NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 12:24

NRK - 01 sep 23 kl. 01:00

Trump-rettssak går direkte på Youtube

Rettssaken der USAs ekspresident Donald Trump er anklaget for valgpåvirkning blir kringkastet direkte på Youtube. Det avgjorde en dommer i Georgia torsdag. Dommer Scott McAfee i Fulton County sa også at pressen vil få tillatelse til å bruke datamaskiner og telefoner inne i rettssalen, så lenge de ikke brukes til å ta opptak av rettssaken, skriver CNBC. Kanalen skriver videre at føderale domstoler vanligvis forbyr foto og opptak i rettssalen, men at Fulton-domstolen pleier å direktesende rettsmøter på Youtube. Direktesendingen betyr at både amerikanere og folk i resten av verden får fritt innsyn i en av de mest profilerte straffesakene i amerikansk historie.
Les mer på NRK


Les mer om:
USAs, Donald Trump, Youtube, Georgia, Scott McAfee, Fulton County, CNBC, Fulton, Mark Meadows, Rudy Giuliani, Joe Biden

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Trump-rettssak, går, direkte, Youtube
Klartale - 14 jun 23 kl. 14:21

Enda en rettssak for Trump

Tirsdag startet en rettssak mot Donald Trump. Han er USAs tidligere president. Retten er i Miami i USA.

NRK - 12 okt 23 kl. 01:39

YouTube-fenomen vil bli president i USA

Cenc UygurCenc Uygur – grunnlegger av nettfenomenet The Young Turks – sier han stiller i presidentvalget i USA neste år. Uygur varslet sitt kandidatur i en direktesending på Youtube. Han vil forsøke å bli Demokratenes presidentkandidat, og utfordrer med det president Joe Biden.

NRK - 11 aug 23 kl. 01:16

Trump vil utsette rettssak til etter valget

USAs tidligere president Donald Trump mener rettssaken mot ham om forsøk på å omgjøre valgresultatet fra 2020 bør utsettes til etter neste års presidentvalg. Spesialetterforsker Jack Smith foreslo torsdag at 2. januar 2024 skal være dato for rettssaken mot Donald Trump knyttet til forsøkene på å omgjøre valgresultatet.

Klartale - 15 aug 23 kl. 08:30

Ny tiltale mot Donald Trump

Donald Trump er tiltalt. Dette er den fjerde tiltalen for den tidligere presidenten i USA. Han er tiltalt for å prøve å gjøre om på resultatet av valget i delstaten Georgia.

NRK - 08 jun 23 kl. 19:18

Trump krever ny rettssak i overgrepssak

Donald Trump krever en ny omgang i retten i saken der han ble dømt til å betale nærmere 5 millioner dollar til en kvinne som saksøkte ham for overgrep. Skribenten E. Jean Carroll gikk i fjor til sivilt søksmål mot Trump og anklaget ham for å ha voldtatt henne i prøverommet på et kjøpesenter i New York midt på 1990-tallet.

NRK - 11 jul 23 kl. 20:36

Donald Trumps sønn på ferie i Troms

Eric Trump, sønn av USAs ekspresident Donald Trump, har lagt ut bilder av seg selv og kona på Facebook, der de ferierer i Nord-Norge. Eric Trump er sammen med sin kone Lara Trump på ferie i Djupvik i Lyngen i Troms. Han har lagt ut bilder av seg selv og kona på Facebook , der de poserer i sola og står på en isbre.

Klartale - 02 aug 23 kl. 11:00

Dette er Donald Trump tiltalt for

Donald Trump er blitt tiltalt p nytt. Han er anklaget for ha brutt loven. Det er det amerikanske justis-departementet som kom med tiltalene.

Klartale - 25 aug 23 kl. 08:44

Trump ble pågrepet og løslatt i Georgia

Donald Trump var tidligere president i USA. Han er tiltalt for valgfusk i staten Georgia. Staten mener Trump prøvde å gjøre om på resultatet av presidentvalget i 2020.

NRK - 06 aug 23 kl. 21:32

Trump vil ha ny dommer i sak mot ham

Donald Trump mener dommer Tanya Chutkan ikke kommer til å gi ham rettferdig behandling i saken hvor han er tiltalt for forsøk på å omgjøre 2020-valget. – Det er ingen sjanse for at jeg kan få en rettferdig rettssak med dommeren som er tildelt til den latterlige ytringsfrihet/rettferdig valg-saken, skriver Trump med store bokstaver på sitt egne sosiale medium Truth Social. Chutkan har tidligere idømt noen av strengeste straffene mot dem som stormet Kongressen for to og et halvt år siden.

NRK - 24 okt 23 kl. 20:14

Cohen vitnet mot Trump

Michael Cohen vitnet tirsdag mot ekspresident Donald Trump, sin tidligere arbeidsgiver, i retten i New York. For fem år siden sa Cohen at han var villig til «å ta en kule» for Trump. Nå er han nå er nøkkelvitne i saken statsadvokaten i New York har reist mot den tidligere presidenten.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Gult farevarsel for snø i Rogaland

Meteorologisk institutt varsler store snømengder i Rogaland det neste døgnet. I den forbindelse har de sendt ut gult farevarsel. – Fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag ventes det rundt 10–20 centimeter snø, skriver instituttet på X.

NRK - 30 minutter siden

Bevaring av skog og hav i sentrum

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på klimatoppmøtet i Dubai sammen med stats- og regjeringssjefer fra Brasil, Frankrike, Tonga, Ghana og Indonesia. Der fremhevet Støre viktigheten av en global innsats for å ta vare på skog og hav, skriver regjeringen i en pressemelding. – Vi når ikke klimamålene uten å ta vare på naturen.

NRK - 1 time siden

Vatikanet oppfordrer verdens land til gjennombrudd på klimatoppmøtet

Pave Frans oppfordrer landene på FNs klimatoppmøte til å komme med et gjennombrudd som vil muliggjøre framskritt. Paven uttrykker uro knyttet til hvordan verdens land skal takle den stigende globale temperaturen. – Brødre og søstre, det er essensielt at det blir et gjennombrudd som ikke er en delvis endring av kursen, men heller en ny måte å gjøre fremskritt på sammen, sa kardinal Pietro Parolin ved Vatikanets sekretariat på klimatoppmøtet på vegne av paven lørdag.

NRK - 1 time siden

Skulle hindre at brannen spredte seg – fant hasjplantasje

Da politiet skulle evakuere nabohuset til et brennende hus i Malvik fant de en hasjplantasje. Rundt halv 11 lørdag formiddag ble det bekreftet at en person omkom i brannen. – Brannvesenet tok seg inn i et av nabohusene og gjorde funn av det som kan virke som en hasjplantasje, sier politioverbetjent Hans Christian Storset Jannisson.

NRK - 1 time siden

E24: Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet

Dyrebeskyttelsen Bergen har gitt kortsiktige lån til folk som ikke får lån i en vanlig bank, på grunn av betalingsanmerkninger og misligholdt gjeld, skriver E24. Avisen har avdekket at dyrevernsorganisasjonen siden 2013 har drevet med utlån av penger i gråmarkedet, der private låner av hverandre utenfor det regulerte banksystemet. Renten på lånene har «for det meste» vært 13 prosent, ifølge et dokument fra Stiftelsestilsynet.

NRK - 1 time siden

Boris Johnson: Å stille spørsmål om en babys hudfarge er ikke rasistisk

Etter at rasismeanklager mot den britiske kongefamilien igjen har fått oppmerksomhet, hevder eksstatsminister Boris Johnson at det er helt normalt å lure på hvilken hudfarge et barn vil få. I et intervju med Daily Mail sier han at det er normalt for familier å lure på hvordan deres nye ufødte baby kommer til å se ut og kaller det en del av menneskets natur. Bakgrunnen for debatten er at prins Harry og hertuginne Meghan i 2021 hevdet at noen i kongefamilien var bekymret for hvilken hudfarge deres sønn ville få.

NRK - 1 time siden

Person funnet død etter boligbrann i Malvik

Det er funnet en død person der en eldre mann er savnet, etter en boligbrann i Malvik i Trøndelag. Brannen startet tidlig lørdag morgen. Huset var fullstendig overtent da nødetatene kom til stedet.

NRK - 2 timer siden

OL-vinner dømt for storming av Kongressen

Den amerikanske OL-gullvinneren i svømming Klete Keller er dømt til seks måneders husarrest, 360 timers samfunnstjeneste og tre års prøvetid for sin rolle i stormingen av Kongressen 6. januar 2021, melder ABC News. Keller var blant de første som ble pågrepet etter kongresstormingen.

NRK - 2 timer siden

Drapet i Porsgrunn: Moren til avdøde refser politiet

Moren til 22-åringen som ble drept i Porsgrunn natt til sist mandag, reagerer sterkt på at sønnen ikke fikk hjelp av politiet i forkant av drapet. Det sier morens bistandsavokat Hanne Wold Johansen i Elden Advokatfirma..

NRK - 3 timer siden

Brann i bolig i Halden – evakuerer naboer

Det brenner i en bolig i Halden. Brannvesenet kjørte i 9-tiden tilfeldigvis forbi med en stigebil da de oppdaget flammer ut av et av vinduene på et leilighetsbygg med fem boliger, opplyser politiet til NRK. – Vi er inne med røykdykkere for å prøve å slukke brannen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com