende Hizbollah nord for Baalbek i østlige Libanon..

NRK - 2 timer siden

Det israelske luftvåpenet sier de angrep Hezbollah-infrastruktur i østlige Libanon

Israels luftvåpen sa onsdag i en uttalelse at deres jagerfly angrep infrastruktur tilhørende Hezbollah nord for Baalbek i østlige Libanon..

NRK - 4 timer siden

Sjukehustilsett dømt til fengsel

Ein mann i 30-åra frå Romsdal er dømt til fengsel i eitt år og seks månader for å ha misbrukt stillinga si til å skaffe seg seksuell omgang med ein pasient som var innlagt på sjukehuset der han jobba. Dette gjorde han mot den kvinneleg pasienten si vilje. Mannen erkjente ikkje straffeskuld då saka blei behandla i Møre og Romsdal tingrett.

NRK - 4 timer siden

Macron: EU må innføre sanksjoner mot Iran

– Vår plikt er å utvide sanksjonene, sa Macron i forkant av EU-toppmøtet i Brussel onsdag. Der blir Irans angrep mot Israel i helgen et av temaene. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz og Belgias statsminister Alexander De Croo tok til orde for flere sanksjoner mot Iran på vei inn til toppmøtet.

NRK - 4 timer siden

Republikanerne i Representantenes hus vil gi Ukraina 60 milliarder dollar

Republikanerne i Representantenes hus har lagt fram forslag til støttepakker for Ukraina, Israel, Taiwan og USAs allierte i Indo-Stillehavet. Støttepakken til Ukraina er på 60,84 milliarder dollar, tilsvarende over 671 milliarder kroner etter dagens kurs. Ifølge forslaget skal Israel få en støttepakke på 26,38 milliarder dollar, mens pakken til Taiwan og USAs allierte i Indo-Stillehavet er på 8,12 milliarder dollar.

Mest delt i dag

  Mest delt i går   Nyhetspressen i Sociala medier

   Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

   Liknende Nyheter


   Prenumerert på nyheter (RSS)

   Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.


   Siste Nyheter

   Økonominyheter
   Om oss

   Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

   RSS

   Kontakt

   contact@nyhetspressen.com