NRK > Nyheter

Monday, 04 March, 23:05

NRK - 21 jul 23 kl. 10:15

Tusenvis av ukrainske sivile blir holdt i russiske fengsler

Over hele Russland og i russisk-okkuperte områder av Ukraina blir ukrainske sivile arrestert og satt i fengsler. Fengselsforholdene beskrives som svært brutale. Fanger er blitt satt til å gjøre tungt og farlig arbeid, som å grave skyttergraver i vinterfrossen jord for russiske soldater ved frontlinjene. Mange av fangene er blitt tvunget til å bruke altfor store russiske militæruniformer, noe som gjør dem til mål for ukrainske soldater. I den okkuperte regionen Zaporizjzja, ble en gruppe ukrainske sivile tvunget til å grave massegraver – graver for medfanger som ikke hadde overlevd.
Les mer på NRK


Les mer om:
Russland, Ukraina, Zaporizjzja, AP, Røde Kors, Genèvekonvensjonene, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tusenvisav , ukrainske, sivileblir , holdti , russiske, fengsler
Klartale - 16 okt 23 kl. 10:03

Sier de vil angripe Gaza fra bakken snart

Jonathan Conricus har snakket med nyhetsbyrået NTB. Det skjedde sent søndag kveld. Conricus er fra Israels hær.

Klartale - 15 feb 24 kl. 12:30

Ingen vet hvor mange som har blitt drept i Ukraina

Russland invaderte Ukraina 24. februar 2022. Mange sivile er drept i krigen siden den gang.

NRK - 04 apr 23 kl. 17:19

Ukrainsk soldat sa seg delvis skyldig i russisk krigsforbrytersak

En ukrainsk soldat erkjente delvis straffskyld da han møtte som tiltalt i den første krigsforbrytersaken i Russland etter den russiske invasjonen av Ukraina. Den ukrainske marineinfanteristen Anton Tsjerednik møtte tirsdag som tiltalt i en domstol i den russiske byen Rostov-na-Donu like øst for Mariupol. Mens ukrainske myndigheter har ført flere rettssaker mot russiske soldater, skal dette være den første i sitt slag mot en ukrainsk soldat i Russland.

NRK - 03 aug 23 kl. 06:12

Omfattende krigsforbrytelser i Sudan, melder Amnesty

Voldtekter mot unge jenter, vilkrlige drap p sivile og mlrette angrep mot sykehus er blant krigsforbrytelsene Amnesty har dokumentert i Sudan. Historien til den 55 r gamle lreren Kodi Abbas illustrerer grusomhetene som finner sted i det nordafrikanske landet: Kona mi og barna mine lp hjemmefra da kamper brt ut i nabolaget mellom Rapid Support Forces og hren. Mine to yngste gutter, seks r gamle Hassan og tte r gamle Ibrahim, og min brors snn Koko p sju, var sm og lp ikke fort nok.

NRK - 30 aug 23 kl. 21:40

Seks ukrainske soldater omkom i helikopterulykke

Seks ukrainske soldater mistet livet da to militærhelikoptre kolliderte øst i Ukraina, opplyser det ukrainske forsvaret. Ukrainske medier skriver onsdag at ulykken skjedde tirsdag i nærheten av byen Kramatorsk øst i landet og at det dreier seg om to militærhelikoptre av typen MI-8. Disse er mye brukt av det ukrainske forsvaret.

NRK - 21 jul 23 kl. 21:21

FN: Uakseptabelt med trusler mot sivile fartøyer i Svartehavet

Trusler mot sivile fartøy i Svartehavet er uakseptable, ifølge FN. Uttalelsen kommer etter at Russland og Ukraina advarer skip om å legge til kai hos fienden. Russland sa fredag at de antar at fartøy som seiler til Ukraina, har våpen om bord.

NRK - 06 okt 23 kl. 13:10

Russland: – Angriper ikke sivile mål

En talsmann for den russiske regjeringen benektet fredag at landet angriper sivile mål, da han ble spurt om angrepet på den ukrainske landsbyen Hroza. Han sa at Russland kun angriper infrastruktur, områder med høy konsentrasjon av ukrainske tropper og den ukrainske militærledelsen. 53 mennesker ble ifølge ukrainske myndigheter drept da en russisk rakett traff landsbyen torsdag formiddag..

NRK - 10 aug 23 kl. 20:59

Ukraina: Framgang i Bakhmut – vanskelig ved Kupjansk

Ukrainske myndigheter ber sivile forlate Kupjansk-området, der det pågår harde kamper. Ukrainske styrker skal samtidig ha erobret høyder ved Bakhmut. Russland har samlet store styrker som forsøker å rykke fram ved Kupjansk, som ligger nordøst i Ukraina i Kharkiv-regionen.

NRK - 24 apr 23 kl. 05:05

Rapport: Ukrainske styrker skal ha rykket fram ved Dnipro-elva

Ukrainske styrker skal ha rykket fram til østbredden av Dnipro-elva i den delvis frigjorte regionen Kherson, heter det i en analyse fra en vestlig tenketank. Det amerikanske instituttet for studier av krig (ISW) offentliggjorde søndag geodata og meldinger fra russiske bloggere som indikerer at ukrainske styrker har gått i stilling på østsiden av Dnipro, i et område som tidligere var kontrollert av russiske soldater. Det er første gang man på vestlig hold har registrert ukrainske posisjoner på dette stedet, men omfanget av denne forflyttingen er høyst uklar.

Klartale - 02 aug 23 kl. 13:15

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle sette meg ned ved en skolepult igjen

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Tidligere toppsjefer i Twitter saksøker Elon Musk

Fire tidligere toppsjefer i Twitter har saksøkt Elon Musk for over 128 millioner dollar. De fire mener blant annet at Musk ikke har betalt dem sluttvederlag, melder Reuters..

NRK - 10 minutter siden

Reuters: Kraftig skyting nær flyplass på Haiti

Det meldes om kraftig skyting nær Port-au-Prince internasjonale flyplass, ifølge flyplassmyndighetene. Myndighetene i Haiti har erklært unntakstilstand og innført portforbud. Landet har vært preget av uro i en årrekke, og natt til søndag rømte mange fra et fengsel i hovedstaden..

NRK - 30 minutter siden

Kamala Harris er dypt bekymret for den humanitære situasjonen i Gaza

USAs visepresident Kamala Harris ber Israel om å ta flere grep i samarbeid med USA for å få mer humanitær hjelp inn i Gaza. Det sa hun i en samtale med Israels Benny Gantz, som sitter i Netanyahu-regjeringens krigskabinett. I møtet i Det hvite hus diskuterte de også situasjonen i Rafah, melder Reuters..

NRK - 45 minutter siden

Operasjon Dagsverk til Colombia

Årets Operasjon Dagsverk er tildelt Utviklingsfondet som skal støtte urfolksungdom i Guatemala. Målet er å bekjempe sult gjennom klimatilpasning. Det er elever i hele Norge som har stemt fram hvilket prosjekt de mener bør få støtte, skriver OD og Utviklingsfondet i en pressemelding..

NRK - 45 minutter siden

Politiet stanset politimann på buss ved Nordkjosbotn

Politiet i Troms stanset mandag en buss ved Nordkjosbotn etter meldinger om en mann med våpen om bord. Mannen viste seg å være en av deres egne, melder NTB. Politimannen fra Nordland hadde et elektrosjokkvåpen i belte.

NRK - 1 time siden

SVT: Eksplosjon i boligblokk sør i Stockholm

Svensk politi fikk melding om eksplosjonen halv ni mandag kveld. Den skal ha skjedd i oppgangen i blokken. Det meldes ikke om at noen er skadd.

NRK - 2 timer siden

FN: – Grunn til å tro på meldinger om seksuell vold

En gruppe FN-eksperter sier det er skjellig grunn til å feste lit til meldingene om at det ble begått seksuell vold, deriblant voldtekter, under Hamas-angrepet på Israel 7. oktober i fjor. Ekspertgruppen, ledet av FNs spesialutsending for seksuell vold i konfliktområder, Pramila Patten, besøkte Israel i perioden 29.

NRK - 2 timer siden

Hamas vet ikke hvor mange gisler som fortsatt er li live

– Vi vet ikke eksakt hvor mange av fangene som er i live eller døde, drept som følge av angrep eller sult sier Bassen Naim, som sitter i ledelsen i Hamas, til nyhetsbyrået AFP. – Det er fanger som holdes av flere grupper på flere steder i det palestinske territoriet, sier han. Naim som er tidligere helseminister på Gazastripen, sier videre at en våpenhvile er nødvendig «så vi kan få sjekket dette, finne navn, antall og status på hvorvidt de er i live eller døde».

NRK - 4 timer siden

Misbrukte navnet til Røde Kors: Kjøpte varer til verdi på over 268.000 kroner

To brødre i 20-årene fra Lørenskog er tiltalt for å ha misbrukt andres kreditt- eller bankkort for egen vinning. De tiltalte møtte mandag i Romerike og Glåmdal tingrett. Fra mars til mai 2023 bestilte de varer ved flere elektronikkbutikker til en samlet verdi på over 268 000 kroner med andres bank-og kredittkort.

NRK - 3 timer siden

Israel beskylder FN for å holde tett om Hamas-overgrep

Den israelske utenriksministeren Israel Katz sa mandag at han har kalt hjem Israels ambassadør til FN, Gilad Erdan, for umiddelbare konsultasjoner. Katz vil drøfte med ambassadøren det Israel hevder var massevoldtekter og seksuell vold utført av Hamas-krigere 7. oktober og manglende behandling i FN.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com