NRK > Nyheter

Mandag, 14 Juni, 16:22

NRK - 02 feb. 21 kl. 11:58

Trusler i Nord-Irland etter brexit

Ansatte ved havner i Nord-Irland har opplevd trusler, og flere kontroller av gods er stoppet. Årsaken er at brexit-avtalen medfører kontroll på handel og frakt mellom Nord-Irland og resten av Storbritannia, melder AP. Unionister er svært kritiske..
Les mer på NRK


Les mer om:
Nord-Irland, Storbritannia, AP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Trusleri , Nord-Irland, etter, brexit
NRK - 05 mai 21 kl. 18:15

Enige om møte om Nord-Irland

Ministre fra Irland og Storbritannia skal møtes i juni for å diskutere situasjonen i Nord-Irland etter brexit. Både handel og samkvem er rammet av at Storbritannia ikke lenger er med i EU. Dette blir det første ministermøtet om Nord-Irland på to år..

VG - 03 mai 21 kl. 09:10

Nord-Irland skulle aldri vært opprettet

Opprettelsen av Nord-Irland var en feil. Grensa mellom Irland og Nord-Irland var like mye til besvær i 1921 som den er i 2021. Nå markeres 100-årsdagen for provinsen.

NRK - 21 jan. 21 kl. 09:50

– Tomme mathyller skyldes brexit

Matbutikkene i Nord-Irland advarer om at hyllene kan bli tomme. Irlands utenriksminister Simon Coveney mener brexit er årsaken. Ifølge Coveney er årsaken den nye kontrollen av varer mellom Storbritannia og Nord-Irland etter at britene forlot EU..

NRK - 30 jan. 21 kl. 00:40

Ikke eksportkontroll på vaksiner

Nyheten om at EUs eksportkontroll på koronavaksiner også gjaldt Nord-Irland vakte sterke reaksjoner i Storbritannia fordi den ville ha blokkert eksporten til Nord-Irland, selv om brexitavtalen sikret fri eksport av alle varer. Nå presiserer EU-kommisjonen at eksportkontroll på koronavaksiner ikke gjelder for Nord-Irland og at detaljer i den nye forskriften skal finjusteres. I brexitavtalen mellom EU og Storbritannia fastslås det at alle produkter fritt skal kunne eksporteres fra EU til den britiske provinsen..

Klartale - 02 feb. 21 kl. 14:26

Stenger havna i to byer etter flere trusler

To havner i Nord-Irland har stengt. Det skjer etter at det har kommet flere trusler mot de som jobber der. Årsaken handler om Brexit..

NRK - 23 jan. 21 kl. 20:17

Flertall vil oppløse Storbritannia

En meningsmåling publisert av the Sunday Times viser et flertall i både Skottland og Nord-Irland for å forlate Storbritannia. Blant skotter er det et flertall for uavhengighet, mens i Nord-Irland er det flertall for å forenes med republikken Irland..

Klartale - 04 mars 21 kl. 18:29

Sliter med å finne en god løsning for Nord-Irland

Storbritannia ville vente med å ha kontroll på blant annet mat som sendes til Nord-Irland. EU sier det er et brutt på Brexit-avtalen..

Aftenposten - 31 mai 21 kl. 16:40

Her grensen Boris Johnson sa aldri ville komme. Nå kan den bli hans verste mareritt: Et forent Irland.

BELFAST (Aftenposten): Først kan han miste Skottland. Nå kan også Nord-Irland bli gjenforent med Irland..

VG - 14 april 21 kl. 09:26

Opprøret i Nord-Irland truer fredsavtalen

Fredsavtalen i Nord-Irland er i spill etter kraftige opptøyer i provinsen..

Aftenposten - 03 mai 21 kl. 05:59

Dyp splittelse om 100-årsfeiringen av Nord-Irland

100 år etter at Nord-Irland ble opprettet, er en delt befolkning dypt uenig om både historien, den skjøre nåtiden og en….

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Nato: Pressekonferanse nå

Natos Generalsekretær Jens Stoltenberg holdre pressekonferanse nå. Sendingen på NRK starter klokken 1610..

NRK - 15 minutter siden

Smittetala søkk i Pakistan

Pakistan har registrert dei lågaste tala på koronatilfelle og dødsfall på seks månader. Ein søkkande smittetrend gjer at styresmaktene har letta på smitteverntiltaka. Pakistan har som mål å vaksinere 70 millionar menneske i år.

NRK - 15 minutter siden

TV 2: Start-treneren sparket

Start-trener Joey Hardarson ferdig i Start, erfarer TV 2. Islendingen har vært hovedtrener siden 2019. Det er ventet at klubben snart kommer med en pressemelding..

NRK - 30 minutter siden

Venstre støtter mistillt mot Berg

Venstre i Oslo støtter mistillitsforslaget mot Lan Marie Berg. Det bestemte de seg for mandag ettermiddag, skriver partiet i en pressemelding. De skriver i sin begrunnelse at de ikke kan se forbi at Lan Marie Berg ventet så lenge med å informere bystyret om sprekken.

NRK - 30 minutter siden

Norge fortsetter sykehus i Kabul

Norge har sagt seg villig til å drive feltsykehuset i Kabul ut året, selv om Nato trekker styrkene sine ut. Statsminister Erna Solberg (H) kom med nyheten på Natos toppmøte i Brussel. Hun tar forbehold om at sikkerheten må ivaretas for dem som jobber på sykehuset.

NRK - 30 minutter siden

Rettssak mot Suu Kyi har startet

Mange politibetjenter vitnet da rettssaken mot Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi startet mandag. Advokatene hennes sier de er forberedt på det verste. Suu Kyi har sittet i husarrest siden hæren igjen kuppet makten 1.

NRK - 45 minutter siden

Bro i Alta

Broen som kollapset i Alta under flommen ble fikset på under 20 timer..

NRK - 1 time siden

Hellas sender asylsøkere til Tyrkia

I forrige uke besluttet Hellas at Tyrkia er et trygt land å sende asylsøkere tibake til. Avgjørelsen har fått 40 menneskerettsorganisasjoner til å reagere i en felles uttalelse. Ifølge rapporter presses flyktninger i Tyrkia ut av landet, til og med til krigsherjede Syria, advarer de.

NRK - 1 time siden

Tolv dømt til døden i Egypt

En egyptisk domstol har stadfestet dødsstraffen mot tolv medlemmer av Det muslimske brorskap. Samtidig reduserte retten straffen for 31 andre til livsvarig fengsel. Avgjørelsene er endelig og kan ikke ankes.

NRK - 1 time siden

Høie: Får langt færre Pfizer-doser

– Vi har fått en dårlig nyhet, sier helseminister Bent Høie og sier at Norge får langt færre vaksinedoser fra Pfizer i juli, august og september enn ventet. – Totalt er det 900.000 færre doser enn det vi hadde håpet på i disse månedene, sier Høie.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt