NRK > Nyheter

Sunday, 29 January, 05:54

NRK - 07 dec 22 kl. 16:25

Tysk sikkerhetstjeneste: Høyreekstrem bevegelse vokser

Av de mistenkte i den tyske politiaksjonen mot et nettverk av høyreekstreme, skal flere være tilknyttet den såkalte Reichsbürger-bevegelsen. Bevegelsen aksepterer ikke den tyske føderasjonen og er tilknyttet flere nynazistiske grupperinger. Lederen for den tyske sikkerhetstjenesten sier onsdag ifølge Reuters at bevegelsen har vokst betydelig det siste året. Ifølge sikkerhetssjef Thomas Haldenwang er gruppen som ble arrestert tidligere på onsdag et eksempel på en ny scene der Reichsbürger-ideologier, konspirasjonsteorier og høyreekstreme narrativ flyter sammen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Reichsbürger, Reuters, Thomas Haldenwang

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tysk, sikkerhetstjeneste, Høyreekstrem, bevegelse, vokser
NRK - 23 dec 22 kl. 15:27

Ordføreren i Paris: Gjerningsmannen var høyreekstrem aktivist

– Det kurdiske samfunnet, og gjennom det, alle parisere, ble rammet av disse drapene utført av en høyreekstrem aktivist, skriver ordfører Anne Hidalgo på Twitter. Fredag ble tre personer drept og flere skadet i et angrep i nærheten av et kurdisk kultursenter i det 10. arrondissement i Paris.

Klartale - 22 aug 22 kl. 06:30

Hun vil endre Italia

Giorgia Meloni leder partiet Italias Brødre. Partiet var lite populært for fem år siden. Da fikk det bare 4,4 prosent av stemmene.

NRK - 26 nov 22 kl. 09:49

Spania vil åpne grensen mot Gibraltar helt

Spania og EU foreslår å fjerne grensegjerdet mot Gibraltar for å legge til rette for fri bevegelse inn og ut av det britiske territoriet. – Forslaget som er overlevert til britene er omfattende og inkluderer tiltak for å fjerne grensegjerdet og sikre fri bevegelse, sier Spanias utenriksminister Jose Manuel Albares i en uttalelse. Forslaget vil gjøre Spania, på vegne av Schengen-landene, ansvarlig for Gibraltars yttergrense, står det videre.

NRK - I førrgår: 13:09

650.000 biler passerte ikke EU-kontroll

657.000 biler hadde mangler som måtte utbedres før kjøretøyet kunne godkjennes i 2022. Bremser, hjuloppheng og lys var blant de vanligste feilene.

NRK - 05 nov 22 kl. 20:42

Justisministeren vil ha redegjørelse fra PST

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) krever en utfyllende redegjørelse fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etter sprikende forklaringer om oppsigelsen til politimannen Øyvind Tenold. Det skriver VG. Tenold ble sagt opp fra stillingen som leder for Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i Vest politidistrikt i juni.

NRK - 25 nov 22 kl. 15:04

Anklager iranske sikkerhetsstyrker for å skyte mot demonstranter

14.24 Stoltenberg om Tyrkia-offensiv: – Har rett til selvforsvar 14.19 Svenske ungdommer demonstrerte for å markere klimasøksmål 13.

NRK - 07 dec 22 kl. 14:14

Tysk politi: Terrorgruppe ville bygge opp ny hær

Minst 25 personer ble onsdag pågrepet i Tyskland, i en stor politiaksjon mot et høyreekstremt nettverk som er mistenkt for å ha planlagt statskupp. Den militære delen av terroristgruppen hadde som formål å bygge opp en ny tysk hær, sier en tysk statsadvokat under en pressekonferanse onsdag ettermiddag, ifølge Reuters..

Klartale - 31 aug 22 kl. 06:30

Se hva som skjer med isbreene våre

Den kommer brått på deg. Gjemt mellom stupbratte fjell, svingete vei og tett skog. Bøyabreen er en av Jostedalsbreens brearmer.

NRK - 04 sep 22 kl. 01:55

Rettssaken mot tidligere NTNU-professor starter mandag

Den 49 år gamle tysk-iraneren var tidligere professor ved NTNU i Trondheim, og er tiltalt for å ha invitert fire iranske borgere som gjesteforskere, uten tillatelse fra instituttledelsen. Mannen risikerer inntil ti års fengsel dersom han blir funnet skyldig. Ifølge tiltalen sørget mannen for at iranerne fikk tilgang til laboratorier hvor blant annet elektronmikroskopet SEM sto plassert.

NRK - 04 sep 22 kl. 01:55

Eksprofessor ved NTNU tiltalt for ha brutt sanksjonene mot Iran

Den 49 år gamle tysk-iraneren var tidligere professor ved NTNU i Trondheim, og er tiltalt for å ha invitert fire iranske borgere som gjesteforskere, uten tillatelse fra instituttledelsen. Mannen risikerer inntil ti års fengsel dersom han blir funnet skyldig. Ifølge tiltalen sørget mannen for at iranerne fikk tilgang til laboratorier hvor blant annet elektronmikroskopet SEM sto plassert.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Boligbrann i Larvik

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en enebolig i Larvik tidlig søndag morgen. – De som bor i huset har kommet seg ut, melder Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 15 minutter siden

Minst tre døde og flere hundre skadd etter jordskjelv i Iran

Minst tre personer mistet livet og flere hundre er skadd etter at et jordskjelv med en styrke på 5,9 rammet nordvest i Iran, nær grensen til Tyrkia. Det melder statlige medier. I noen av de berørte områdene var det snø og minusgrader da jordskjelvet fant sted lørdag kveld klokken 21.

NRK - 10 minutter siden

Eksplosjoner ved boliger nær Stockholm

To eksplosjoner førte til materielle skader på inngangspartiet til to boliger nordvest for Stockholm natt til søndag. Politiet opplyste klokken 4 natt til søndag at ingen personer skal ha blitt fysisk skadd, men at det oppsto materielle skader. Politiet ble varslet om den første eksplosjonen klokken 2.

NRK - 30 minutter siden

14 personer evakuert etter boligbrann i Fauske

14 personer ble evakuert fra en bolig i Fauske etter en brann natt til søndag. Brannen ble slukket av personer på stedet. Noen av beboerne pustet inn røyk og ble undersøkt av ambulansepersonell på stedet, melder politiet i Nordland på Twitter..

NRK - 30 minutter siden

Truet med pistol i Moss

Rundt klokken tre natt til søndag ble en politipatrulje i Moss kontaktet av en mann og kvinne som fortalte at de hadde blitt truet av en ukjent mann med pistol. Beskrivelser av mannen fra de fornærmede, og innsats fra politiet, ble en mann i 20-årene pågrepet i nærheten etter kort tid, melder politiet i Øst på Twitter..

NRK - 30 minutter siden

Mann skallet til to politibetjenter i Drammen

En mann i 20-årene forsøkte å skalle til to polititjenestepersoner, da politiet tok kontakt med ham på et spisested i Drammen sentrum. Mannen ble pågrepet og siktet for vold mot offentlige tjenestepersoner, tvitrer Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 1 time siden

Mann med innreiseforbud til Norge stakk av fra politiet

En mann fra Litauen som var pågrepet av politiet for å ha brutt innreiseforbud til Norge, stakk av fra politipatruljen ved Ullensaker. Etter en kort flukt inn i skogen, ble mannen innhentet av politiets hundeekvipasje. Mannen blir satt i arresten, melder politiet i Øst..

NRK - 1 time siden

E6 i nord stengt flere steder på grunn av uvær

Vegtrafikksentralen nord melder at E6 Sennalandet og Hatter er stengt på grunn av uvær. Det vil bli tatt en ny vurdering søndag morgen klokken 07.00 Også E6 Saltfjellet er stengt, der tas det ny vurdering søndag klokken 08.

NRK - 2 timer siden

Klart flertall mot flere og høyere høyhus i Oslo

Nesten halvparten av de spurte i Oslo er negative til at det kan bli tillatt å bygge enda høyere bygninger i Oslo enn i dag. En tredel er positive, og nesten en av fem har ingen mening. Det viser en meningsmåling InFact har gjort for Nettavisen.

NRK - 2 timer siden

Mann truet med kniv da nabo sa at musikken var for høy

En person i Arendal ble natt til søndag truet med kniv da vedkommende forsøkte å si ifra til en nabo om at det ble spilt for høy musikk. Politiet har kontroll på mannen med kniven, som han kastet fra seg da politiet kom, tvitrer politiet i Agder..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com