NRK > Nyheter

Wednesday, 07 December, 16:52

NRK - 10 jul 22 kl. 05:11

Turbinene til russisk gassrørledning sendes til Tyskland

Canada har besluttet å sende turbiner som hører til den russiske gassrørledningen Nord Stream 1, til Tyskland når vedlikeholdet er ferdig. Ukraina har bedt Canada om ikke å returnere turbinene slik at det internasjonale presset på Russland kan opprettholdes. Ukraina sier deres gassrørledninger kan forsyne Tyskland med gassen de trenger. Russland stanset gassforsyningene gjennom rørledningen til Tyskland mens turbinene var i Canada til vedlikehold, og lovet å gjenoppta forsyningene så snart turbinene var på plass igjen. Tyskland jobber med å øke sine minkende gasslagre før vinteren, men Ukraina beskylder Tyskland for å la seg presse av Russland etter at russiske Gazprom sa at leveringsstansen skyldtes reparasjoner, og ikke var et svar på sanksjonene..
Les mer på NRK


Les mer om:
Nord Stream, Tyskland, Canada, Russland, Ukraina, Gazprom

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Turbinene, til, russisk, gassrørledning, sendes, til, Tyskland
NRK - 01 okt 22 kl. 14:47

Ny gassrørledning mellom Bulgaria og Hellas er i drift

En ny gassrørledning mellom Hellas og Bulgaria åpnet lørdag. Rørledningen gjør at Bulgaria ikke lenger trenger russisk gass. EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen sto for den offisielle åpningen.

Klartale - 27 sep 22 kl. 15:43

– Dette er ingen liten sprekk

To gassrørledninger har hatt tre lekkasjer. Det sier de som styrer Sverige og de som styrer Danmark.Nord Stream AG er operatør for de to ledningene, som kalles Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

Klartale - 18 okt 22 kl. 09:16

Minst 50 meter av gassrørledning er borte

27. september kom det nyheter om at to gassrørledninger hadde lekkasje. Det var snakk om Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

NRK - 06 maj 22 kl. 06:01

Ny gassrørledning innviet i Polen og Litauen

Polen, Estland, Latvia og Litauen har innviet en ny gassrørledning, for å redusere avhengigheten av russisk gass, melder AFP. Den 508 km lange rørledningen vil kunne transportere rundt 2 milliarder kubikkmeter gass per år i begge retninger, skriver The Guardian. – I dag innvier vi vår energiuavhengighet, sa Litauens president Gitanas Nauseda til en seremoni utenfor hovedstaden Vilnius.

NRK - 19 nov 22 kl. 17:23

Russisk gassrørledning eksploderte

En gassrørledning utenfor St. Petersburg i Russland eksploderte lørdag og forårsaket en kraftig brann som kunne sees på flere kilometers avstand. Store brannmannskaper er sendt til stedet for å forsøke å slukke brannen, opplyser den lokale guvernøren Aleksandr Drozdenko.

E24 - 19 nov 22 kl. 17:31

Russisk gassrørledning eksploderte

En gassrørledning utenfor St. Petersburg i Russland eksploderte lørdag og forårsaket en kraftig brann som kunne sees på flere kilometers avstand..

Klartale - 27 sep 22 kl. 11:12

Mistenker at noen har ødelagt gassrørledninger

To gassrørledninger har hatt tre lekkasjer. Det sier de som styrer Sverige og de som styrer Danmark. Nord Stream AG er operatør for de to ledningene, som kalles Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

NRK - 25 jul 22 kl. 05:12

Sørsamisk Ap-lag krever at vindmøller på Fosen rives

Sørsamisk Arbeiderparti ber regjeringen følge opp dommen i Høyesterett og rive vindmøllene på Fosen. Turbinene er fortsatt i drift, selv om Høyesterett i oktober i fjor fastslo at konsesjonen er ulovlig og vindmøllene bryter med samiske menneskerettigheter. Staten vil ikke stoppe turbinene før de har gjennomført en ny konsekvensutredning.

NRK - 26 sep 22 kl. 17:05

Gasslekkasje nær Nord Stream 2

Det er observert en gasslekkasje sørøst for den danske øya Bornholm i Østersjøen. Lekkasjen er påvist der gassrørledningen Nord Stream 2 går. Mandag ble det meldt om et plutselig fall i trykket i gassrørledningen, som går fra Russland til Tyskland via Østersjøen.

NRK - 27 sep 22 kl. 10:05

Åpner gassrørledning mellom Norge og Polen

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) åpner tirsdag gassrørledningen Baltic Pipe som forsyner Polen og Danmark med gass fra Norge. Aasland er tirsdag i den polske byen Szczecin for å markere åpningen av Baltic Pipe. Det skjer samme dag som nyheten kom om at gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 lekker like utenfor øya Bornholm i Østersjøen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

TV 2: Salmonella trolig fra importert produkt

Mattilsynet mener de har kommet nærmere kilden for det pågående salmonella-utbruddet i Norge. – Vi tror smittekilden er et utenlandsk næringsmiddel som er vanlig, har ganske kort holdbarhet og distribueres over hele landet, sier Catherine Signe Svindland, seniorrådgiver i seksjon biologisk mattrygghet til TV 2. 58 personer er så langt smittet i utbruddet..

NRK - 5 minutter siden

Har sendt varsel mot psykiater

Forfatter Hilde Rød-Larsen overleverte onsdag et varsel til Statsforvalteren mot psykiateren som hun har anklaget for grenseoverskridende opptreden, melder TV 2..

NRK - 30 minutter siden

Tysk sikkerhetstjeneste: Høyreekstrem bevegelse vokser

Av de mistenkte i den tyske politiaksjonen mot et nettverk av høyreekstreme, skal flere være tilknyttet den såkalte Reichsbürger-bevegelsen. Bevegelsen aksepterer ikke den tyske føderasjonen og er tilknyttet flere nynazistiske grupperinger. Lederen for den tyske sikkerhetstjenesten sier onsdag ifølge Reuters at bevegelsen har vokst betydelig det siste året.

NRK - 45 minutter siden

McKinsey opphever taushetsplikt for Telenor

Dagbladet meldte tidligere i ettermiddag at McKinsey har opphevet taushetsplikten for statssekretær Kristoffer Thoners kundelister. Dette er ikke riktig. I en oppdatert melding skriver avisen at dette kun omfatter kunden Telenor, slik TV 2 meldte tidligere i dag.

NRK - 30 minutter siden

Vaksinekoordinator ble hedret av Støre

Sveriges vaksinekoordinator Richard Bergström sørget for at Norge ble inkludert i EUs innkjøpsordning av koronavaksine. Onsdag ble han hedret for innsatsen. – Richard Bergström og Sverige fortjener en stor takk fra Norge for at vi fikk tilgang til vaksiner mot covid-19 og dermed en vei ut av pandemien.

NRK - 45 minutter siden

McKinsey opphever taushetsplikten

McKinsey har opphevet taushetsplikten for statssekretær Kristoffer Thoners kundelister, melder Dagbladet..

NRK - 45 minutter siden

Fylkesnes klager på skattekrav

Tidligere denne uken var det klart at SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes fikk skattesmell på 477.000 kroner, i forbindelse med pendlerboligsaken. Han leide ut boliger samtidig som han fikk gratis pendlerbolig i Oslo, på skattebetalernes regning.

NRK - 1 time siden

Selvmordsangrep mot politistasjon i Indonesia

En politimann er drept og ti andre personer er såret i et selvmordsangrep mot en politistasjon i den indonesiske byen Bandung, opplyser politiet. Den antatte gjerningsmannen antas å ha tilhørt den ytterliggående islamistgruppa Jamaah Ansharut Daulah (JAD). Han har tidligere sittet fire år i fengsel for innblanding i et bombeangrep i 2017, men ble løslatt i september 2021.

NRK - 1 time siden

Putin: «Spesialoperasjonen» kan bli langvarig

Russlands president Vladimir Putin sier den såkalte «spesialoperasjonen» i Ukraina kan bli langvarig. Ifølge Putin er 150.000 mobiliserte russere utplassert i Ukraina.

NRK - 1 time siden

Avviste anke fra russisk journalist

En russisk domstol har avvist anken fra journalisten Ivan Safronov som tidligere i år ble dømt til 22 års straffeleir for landsforræderi. Han er en av Russlands mest respekterte journalister med forsvaret som spesialfelt. 32-åringen avslo et tilbud om kun å måtte sone tolv år i fengsel i bytte mot å erkjenne straffskyld.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com