NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 13:33

NRK - 18 apr 23 kl. 20:18

Tvil om våpenhvilen holder i Sudan

En 24 timers våpenhvile mellom de stridende partene i Sudan er formelt trådt i kraft, men fortsatt meldes det om skyting i hovedstaden Khartoum. Innbyggerne sier de fortsatt hører skyting og eksplosjoner i forskjellige deler av byen. Særlig virker det å være kamper rundt militærets hovedkvarter og presidentpalasset. Folk AP har snakket med, sier få har våget seg ut, ut over at det er køer ved noen bakerier. – Kampene pågår fortsatt, sier Atiya Abdulla Atiya i den sudanske legeforeningen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Sudan, Khartoum, AP, Atiya Abdulla Atiya, RSF, FNs, RSFs, Mohamed Hamdan Daglo, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tvilom , våpenhvilen, holderi , Sudan
Klartale - 25 apr 23 kl. 10:57

Tusenvis av sivile flykter fra Sudan

Det kjempes flere kamper i Sudan. Sivile flykter til nabolandene Tsjad, Egypt og Sør-Sudan. Det opplyste FNs nødhjelps-kontor (OCHA) mandag.

Klartale - 17 apr 23 kl. 08:48

Kjemper om å ta makta i Sudan

Det er kamper i Sudan. Kampene er mellom hæren og den paramilitære gruppen RSF. At gruppen er paramilitær betyr at RSF er opplært som militæret.

NRK - 27 apr 23 kl. 07:15

75 norske borgere er evakuert fra Sudan

Til sammen har omkring 75 norske borgere nå fått bistand til å reise ut av Sudan. Det var TV 2 som meldte saken først. – Det er god fremgang i uttransporteringen av norske og europeiske borgere fra Sudan.

Klartale - 27 apr 23 kl. 08:44

75 norske borgere er nå evakuert fra Sudan

30 norske borgere har kommet seg ut av Sudan i løpet av onsdag og natt til torsdag. De har kommet seg ut med norske og andre land sine fly.Rundt 75 nordmenn har fått hjelp til å reise ut av Sudan til sammen.

NRK - 03 maj 23 kl. 16:39

FNs lastebiler med nødhjelp plyndres i krigsherjet Sudan

FNs nødhjelpssjef er i Sudan for å sikre hjelp til millioner av sivile. Men kampene fortsetter, og seks lastebiler med nødhjelp på vei til Darfur er plyndret. Våpenhvilen som utløper onsdag, hindrer ikke generalene i å fortsette sin brutale maktkamp i Sudan.

Klartale - 24 apr 23 kl. 08:24

Ber nordmenn dra fra Sudan

Situasjonen i Sudan er ikke trygg, mener norske myndigheter. Derfor ber de norske borgere om å dra fra Sudan. Kampene har holdt på i over en uke.

NRK - 19 nov 23 kl. 17:36

Minst 30 mennesker er drept i grenseområder mellom Sudan og Sør-Sudan

Over 30 mennesker er blitt drept og 20 såret i stammetrefninger i grenseregionen Abyei mellom Sudan og Sør-Sudan, melder lokale myndigheter. – Vi har 31 drepte sivile og én uidentifisert soldat fra de fredsbevarende styrker, sier regionens informasjonsminister Boulis Kuoch til DPA over telefon. Han sier at flere væpnede ungdommer angrep landsbyer i området i morgentimene søndag.

NRK - I førrgår: 05:50

Våpenhvilen i Gaza forlenges med ett døgn

Våpenhvilen mellom Israel og Hamas forlenges med ett døgn, til fredag morgen. Meldingen om at våpenhvilen forlenges kom få minutter før den skulle løpe ut klokka 06.00 torsdag morgen norsk tid.

NRK - 28 maj 23 kl. 04:52

Åpner for å forlenge våpenhvilen i Sudan

En av de stridende partene under den pågående konflikten i Sudan, RSF-militsen, sier de er villige til å diskutere muligheten for å forlenge våpenhvilen. RSF-militsen sier i en uttalelse at de er klare til å fortsette samtalene i løpet av de to siste dagene av våpenhvilen, i regi av de saudiske og amerikanske meklerne, for å diskutere muligheten for å fornye våpenhvileavtalen og humanitære ordninger. Den nåværende våpenhvilen mellom RSF-militsen og Sudans regjeringshær skulle gjelde i sju dager fra mandag, men ble brutt etter bare noen minutter i form av luftangrep og artilleribeskytning.

NRK - 26 maj 23 kl. 11:49

Sudan er håpefulle før våpenhvilen går ut

De stridende partene i Sudan ser nå ut til å holde våpenhvilen i større grad, melder USA og Saudi-Arabia. Men enigheten er skjør. – Vi har notert en økt respekt for avtalen om midlertidig våpenhvile og humanitære hjelpetiltak i Sudan, melder den amerikanske ambassaden i Khartoum i en fellesuttalelse med saudiarabiske myndigheter.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Iran: To i den iranske Revolusjonsgarden er drept av israelske angrep

Statlig media i Iran melder at to soldater i den iranske Revolusjonsgarden er drept etter et israelsk angrep i Syria. Det skriver flere nyhetsbyråer. Israel har startet hundrevis av luftangrep mot sin nordlige nabo siden Syrias borgerkrig startet i 2011.

NRK - 30 minutter siden

Raid mot skeive klubber i Russland

Fredag kveld stormet politiet minst fire skeive klubber i Moskva, og en badstue for homofile menn. Politiet skal ha fotograferte pass og andre identitetspapirer til de som var til stede. Noen forklarte også at de skal ha måttet kle av seg.

NRK - 1 time siden

Reuters: Nye hjelpesendinger på vei til Gazastripen

De første lastebilene med nødhjelp er på vei til Gazastripen siden våpenhvilen i området kollapset, opplyser kilder i Røde Halvmåne. Det er nyhetsbyrået Reuters som har snakket med kildene i hjelpeorganisasjonen. Lastebilene skal lørdag ha passert den egyptiske siden av grenseovergangen Rafah, før de skal undersøkes.

NRK - 1 time siden

Ingen flyvninger på flyplassen i München før søndag

På grunn av det fortsatt store snøfallet vil det trolig ikke være flytrafikk før klokken 06.00 søndag, skriver flyplassen i München på sine nettsider. – Passasjerer anbefales på det sterkeste å ikke reise til flyplassen i dag og sjekke statusen til flyet med flyselskapet før de reiser til flyplassen i morgen, informerer flyplassen..

NRK - 1 time siden

Person bekreftet død etter brann i Halden

Personen som ble hentet ut fra boligen som brant i Halden ved 9-tiden lørdag er bekreftet omkommet. – Dette skal være en mann i 60-årene. Pårørende er varslet, skriver Øst politidistrikt på X..

NRK - 1 time siden

Gult farevarsel for snø i Rogaland

Meteorologisk institutt varsler store snømengder i Rogaland det neste døgnet. I den forbindelse har de sendt ut gult farevarsel. – Fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag ventes det rundt 10–20 centimeter snø, skriver instituttet på X.

NRK - 1 time siden

Bevaring av skog og hav i sentrum

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på klimatoppmøtet i Dubai sammen med stats- og regjeringssjefer fra Brasil, Frankrike, Tonga, Ghana og Indonesia. Der fremhevet Støre viktigheten av en global innsats for å ta vare på skog og hav, skriver regjeringen i en pressemelding. – Vi når ikke klimamålene uten å ta vare på naturen.

NRK - 2 timer siden

Vatikanet oppfordrer verdens land til gjennombrudd på klimatoppmøtet

Pave Frans oppfordrer landene på FNs klimatoppmøte til å komme med et gjennombrudd som vil muliggjøre framskritt. Paven uttrykker uro knyttet til hvordan verdens land skal takle den stigende globale temperaturen. – Brødre og søstre, det er essensielt at det blir et gjennombrudd som ikke er en delvis endring av kursen, men heller en ny måte å gjøre fremskritt på sammen, sa kardinal Pietro Parolin ved Vatikanets sekretariat på klimatoppmøtet på vegne av paven lørdag.

NRK - 2 timer siden

Skulle hindre at brannen spredte seg – fant hasjplantasje

Da politiet skulle evakuere nabohuset til et brennende hus i Malvik fant de en hasjplantasje. Rundt halv 11 lørdag formiddag ble det bekreftet at en person omkom i brannen. – Brannvesenet tok seg inn i et av nabohusene og gjorde funn av det som kan virke som en hasjplantasje, sier politioverbetjent Hans Christian Storset Jannisson.

NRK - 2 timer siden

E24: Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet

Dyrebeskyttelsen Bergen har gitt kortsiktige lån til folk som ikke får lån i en vanlig bank, på grunn av betalingsanmerkninger og misligholdt gjeld, skriver E24. Avisen har avdekket at dyrevernsorganisasjonen siden 2013 har drevet med utlån av penger i gråmarkedet, der private låner av hverandre utenfor det regulerte banksystemet. Renten på lånene har «for det meste» vært 13 prosent, ifølge et dokument fra Stiftelsestilsynet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com