Klartale > Nyheter

Sunday, 29 January, 04:20

Klartale - 24 maj 22 kl. 06:00

Tyrkias sterke mann har problemer

Recep Tayyip Erdogan er president for Tyrkia. Han har gjennom flere tiår forsøkt å bli stor og sterk. 68-åringen har vært leder for Tyrkia siden 2003. Den siste uken har han fått mye oppmerksomhet. Han sier nemlig nei til at Sverige og Finland skal få bli medlem av forsvars-samarbeidet Nato.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Tayyip Erdogan, Tyrkia, Sverige, Finland, Nato, Stoltenberg, Erdogan, Eyal, Grinell

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tyrkias, sterke, mannhar , problemer
NRK - 27 maj 22 kl. 13:43

Tyrkias utenriksminister: Sverige og Finland må ta konkrete steg

Tyrkia forventer at Sverige og Finland avslutter sin påståtte støtte til terrorisme for å få en slutt på innvendingene mot landenes Nato-medlemskap. Utenriksminister Mevlut Cavusoglu sa fredag at de svenske og finske delegasjonene hadde reist hjem med en liste over Tyrkias svar etter diplomatiske samtaler denne uken. – Konkrete steg må tas i lys av Tyrkias bekymringer.

NRK - 20 jan 23 kl. 11:41

Får brenne koran ved Tyrkias ambassade i Stockholm

Den høyreekstreme politikeren Rasmus Paludan har fått tillatelse til å brenne en koran ved Tyrkias ambassade i Stockholm lørdag. Politiet innvilget torsdag Paludans søknad om å få holde et folkemøte i nærheten av Tyrkias ambassade klokken 13 lørdag. Der planlegger han å brenne en koran – noe han også har gjort ved tidligere anledninger.

NRK - 17 jun 22 kl. 22:03

Problemer hos Vipps og banker

Fredag kveld er det flere som har problemer med betalingstjenesten vipps. Det er også meldt om problemer hos flere banker. – Det er problemer med vår betalingsinfrastrukturleverandør, og dette påvirker enkelte e-handelsbetalinger i Vipps, skriver vipps i en statusoppdatering på sine nettsider.

Klartale - 20 sep 22 kl. 06:00

Forsker frykter barn kan få feil diagnose

– Jeg har forsket på språkvansker siden 1970-tallet, sier Maggie Snowling til en sal fylt av mennesker. Hun er på Perspektiv-konferansen. Den skjer på Thon Hotell Ullevaal i Oslo.

Klartale - 02 aug 22 kl. 08:25

15 personer druknet i juli

Juli er den måneden der flest personer drukner i Norge. I år druknet 15 personer. Det viser Redningsselskapets statistikk.

VG - 14 maj 22 kl. 13:03

Finlands president om Tyrkias Nato-kommentar: – Tyrkias budskap til oss har vært det motsatte

Finlands president Sauli Niinistö mener man må ta Tyrkias uttalelser med ro - og har nå fortalt Putin om sine Nato-planer..

E24 - 14 maj 22 kl. 13:07

Finlands president om Tyrkias Nato-kommentar: – Tyrkias budskap til oss har vært det motsatte

Finlands president Sauli Niinistö mener man må ta Tyrkias uttalelser med ro - og har nå fortalt Putin om sine Nato-planer..

NRK - 14 maj 22 kl. 19:37

Tyrkias utenriksminister: Åpen for samtaler med Finland og Sverige

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu sier han er åpen for samtaler med Sverige og Finland om deres mulige søknader om Nato-medlemskap. – En stor andel av det tyrkiske folket er imot medlemskap for land som støtter terrororganisasjonen PKK. Men dette er problemstillinger vi må snakke med de andre Nato-landene om, i tillegg til disse landene, sa Cavusoglu lørdag, med henvisning til Sverige og Finland.

NRK - 15 maj 22 kl. 16:40

Stoltenberg om Tyrkias våpenkrav: – Vanskelig problemstilling

Den tyrkiske utenriksminister Mevlut Cavusoglu skal ha klargjort hva landet vil kreve for å støtte svensk medlemskap, ifølge VG : * Sverige må fjerne forbud mot våpeneksport til Tyrkia * Gi sikkerhetsgarantier * Stoppe å støtte terrorister i landet. Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg sier Tyrkias krav til Sverige om å fjerne forbudet mot våpeneksport er en kjent og vanskelig problemstilling. – Det er en problemstilling som har vært oppe flere ganger fra Tyrkias side at noen Nato-land har ulike former for restriksjoner eller begrensninger på våpeneksport til Tyrkia, sier Stoltenberg på spørsmål fra NTB..

NRK - 16 maj 22 kl. 12:18

Sverige og Finland sier nei til Tyrkias krav

Sverige og Finland sier nei til Tyrkias krav om å sende 33 personer med påstått bånd til kurdiske militante tilbake til hjemlandet sitt, skriver Reuters. Tyrkias president hevdet fredag at Sverige og Finland støtter Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK), som Tyrkia ser på som en terrororganisasjon. Erdogan sa også at Tyrkia ikke stiller seg positiv til eventuelle medlemskap for Sverige og Finland i Nato..

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 21 timer siden

Her fant de en 4.000 år gammel mumie

Arkeologer i Egypt har funnet en ny grav ved en pyramide i Saqqara. I mer enn 3.000 år har egyptere blitt begravet der.

Klartale - Igår: 16:33

Norsk film er mest sett på Netflix

«Kampen om Narvik» kom ut på kino i romjula. Filmen ble sluppet på strømmetjenesten Netflix denne uka. Folk kan se filmen noen steder i verden.

Klartale - Igår: 15:43

Demonstrasjoner i Midtøsten etter brenning av koranen

Politiker Rasmus Paludan har brent en koran, muslimers hellige bok. Det skjedde utenfor den tyrkiske ambassaden i Stockholm. Paludan er både dansk og svensk.

Klartale - Igår: 13:37

Dømt for smugling av hasj og kokain til Norge

Tre menn er dømt til fengsel for å smugle narkotika til Norge. De hadde gjemt over 1,2 tonn narkotika var gjemt i lastebiler med møbler. Lastebilene kom fra Danmark.

Klartale - Igår: 13:04

Trekker seg som Viggo Kristiansens advokat

Sjødin har vært forsvarer for Viggo Kristiansen i mange år. Han trekker seg på grunn av uenigheter blant støttespillerne. – Jeg har sagt til Viggo at jeg ikke har kuttet ham ut.

Klartale - Igår: 12:21

Tar opp kampen mot mafiaen i Italia

Matteo Messina Denaro var på rømmen i 30 år. Så ble han blitt pågrepet av italiensk politi. Han var mafiasjef for Cosa nostra.

Klartale - Igår: 10:49

Nye regler skal sikre nok strøm

Regjeringen hadde pressekonferanse fredag. De snakket om hvordan vi kan sikre at Norge har nok strøm. Statsminister Jonas Gahr Støre åpnet pressekonferansen.

Klartale - Igår: 10:11

Russland forbyr avisa Meduza

Meduza skriver selv at myndighetene har erklært dem som en trussel mot Russland. Både mot grunnloven og sikkerheten til landet.Ifølge Meduza blir det også forbudt for folk i Russland å samarbeide med avisa.

Klartale - Igår: 09:49

Nordmenn er bekymret for å kjøre langt med elbil

Mens 55 prosent av de som kjører elbil svarer at de er redde for å go tom for strøm på langtur. 72 prosent av de som ikke har elbil, svarer det samme. Det viser ny undersøkelse fra Naf.

Klartale - Igår: 09:44

Fortell oss hva som er viktig for deg!

Klar Tale ønsker å få fram meningen til våre lesere. Derfor åpner vi denne uka egen debattside. Den har fått navnet Klar mening.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com