NRK > Nyheter

Wednesday, 07 December, 17:16

NRK - 29 sep 22 kl. 14:49

Tysk inflasjon nådde rekordhøye 10 prosent i september

Inflasjonsraten i Tyskland var på rekordhøye 10 prosent i september, ifølge et foreløpig anslag. I august var raten 7,9 prosent, men prisene har fortsatt å stige raskt, hovedsakelig på grunn av økte energikostnader som følge av krigen i Ukraina. Energiprisene var 43,9 prosent høyere i september i år enn i samme måned i fjor, ifølge Tysklands offisielle statistikkbyrå. Det var også en økning i matvareprisene over gjennomsnittet med 18,7 sammenlignet med september 2021. Slutten på to statlige subsidier – en drivstoffrabatt og et billig reisekort på 9 euro – hadde trolig også en innvirkning på inflasjonsraten i september, opplyses det fra kontoret.
Les mer på NRK


Les mer om:
Tyskland, Ukraina, Tysklands, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tysk, inflasjon, nådde, rekordhøye10 , prosenti , september
Nyhetspressen - 30 maj 22 kl. 14:53

Høyeste inflasjon på lenge - hva betyr det for lånene dine?

Inflasjonen, det vil si prisveksten på varer og tjenester i samfunnet, er stigende både i Norge og andre deler av verden. Det er mange årsaker bak dette, og det er også viktig å huske på at de fleste riksbanker har et mål om noe inflasjon – omtrent 2 % er et vanlig nivå som flere myndigheter prøver å opprettholde over tid.  Samtidig kan for høy inflasjon skape usikkerhet i samfunnet.

Nyhetspressen - 17 jun 22 kl. 11:36

Rentene stiger videre og inflasjonen når nye toppnoteringer

Både norske og internasjonale renter stiger i relativt rask takt, samtidig som inflasjonen i Europa befinner seg over åtte prosent per juni 2022. I de 19 landene som er en del av eurosonen, var prisveksten fra mai 2021 til mai 2022 faktisk på hele 8,1 %. Prognosene tilsier også at denne utviklingen vil fortsette videre gjennom 2022 Rentenivå – fra svært lave nivåer til rask vekst Til å begynne med er det viktig å forstå at renter og inflasjon i noe grad henger sammen.

NRK - 01 nov 22 kl. 03:27

LOs sjeføkonom vil tillate høyere inflasjon

LOs sjeføkonom Roger Bjørnstad mener det grønne skiftet krever at Norges Bank sikter mot en høyere inflasjon enn 2 prosent. Godt hjulpet av økte råvare- og energipriser er norsk inflasjon presset kraftig opp, og Norges Bank har svart med en serie av rentehevinger. Rentehevingene vil fortsette, trolig allerede denne uken, for Norges Bank prøver å få inflasjonen tilbake til målet på 2 prosent.

E24 - 29 sep 22 kl. 14:52

Tysk inflasjon nådde rekordhøye 10 prosent i september

Inflasjonsraten i Tyskland var på rekordhøye 10 prosent i september, ifølge et foreløpig anslag..

NRK - 30 sep 22 kl. 15:19

Økt inflasjon i USA setter sentralbanken under press

Økende inflasjon i USA kan tvinge sentralbanken til å sette opp rentene ytterligere, melder TT med Bloomberg som kilde. Prisindeksen som måler husholdningenes forbruk, økte med 0,3 prosentpoeng fra juli til august, viser offisielle tall som ble lagt fram fredag. Dette er den indeksen som sentralbanken legger mest vekt på når rentenivået skal fastsettes.

NRK - 16 nov 22 kl. 06:45

Helsedirektoratet vurderer retningslinjer for tidligfødde barn

Verdsorganisasjonen for helse (WHO) kom i går med nye retningsliner for tidlegfødde barn. I staden for at nyfødde barn i ustabil tilstand skal leggast i kuvøse, slår WHO fast at hudkontakt tvert imot er kritisk for å auke sjansen for overleving. No vurderer òg Helsedirektoratet å endre sine råd.

NRK - 18 jul 22 kl. 05:08

New Zealand: Høyeste inflasjon på 32 år

Inflasjonen på New Zealand steg til rekordhøye 7,3 prosent i andre kvartal, den høyeste årsveksten på 32 år. De viktigste årsakene til prisoppgangen er dyrere drivstoff og mat, samt økte boligutgifter, viser tall fra landets statistiske sentralbyrå Stats NZ mandag. Man må tilbake til 1990 for å finne en like høy inflasjon.

NRK - 18 jul 22 kl. 07:10

Opplever høyeste inflasjon på 32 år

Inflasjonen på New Zealand steg til rekordhøye 7,3 prosent i andre kvartal, den høyeste årsveksten på 32 år. Man må tilbake til 1990 for å finne en like høy inflasjon. Prisoppgangen er på grunn av dyrere drivstoff, mat og økte boligutgifter.

NRK - 24 okt 22 kl. 09:50

Rekordhøy inflasjon i EU og eurosonen

Inflasjonen i eurosonen var oppe i nesten 10 prosent i september, og Den europeiske sentralbanken ventes denne uka å øke renten for å kjøle ned prisstigningen. I alle EUs 27 land er inflasjonen kommet opp i 10,9 prosent, og i Danmark var den på 11.1 prosent, den største stigningen som er registrert siden Danmarks Statistik startet sin indeks.

NRK - 15 nov 22 kl. 10:30

Frankrike: Lavere arbeidsledighet og økende inflasjon

Arbeidsledigheten i Frankrike falt svakt i tredje kvartal, melder det statistiske byrået INSEE. Samtidig var prisstigningen rekordhøy i oktober. I henhold til ILOs ledighetsstandard falt ledigheten til 7,3 prosent av arbeidsstyrken, mot 7,4 prosent i andre kvartal.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Musk ikke lenger verdens rikeste

Forretningsmannen Elon Musk er ikke lenger verdens rikeste man, viser årets liste fra magasinet Forbes. Musk må i år se seg forbigått av franskmannen Bernard Arnault som eier motehuset Louis Vutiton..

NRK - 30 minutter siden

TV 2: Salmonella trolig fra importert produkt

Mattilsynet mener de har kommet nærmere kilden for det pågående salmonella-utbruddet i Norge. – Vi tror smittekilden er et utenlandsk næringsmiddel som er vanlig, har ganske kort holdbarhet og distribueres over hele landet, sier Catherine Signe Svindland, seniorrådgiver i seksjon biologisk mattrygghet til TV 2. 58 personer er så langt smittet i utbruddet..

NRK - 30 minutter siden

Har sendt varsel mot psykiater

Forfatter Hilde Rød-Larsen overleverte onsdag et varsel til Statsforvalteren mot psykiateren som hun har anklaget for grenseoverskridende opptreden, melder TV 2..

NRK - 45 minutter siden

Tysk sikkerhetstjeneste: Høyreekstrem bevegelse vokser

Av de mistenkte i den tyske politiaksjonen mot et nettverk av høyreekstreme, skal flere være tilknyttet den såkalte Reichsbürger-bevegelsen. Bevegelsen aksepterer ikke den tyske føderasjonen og er tilknyttet flere nynazistiske grupperinger. Lederen for den tyske sikkerhetstjenesten sier onsdag ifølge Reuters at bevegelsen har vokst betydelig det siste året.

NRK - 1 time siden

McKinsey opphever taushetsplikt for Telenor

Dagbladet meldte tidligere i ettermiddag at McKinsey har opphevet taushetsplikten for statssekretær Kristoffer Thoners kundelister. Dette er ikke riktig. I en oppdatert melding skriver avisen at dette kun omfatter kunden Telenor, slik TV 2 meldte tidligere i dag.

NRK - 1 time siden

Vaksinekoordinator ble hedret av Støre

Sveriges vaksinekoordinator Richard Bergström sørget for at Norge ble inkludert i EUs innkjøpsordning av koronavaksine. Onsdag ble han hedret for innsatsen. – Richard Bergström og Sverige fortjener en stor takk fra Norge for at vi fikk tilgang til vaksiner mot covid-19 og dermed en vei ut av pandemien.

NRK - 1 time siden

McKinsey opphever taushetsplikten

McKinsey har opphevet taushetsplikten for statssekretær Kristoffer Thoners kundelister, melder Dagbladet..

NRK - 1 time siden

Fylkesnes klager på skattekrav

Tidligere denne uken var det klart at SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes fikk skattesmell på 477.000 kroner, i forbindelse med pendlerboligsaken. Han leide ut boliger samtidig som han fikk gratis pendlerbolig i Oslo, på skattebetalernes regning.

NRK - 1 time siden

Selvmordsangrep mot politistasjon i Indonesia

En politimann er drept og ti andre personer er såret i et selvmordsangrep mot en politistasjon i den indonesiske byen Bandung, opplyser politiet. Den antatte gjerningsmannen antas å ha tilhørt den ytterliggående islamistgruppa Jamaah Ansharut Daulah (JAD). Han har tidligere sittet fire år i fengsel for innblanding i et bombeangrep i 2017, men ble løslatt i september 2021.

NRK - 1 time siden

Putin: «Spesialoperasjonen» kan bli langvarig

Russlands president Vladimir Putin sier den såkalte «spesialoperasjonen» i Ukraina kan bli langvarig. Ifølge Putin er 150.000 mobiliserte russere utplassert i Ukraina.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com