NRK > Nyheter

Torsdag, 29 Juli, 18:10

NRK - 25 mai 21 kl. 10:42

Tyske AfD har valgt ny lederduo

Medlemmer i Tysklands høyrepopulistiske parti AfD (Alternativ for Tyskland) valgte tirsdagn estleder Tino Chrupalla og parlamentarisk leder Alice Weidel som nye ledere. De to fikk støtte fra 71 prosent av partimedlemmene, skriver NTB. Tyskland har nytt parlamentsvalg til høsten. Ved forrige valg i 2017, fikk partiet tredje flest stemmer..
Les mer på NRK


Les mer om:
Tysklands, AfD, Tyskland, Tino Chrupalla, Alice Weidel, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tyske, AfDhar , valgtny , lederduo
NRK - 03 mars 21 kl. 10:09

Der Spiegel: AfD under overvåking

Tysk etterretning har satt hele partiet Alternativ for Tyskland (AfD) på sin liste over mistenkte høyreekstremister, melder Der Spiegel. Myndighetene vil ikke bekrefte informasjonen, Partiet fikk 12,6 prosent av stemmene ved valget i 2017..

NRK - 04 mai 21 kl. 11:55

Mer politisk motivert kriminalitet

Tysk politi registrerte i fjor en økning på 8,5 prosent i antallet politisk motiverte forbrytelser, opplyser myndighetene. Ifølge statistikk fra landets innenriksdepartement ble det i 2020 registrert 44.692 politisk motiverte forbrytelser i Tyskland.

NRK - 07 mars 21 kl. 18:16

Ny fylkesleder i Oslo Frp

Peter N. Myhre er valgt til ny leder av Oslo Frp av fylkeslagets årsmøte, melder NTB. Andreas Meeg-Bentzen og Karin Stål Woldseth er valgt som nestledere, og hele ledertrioen ble enstemmig valgt ved akklamasjon etter innstilling fra valgkomiteen..

NRK - 06 juni 21 kl. 07:23

Republikaner valgt til ordfører

Mattie Parker er valgt til ny ordfører i Fort Worth i Texas. Dermed fortsetter byen å styres av republikanerne som den eneste av Texas' større byer. Hun vant over demokraten Deborah Peoples, som ville blitt byens første svarte ordfører om hun var blitt valgt.

NRK - 05 juli 21 kl. 07:42

Urfolkskvinne vant valg i Chile

Chiles grunnlovsforasmling har valgt en kvinne fra urfolket mapuchene til sin president. 62 år gamle Elsa Loncón ble valgt med 96 av 155 mulige stemmer. – Jeg takker alle for å ha stemt for en mapuche og kvinne til å endre dette landets historie.

Aftenposten - 18 mars 21 kl. 19:30

Dagens quiz, Fredag 19. mars 2021

Hvilket tysk politisk parti skjuler seg bak forkortelsen AfD?.

NRK - 27 april 21 kl. 10:51

Topptrenar byttar toppklubb

Den tyske fotballtrenaren Julian Nagelsmann blir hovudtrenar i Bayern München frå neste år, etter Hansi Flick. Nagelsmann har til no trent RB Leipzig. Tyske fotballjournalister spekulerer i om Flick no skal ta over det tyske landslaget..

NRK - 08 juni 21 kl. 19:42

Neppe CureVac-vaksine før august

Den tyske CureVac-vaksinen, som Norge har bestilt rundt 2 millioner doser av, blir trolig ikke godkjent av EUs legemiddelbyrå før i august. Ifølge en kilde i det tyske helsedepartementet orienterte helseminister Jens Spahn landets delstater om tidsplanen mandag, skriver Reuters. Det tyske helsedepartementet har ikke ønsket å kommentere opplysningen, og CureVac har ikke svart på nyhetsbyråets henvendelse i saken..

NRK - 16 juni 21 kl. 04:46

Tyske politifolk i ekstremist-chat

I Tyskland er det avslørt at 49 politifolk i Frankfurt var med i høyreekstreme chattegrupper og utvekslet nazisymboler på internett. De fleste politifolkene tilhørte spesialenheten SEK. Andre jobber i påtalemyndigheten og andre politiavdelinger, og alle er i aktiv tjeneste, ifølge Peter Beuth, som er innenriksminister i delstatsregjeringen i Hessen.

NRK - 05 juli 21 kl. 16:24

Tyskland gir opphold til tolker

Tyskland har utstedt 2400 visum til afghanere som har hjulpet tyske styrker under krigen i Afghanistan. En talsperson for det tyske utenriksdepartementet sier at prosessen har skjedd «ekstremt» raskt. Forrige uke forlot de siste tyske soldatene Afghanistan.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Sint kunde knuste rute med vedkubbe

En person har knust en vindusrute på Kiwi på Kvam. Personen var forbannet og lot det gå ut over bygget med en vedkubbe. Politipatruljen som rykket ut til stedet, har en formening om hvem de tror det kan være som har forårsaket skadene, skriver GD..

NRK - 30 minutter siden

Kvinne i 40-årene funnet død

Politiet opplyser at personen som ble funnet død i Fredrikstad torsdag, er en kvinne i 40-årene. Dødsfallet blir betegnet som mistenkelig. Ifølge politiet var ikke kvinnen bosatt i den aktuelle leiligheten.

NRK - 30 minutter siden

Nå er Trolltunga nasjonal turiststi

Miljødirektoratet har torsdag gitt Trolltunga i Ullensvang status som nasjonal turiststi. – Vi er glade for at vi nå kan autorisere Trolltunga som nasjonal turiststi, et verdenskjent ikon der naturens eget verk utgjør attraksjonskraften, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet, i en presesmelding..

NRK - 45 minutter siden

Sju personer i kollisjon på E18

En bil har kjørt inn i en annen bakfra i østgående retning på E18 ved Grenstøl i Tvedestrand. Totalt er sju personer involvert i ulykken. Ingen er fastklemte og alle er bevisste.

NRK - 45 minutter siden

Mann funnet død i Tønsberg

En mann er funnet død langs en sti i Eikskogen i Tønsberg. Nødetatene satte i gang med hjerte- og lungeredning da de kom til stedet. Pårørende til mannen er varslet..

NRK - 1 time siden

Brann etter lynnedslag i Trøndelag

Lynet har slått ned på Gartland i Grong og satt fyr på terrenget. Brannmannskap fra Høylandet er på tur. Og, enda et lynnedslag er skjedd ved Formofoss i Snåsa.

NRK - 1 time siden

Forsinkelser på E18

Det er mye trafikk mellom Dørdal og Larvik som skaper rundt 30 minutters forsinkelser på E18, melder Vegtrafikksentralen..

NRK - 1 time siden

Kjøll om trusebot: – Uakseptabelt

Idrettspresident Berit Kjøll gir de norske beachhåndballjentene støtte i striden om de må spille i truser og bikinioverdel og ber om at reglene endres. Det har vekket oppsikt internasjonalt at det norske landslaget ble bøtelagt for å stille i tights i EM-bronsefinalen i Bulgaria. De norske spillerne krever at reglene endres.

NRK - 45 minutter siden

Selger bit av Dianas bryllupskake

Et 40 år gammelt kakestykke fra det eventyraktige bryllupet til britiske prins Charles og lady Diana skal selges på auksjon 11. august. Den omtalte biten stammer fra en av de 23 offisielle bryllupskakene som ble bakt til bryllupet for 40 år siden, i 29.

NRK - 45 minutter siden

Én av ti drikker mer enn før korona

I overkant av én av ti nordmenn drikker mer alkohol enn før pandemien. To av ti drikker mindre, mens juli ligger an til å bli måneden i år med høyest alkoholkonsum, viser en undersøkelse fra Norsk koronamonitor..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt