NRK > Innenriks

Torsdag, 29 Juli, 16:39

NRK - 21 jan. 15 kl. 07:23

Tviler på at flere midlertidige jobber gjør arbeidslivet mer inkluderende

Hovedmålet med midlertidige ansettelser er at flere skal få prøve seg i arbeidslivet, mener regjeringen. – Kommer trolig ikke til å skje, sier arbeidslivsforsker..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tvilerpå at , flere, midlertidige, jobber, gjør, arbeidslivet, mer, inkluderende
P4 - 21 april 17 kl. 16:09

Liten økning i midlertidige ansatte

Det har vært en liten økning i midlertidige ansettelser etter at reglene om dette ble endret i 2015. Det viser et forskningsnotat fra Fafo. I fjor var andelen midlertidig ansatte på 8,7 prosent, et prosentpoeng mer enn året før.

P4 - 21 feb. 15 kl. 23:49

Pentagon-kilder tviler på IS-plan

Kilder innad i Pentagon tviler på USAs plan for å knuse terrorgruppen IS. USA har annonsert at den irakiske hæren skal ta tilbake storbyen Mosul med en storoffensiv. Ifølge nettavisen Daily Beast har planen blitt møtt med skepsis innad i Pentagon, der de tviler på at IS vil gi seg så fort som USA hevder.

NRK - 16 april 15 kl. 14:17

Lover å omgjøre arbeidsmiljøloven

Dersom Arbeiderpartiet vinner valget i 2017, vil vedtaket om midlertidige ansettelser fjernes, lover partileder Jonas Gahr Støre. – Det mest midlertidige med forslaget om midlertidige ansettelser er forslaget selv, sier han..

NRK - 18 des. 15 kl. 13:57

Vil kutte midlertidige stillinger

Utvalget som har vurdert tjenestemannsloven, vil stramme inn adgangen til midlertidige ansettelser og oppsigelse i statlige etater. LO Stat er fornøyd med anbefalingene og forslagene til hvordan omfanget av midlertidige stillinger kan reduseres..

NRK - 29 mars 16 kl. 06:47

Strid om midlertidige ansettelser

Tillitsvalgte tar feil når de hevder at midlertidige stillinger fortrenger faste ansettelser, sier Virke-direktør Vibeke Hammer Madsen. Ni av ti bedrifter ville ikke besatt midlertidige stillinger hvis de måtte gjøre dem faste, viser ny undersøkelse..

NRK - 06 feb. 20 kl. 12:47

Ulovlige midlertidige ansettelser

Mange arbeidstakere med midlertidige kontrakter skulle vært fast ansatt, viser en ny Fafo-rapport. Forskerne har undersøkt hvordan bedrifter begrunner midlertidige ansettelser, og fant at 42 prosent kan ha mulige brudd på arbeidsmiljøloven..

P4 - 13 okt. 15 kl. 05:54

4 av 10 jobber søndager

Vi jobber mer ubekvem arbidstidFire av ti nordmenn jobber på søndager. Halvparten jobber på kveldstid og fire at ti jobber over ti timer. Det viser YS Arbeidslivsbaromtere.

P4 - 03 feb. 16 kl. 14:32

Flere midlertidige ansatte

Mens andelen arbeidstakere i fast jobb går ned, blir stadig flere midlertidig ansatte. Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at det i 4. kvartal 2015 var 200 000 midlertidig ansatte, en økning på 14 000 fra samme kvartal året før.

P4 - 03 feb. 16 kl. 14:32

Flere midlertidige ansatte

Mens andelen arbeidstakere i fast jobb går ned, blir stadig flere midlertidig ansatte. Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at det i 4. kvartal 2015 var 200 000 midlertidig ansatte, en økning på 14 000 fra samme kvartal året før.

P4 - 19 nov. 19 kl. 09:35

Ikke flere kommuneansatte med fast jobb

Til tross for at byrådet i Oslo i 2015 gikk inn for å få ned omfanget av midlertidige ansettelser, har tallet ikke gått ned. 43 prosent av de ansatte i kommunen er i dag uten fast jobb - det er samme tall som i 2016, melder NRK. Finansbyråd Einar Wilhelmsen mener likevel det er for tidlig å slå fast at grunnbemanningen i kommunen er for lav.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 21 jan. 15 kl. 08:36

NHO: – Retorikken til LO tenderer til skremselspropaganda.

LO frykter flere midlertidige og dårligere kår for de ansatte hvis regjeringen endrer arbeidsmiljøloven. – LO villeder folk om virkningene, svarer NHO..

NRK - 21 jan. 15 kl. 07:19

– Uaktuelt å få barn uten fast jobb

Unio hevder regjeringens politikk gjør at flere kvinner vil sette livet sitt på vent. For Mari Beck var det uaktuelt å stifte familie mens hun var vikar..

NRK - 21 jan. 15 kl. 07:20

Leger nekter å foreta omskjæring av gutter

Ved årsskiftet ble alle offentlige sykehus i Norge pålagt å tilby rituell omskjæring av nyfødte. Men mange leger sier nei til å foreta en slik omskjæring..

NRK - 21 jan. 15 kl. 07:21

– Bra om det blir lettere å nedbemanne

Midlertidige ansettelser kommer godt med i usikre tider, mener Bedriftsforbundet. – Å tilsette mennesker på fast basis er en risiko for mange småbedrifter..

NRK - 21 jan. 15 kl. 06:37

– Telenorsjefen bør trekkje seg

Jusprofessor Beate Sjåfjell meiner at Telenor-sjef Jon Fredrik Baskaas anten har forsømt jobben sin eller lukka auga for korrupssjonsfaren i VimpelCom-saka med vilje. Ho meiner han må gå av..

NRK - 21 jan. 15 kl. 06:06

Stor tvil om Barents-olje blir lønnsom

Hvis oljeprisen forblir på dagens nivå, er det neppe lønnsomt å utvinne oljen lengst mot nord. Det ser skummelt ut for Barentshavet, mener oljeanalytiker..

NRK - 21 jan. 15 kl. 05:49

Anundsen får kritikk for overvåkingsforslag

Justisminister Anders Anundsen (Frp) ønsker at politiet selv skal få avgjøre om de vil bruke falske basestasjoner til overvåking, uten å ha en rettslig kjennelse først. Forslaget møter sterk motstand..

NRK - 20 jan. 15 kl. 22:15

– Har dokumentert manglende språkkunnskaper

Sykehjemsetaten mener de kan dokumentere behovet for bedre norsk for mange av de ansatte. Dette er etatens egne eksempler i svarbrev til Likestillings- og diskrimineringsombudet på hva som står i pasientjournaler:.

NRK - 20 jan. 15 kl. 22:14

– Diskriminerende å kreve norskkurs av sykehjemsansatte

Likestillings- og diskrimineringsombudet mener sykehjemsetaten i Oslo diskriminerer når de krever at ansatte gjennomfører norskkurs, og mener kommunen ikke dokumenterer behovet. Flere ansatte som er sendt på kurs har klaget Oslo inn..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt