VG > Utenriks

Saturday, 24 February, 14:42

VG - 12 feb 24 kl. 22:40

Trump ber Høyesterett gripe inn – krever immunitet

Trump mener at han må slippe å bli stilt for retten for anklager om at han på tampen av sin presidentperiode oppfordret en mobb til å storme Kongressen..
Les mer på VG


Les mer om:
Kongressen, Høyesterett

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Trump, ber, Høyesterett, gripe, inn, krever, immunitet
NRK - 15 feb 24 kl. 00:19

Spesialetterforsker ber høyesterett la valgrettssaken mot Trump starte

Spesialetterforsker Jack Smith ber USAs høyesterett om å avvise ekspresident Donald Trumps påstand om at han er immun i den føderale rettssaken mot ham om valgpåvirkning. Videre ber Smith om at rettssaken mot Trump får oppstart snarest. Trumps forsvarere ba tidligere i uka høyesterett om å utsette rettssaken, og argumenterte med at han er immun fra anklagene fordi han var president i det aktuelle tidsrommet.

NRK - 19 jan 24 kl. 00:31

Trump ber høyesterett reversere valgutestengelse i Colorado

Donald Trumps advokater ber USAs høyesterett slå ned en rettsavgjørelse som utestenger ekspresidenten fra nominasjonsvalget i Colorado. Colorados øverste domstol har utestengt Trump med henvisning til hans rolle i stormingen av kongressbygningen i januar 2021. Beslutningen skal prøves i høyesterett, og Trumps advokater har lagt fram ekspresidentens hovedargumenter for domstolen, viser rettsdokumenter.

NRK - 11 dec 23 kl. 20:21

Spesialetterforsker ber Høyesterett avgjøre om Trump er immun

Spesialetterforsker Jack Smith har mandag bedt USAs høyesterett ta stilling til om ekspresident Donald Trump er immun mot strafferettslig forfølgelse for mistenkte kriminelle handlinger begått mens han var president. Det melder CNN. Tidligere president Donald Trump er tiltalt for å ha forsøkt å endre valgresultatet og bryte ned den demokratiske prosessen, i en sak som etter planen skal gå for retten i mars 2024 i Washington D.

Klartale - 11 okt 23 kl. 08:54

Demonstrerer på ny i Oslos gater

Vindturbinene på Fosen er i strid med menneske-rettighetene. Det slo Høyesterett fast for to år siden i dag. I vinter samlet aksjonister seg i Oslo.

NRK - 05 jan 24 kl. 23:06

Høyesterett i USA skal behandle Trumps klage

Høyesterett i USA skal behandle Donald Trumps utestengelse fra Det republikanske partiets primærvalget i Colorado, det melder Reuters. Høyesterett skal behandle saken 8. februar, melder AFP.

NRK - 20 dec 23 kl. 00:19

Colorados høyesterett diskvalifiserer Trump

Colorados høyesterett diskvalifiserer USAs tidligere president Donald Trump fra å delta i delstatens presidentvalg. Kjennelsen vil ikke tre i kraft før 4. januar, og den kan ankes, melder Reuters.

NRK - 28 dec 23 kl. 05:41

Republikanerne i Colorado anker Trump-utestengelse

Det republikanske partiet i delstaten Colorado går til landets høyesterett i håp om å få omgjort en dom om å stenge Donald Trump ute fra primærvalget. Det opplyste en advokat for Det republikanske partiet i Colorado natt til torsdag norsk tid. Det var 19.

NRK - 12 feb 24 kl. 22:45

Trump ber høyesterett gripe inn – krever immunitet

Tidligere president Donald Trump har bedt USAs høyesterett forlenge utsettelsen av den føderale rettssaken der han anklages for forsøk på å omgjøre valgresultatet i 2020, som kan ha ført til storminga av Kongressen 6. januar 2021. Trump argumenterer med at han har immunitet som gjør at han ikke kan straffeforfølges for anklagene.

NRK - 13 nov 23 kl. 16:56

Innreise uten koronatest skal opp i Høyesterett

Høyesterett skal behandle sakene til en kvinne og en mann som nektet å betale bøter etter at de under koronapandemien reiste inn i landet uten å teste seg. Det avgjorde Høyesteretts ankeutvalg fredag. Kvinnen ble dømt i Agder tingrett i februar i fjor til en bot på 13.

NRK - 09 dec 23 kl. 06:16

Høyesterett i Texas setter nødabort på vent

Høyesterett i Texas har suspendert kjennelsen om nødabort som var innvilget til en kvinne som bærer et foster med en dødelig genfeil. En domstol i Austin ga torsdag Kate Cox et sjeldent unntak fra delstatens strenge abortlov. Et drøyt døgn senere kom kontrabeskjeden om at høyesterett setter kjennelsen på vent etter en begjæring fra regjeringsadvokaten.

Fler nyheter fra VG

VG - 19 timer siden

Ukraina hevder å ha skutt ned russisk overvåkingsfly

Ukrainas militære styrker har skutt ned et russisk Berijev A-50 overvåkingsfly over Azovhavet, melder det russiske luftforsvaret..

VG - Igår: 10:45

Norge i FN-domstolen: Anklager Israel for løftebrudd

Fredag holder Norge innlegg i FN-domstolen ICJ om Israels okkupasjon av palestinske områder..

VG - Igår: 08:16

Orban: Ungarn og Sverige skal undertegne forsvarsavtale

Ungarn og Sverige skal undertegne en omfattende forsvarsavtale, ifølge den ungarske statsministeren Viktor Orban..

VG - Igår: 08:23

Ukraina: Tre drept i russisk droneangrep i Odesa

Tre mennesker er drept i et russisk droneangrep i den ukrainske havnebyen Odesa, ifølge regionale myndigheter..

VG - Igår: 04:58

Trump ber om henleggelse av straffesak

Donald Trump ber en føderal dommer om å henlegge straffesaken der han er anklaget for å ha beholdt hemmelige dokumenter etter at presidentperioden var over..

VG - Igår: 02:36

Rekordbeslag av 5,7 tonn kokain i Storbritannia

Kokainen var forsøkt gjemt blant bananer..

VG - Igår: 22:02

Bolsonaro taus i avhør om kuppmistanker

Brasils tidligere president Jair Bolsonaro valgte å være helt taus i et innledende politiavhør om hvorvidt han planla et kupp etter valgnederlaget i 2022..

VG - Igår: 16:01

Her er Putin på tur med bombefly

Russlands president Vladimir Putin (71) var torsdag på en halvtimes flytur i et russisk strategisk bombefly, ifølge de statlige mediene..

VG - I førrgår: 10:03

Ukraina: 60 russiske soldater drept for andre dag på rad

For andre dag på rad skal et stort antall russiske soldater samlet, ha blitt truffet av ukrainske angrep og mistet livet..

VG - I førrgår: 09:39

Russland etter Biden-uttalelser: – En skam for USA

Russland raser etter at USAs president Joe Biden kalte Putin for en «gal SOB»..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com