NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 17:44

NRK - 14 jul 23 kl. 08:22

Tusenvis demonstrerer mot Aserbajdsjan

Rundt 6000 tusen armenere demonstrerer mot Aserbajdsjan fredag med krav om at de skal fjerne veisperringer mellom Armenia og enklaven Nagorno-Karabakh. Nagorno-Karabakh er en selvstyrt separatistregion som ligger inne i Aserbajdsjan. I april i år satte Aserbajdsjan opp en veisperring mellom Armenia og enklaven, noe som har skapt bekymring om humanitær krise i regionen. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Aserbajdsjan, Armenia, Nagorno-Karabakh, karabakh, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tusenvis, demonstrerermot , Aserbajdsjan
Klartale - 27 sep 23 kl. 11:15

Armenere flykter fra området

Styrker fra Aserbajdsjan og Armenia kjemper mot hverandre. Begge landene vil ha kontroll over området Nagorno-Karabakh. Området er egentlig en del av Aserbajdsjan og er på størrelse med Østfold fylke.

NRK - 14 maj 23 kl. 15:25

Armensk-aserbajdsjansk toppmøte om spent situasjon

Lederne for Armenia og Aserbajdsjan kom søndag til Brussel for samtaler om konflikten rundt Nagorno-Karabakh og det anstrengte forholdet mellom de to landene. I dagene før møtet har det igjen vært trefninger langs grensen, med sårede soldater og minst ett dødsfall på hver side. Armenias statsminister Nikol Pasjinian beskyldte Aserbajdsjan for å forsøke å undergrave samtalene i Brussel.

NRK - 25 maj 23 kl. 03:10

Ber ICJ beordre Aserbajdsjan til å åpne vei

Armenia har bedt Den internasjonale domstolen (ICJ) om å beordre Aserbajdsjan til å fjerne blokaden av en vei som knytter Jerevan til Nagorno-Karabakh. Aserbajdsjan satte opp blokaden ved inngangen til Lacin-korridoren, den eneste veien som forbinder Armenia med enklaven, 23. april i år.

NRK - 19 sep 23 kl. 17:45

Aserbajdsjan: Én død i Karabakh-konflikt

Én sivilist skal være drept i konflikten mellom Aserbajdsjan og Armenia om Nagorno-Karabakh. Det heter det i en uttalelse fra aserbajdsjansk side, ifølge Reuters. Aserbajdsjan sier samtidig at de har brutt gjennom armenske stillinger i Karabakh.

NRK - 19 sep 23 kl. 17:45

Aserbajdsjan: Én sivilist død i Karabakh-konflikt

Én sivilist skal være drept i konflikten mellom Aserbajdsjan og Armenia om Nagorno-Karabakh. Det heter det i en uttalelse fra aserbajdsjansk side, ifølge Reuters. Samtidig sier separartister i Karabakh at fem er drept og ytterligere 80 skadd, skriver AFP.

NRK - 20 sep 23 kl. 09:25

Kaller Aserbajdsjans militære operasjoner «etnisk rensing»

Karabakh-regionens tidligere toppsjef Ruben Vardanyan sier at Aserbajdsjan har bedt dem om å dra, og kaller det «etnisk rensing». Det melder Reuters. Vardanyan ber Armenia, Russland og Aserbajdsjan om å holde et krisemøte for å snakke sammen.

NRK - 20 sep 23 kl. 22:57

Armenia hevder Aserbajdsjan skyter ved grensa

Armenia sa sent onsdag at Aserbajdsjan skyter langs grensa mellom landene. Ifølge den armenske forsvarsministeren skal soldater fra Aserbajdsjan ha skutt med lette våpen. Uttalelsen kommer etter at Aserbajdsjan hevdet å ha fått tilbake kontroll over utbryter-regionen Nagorno-Karabakh..

NRK - 27 sep 23 kl. 18:00

Aserbajdsjan skal ha pågrepet den tidligere sjefen for separatistene i Nagorno-Karabakh

Aserbajdsjan sier de har pågrepet den tidligere lederen for separatistregjering i Nagorno-Karabakh idet han forsøkte å krysse grensa til Armenia. Pågripelsen av Ruben Vardanyan ble kunngjort av den aserbajdsjansk grensevakten onsdag. Vardanyan har ifølge grensevakten blitt brakt til landets hovedstad Baku og er overlevert til «relevante statlige organer», som vil avgjøre hans videre skjebne.

NRK - 17 nov 23 kl. 15:51

FN-domstol krever at Aserbajdsjan lar etniske armenere returnere trygt til Nagorno-Karabakh

FNs øverste domstol beordret fredag ​​Aserbajdsjan å tillate trygg retur av mennesker til det omstridte territoriet Nagorno-Karabakh, som Baku beslagla i september i en lynoffensiv. Offensiven utløste en masseflukt av størsteparten av de 120.000 armenerne som bodde i området.

NRK - 27 sep 23 kl. 13:26

Armenia: En tredel av befolkningen har forlatt Nagorno-Karabakh

Over en tredel av befolkningen i Nagorno-Karabakh har forlatt regionen i etterkant av Aserbajdsjans militære inngripen i forrige uke, ifølge Armenia. Armenske myndigheter opplyser at 42.500 fordrevne har ankommet landet siden Aserbajdsjan opphevet veisperringen rundt regionen søndag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 30 minutter siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 1 time siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 1 time siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 45 minutter siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 45 minutter siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 1 time siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 1 time siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 1 time siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com